©Starsport
©Starsport

Specijalitet iz Lazetićeve kuhinje: Štoper u napadu kao rešenje za bunker i oranicu

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.09.23. | 21:03

Nemanja Stojić golom u nadoknadi prvog poluvremena naneo prvi poraz Radniku u sezoni i sačuvao TSC na liderskoj poziciji – 0:1 u Surdulici

Prvi septembar.

Prvi meč Radnika na domaćem terenu u sezoni i njegov prvi poraz.

Izabrane vesti

Prvo mesto na tabeli zadržaće TSC i tokom predstojeće reprezentativne pauze.

Sve u znaku broja jedan, pa je i jedan gol bio dovoljan Radniku za tri boda u Surdulici. Strelac – štoper Nemanja Stojić u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Sanjaće Topolčani narednih dana svetla Londona, Pireja i Baden-Viretemberga, ali dok evropska iskušenja ne dođu na red, ono što je java jeste liderska pozicija Mozzart Bet Superlige.

Krčag ide na vodu dok se ne razbije. Pet i po utakmica izrazito defanzivna taktika Surduličana davala im je željeni rezultat, ali kad-tad tolika neambicioznost morala je da dođe na naplatu. Gol koji je rešio ovu utakmicu Radnik je primio onda kada to najteže pada jednoj ekipi – u poslednjim trenucima jedinog minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena, neposredno pred odlazak u svlačionicu.

Dobio je Radnik dozvolu da nastupi na svom stadionu, posle dva „domaćinstva“ u Nišu i ne sumnjamo ni najmanje da su ljudi u Surdulici učinili veliki napor da poprave stanje na terenu u odnosu na situacju od pre nekoliko sedmica. Ali, zaista se postavlja pitanje kome ide u prilog da se superligaški fudbal igra na onakvoj podlozi, po kojoj lopta skakuće kao po makadamu i gde je veliko pitanje da li bi i Mančester Siti mogao da materijalizuje razliku u kvalitetu.

U takvim okolnostima, protiv rivala koji se sa svih deset igrača u polju povukao do 40 metara od sopstvenog gola i naterao goste da im svaki napad organizuje štoperski trio, trener vicešampiona Srbije posegao je za vrlo kreativnom improvizacijom. Stalno je slao svog centralnog beka Nemanju Stojića u protivnički kazneni prostor, da pravi višak i preti u skoku svojom visinom i upravo tako je i pao jedini gol u 45+1. minutu.

Samo, ništa od toga ne bi bilo da Lazetić u svojim redovima nema najboljeg igrača lige u prethodnoj sezoni. Centaršut koji je Saša Jovanović izveo sa desnog krila svojstven je samo majstorima fudbala, pogodio je Stojića u trepavicu, pronašao ga između protivničkih štopera, a potencijalnom reprezentativcu Srbije ostala je samo egzekucija.

Tako se završilo poluvreme sa dosta nervoze i nimalo drugih uzbuđenja, gde je jedinu priliku imao TSC u 38. minutu, kada je Ranđelović poleteo u prazno, ali Jović otklonio opasnost ispred nebranjene mreže.

Našao se tada Radnik na potpuno nepoznatom terenu. Ne samo da je praktično primio prvi gol u sezoni (onaj jedini u prvih pet kola bio je autogol), nego je i prvi put nakon 500 minuta fudbala u ovom prvenstvu dospeo u rezultatski minus. A malo je falilo da u njemu bude svega nekoliko minuta.

Dugo će Luku Čumića proganjati promašaj iz 51. minuta, prebacio je prazan gol sa svega nekoliko metara, natrčavši na odbijenu loptu nakon udarca Duronjića i odbrane Ilića. Pokušao je trener Zoran Ljubiunković da pokaže da njegova ekipa ima i opciju „B“, promenio je i formaciju, ubacivao navalne igrače i to mu se umalo isplatilo u 90. minutu, kada je Veljko Ilić spasio svoj tim, izvukavši ispod prečke loptu koju su neki već videli u golu, nakon parabole Petra Kunića glavom.

Na drugoj strani, imao je i TSC svoje prilike, jednu Jovanović posle odlične dugačke lopte Radina, jednu Milovanović nakon centaršiuta opet Jovanovića sa desne strane. Nisu gosti blistali ni najmanje, na kraju su se čak i panično branili, ali u tome valjda i jeste njihov kvalitet koji ih je prošle sezone učinio vicešampionima – već treći put u četiri kola jedan gol im je dovoljan za pobedu. A samo se one pišu...


RADNIK – TSC 0:1 (0:1)

/Stojić 45+1/

Sudija: Pavle Tomić.

Žuti kartoni: Čumić, Hajdarević (Radnik), Stanić, Radin, Đakovac, Stojić (TSC).

RADNIK (3-4-3): Ranđelović 5.5 – Abubakar 6.5, Vranjanin 6 (od 58. Tomašević 6), Oreščanin 6 – Gašić 5.5 (od 77. Baić), Mitošević 6, Hajdarević 6, Jović 6 (od 86. Milan Stojanović) – Duronjić 6.5, Bogdanović 5.5 (od 58. Kočić 5), Čumić 5 (od 58. Kunić 5.5).

TSC (3-4-3): Ilić 7 – Đorđević 6, Stojić 7, Ćalušić 6.5 – Cvetković 6, Radin 6.5 (od 90+6. Antonić), Stanić 6 (od 74. Kuveljić), Petrović 6 – Jovanović 7, Pantović 5 (od 60. Đakovac 6), Mirčevski 5 (od 60. Milovanović 5).

Igrač utakmice: Nemanja Stojić (TSC).


MOZZART BET SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

Radnik - TSC 0:1(0:1)

/Stojić 45+1/

Subota

18.00 (2.20) Napredak (3.25) Voždovac (3.45)

20.00 (1.05) Crvena zvezda (14.0) Novi Pazar (35.0)

20.00 (3.00) Javor (3.30) Radnički Niš (2.40)

21.00 (1.60) Vojvodina (3.90) Radničk Kragujevac (6.00)

Nedelja

19.30 (2.05) Mladost Lučani (3.40) Spartak (3.70)

20.00 (5.80) IMT (3.90) Partizan (1.60)

Ponedeljak

19.00 (4.70) Železničar (3.50) Čukarički (1.80)



tagovi

Radnik SurdulicaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara