Specifičnost Zvezdinih priprema: Poseban režim za Rodića, Ivanić preskače start

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 09:51

Vladan Milojević teško da će uspeti da uigra najjači tim usled izaostanka reprezentativaca

Crvena zvezda je do sada odigrala dve prijateljske utakmice na Kipru, i već sada se može konstatovati da će se ovaj pripremni period značajno razlikovati od prethodnog, pod vođstvom Baraka Bahara. Protivnici su značajno slabijeg kvaliteta, nema ni euforije usled bravuroznih igara, jer je nejaka Hloaraka pobeđena posle preokreta, dok je protiv Zalaegeršega dovoljan bio pogodak Jovana Šljivića.

Izrazio je zadovoljstvo Vladan Milojević dosadašnjim radom, očigledno je i da igračkom kadrom prija što sada imaju neposredan kontakt sa šefom stručnog štaba. Međutim, rad pedantnog stručnjaka iz Aranđelovca na Kipru imaće svoje specifičnosti. Do kraja boravka u Pafosu crveno-beli će odigrati još tri prijateljska susreta i jasno je da Vladan Milojević neće uigrati tim za prolećnu premijeru protiv Voždovca, zakazanu za 10. februar.

Izabrane vesti

Crveno-beli su tokom boravka na Kipru lišeni pomoći petorice reprezentativaca (Kangva, Bukari, Kraso, Điga i In Bom Hvan), može se očekivati da najmanje trojica ostanu u sastavu crveno-belih za drugi deo sezone. Možda i četvorica. Ali nije to sve. Bilo je vidljivo da je Vladan Milojević u dosadašnjim proverama štedeo glavne poluge tima. Nije bilo Milana Rodića i Mirka Ivanića, Aleksandar Katai je odigrao samo prvo poluvreme protiv Hlorake.

Prema pojedinim informacijama dogovor unutar stručnog štaba Vladana Milojevića da Milan Rodić bude na posebnom režimu. Odnosno da se iskusni levi bek, usled hronične iscrpljenosti izazvene nedostatkom konkurencije, liše maksimalnih napora tokom pripremnog perioda. Tokom prethodnih godina Milan Rodić je bio prvi izbor na levom boku, često igrao bez odmora i imao hronične probleme sa povredama. Vladan Milojević ga poznaje iz prvog mandata, zna koliko može i nema potreba da dodatno proverava Rodića. Konsenzus je da Milana Rodića treba često odmarati, i verovatno je da će tog kursa držati u Ljutice Bogdana do leta. Biće to odlična šansa za mladog Viktora Radojevića.

Na pripremama na Kipru, bar zasad, nema Mirka Ivanića. Verovatno najbolji i najkonstantniji igrač Crvene zvezde prethodnih nekoliko godina doživeo je povredu na gostovanju Jang Bojsu. Već tada krajem novembra završio je jesenju polusezonu. Ruprutra mišića uticala je da Mirko Ivanić u dobroj meri propusti najvažniji deo priprema. Uz radu teretani podvrgnut je terapijama u Pafosu. Preskočio je bazični deo, što jasno nagoveštava da neće biti u optimalnom stanju za duel protiv Voždovca. Na Marakani se nadaju da će biti na maksimalnom nivpu za večiti derbi koji je na programu 9. marta.

Pripreme na Kipru pretvorile su se u audiciju za mlade snage, proverenu njihovog potencijala i nagoveštaj da li neki od njih mogu da krenu putem Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića. Teško da će svi dobiti šansu, ali priliv ozbiljnog kapitala usled prodaje Nedeljkovića i izvesno Mijatovića, nateraće ljude sa Marakane da se drže istog kursa.


tagovi

Vladan MilojevićMilan RodićMirko Ivanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara