Fudbaler Deportivo Kalija Anhelo Rodrigez (©AFP)
Fudbaler Deportivo Kalija Anhelo Rodrigez (©AFP)

Spektakl u Bogoti, Deportivo petardom prekinuo crni niz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.04.21. | 06:08

Devet utakmica fudbaleri Deportivo Kalija nisu upisali trijumf, ali su se sa večeras osvojena tri boda izjednačili sa liderom na tabeli kolumbijske Aperture

Kakav način da se prekine serija loših rezultata. Deportivo Kali je nadigrao jedno od najprijatnijih iznenađenja kolumbijske Aperture Ekidad i ubedljivo slavio na gostovanju - 5:2. Mrežu rivala je napunio do vrha i pre crvenog kartona, koji je tek u petom minutu nadoknade zaradio golman Bonilja, što je omogućilo Gastonu Rodrigezu da sa kreča dodatno ulepša pobedu zeleno-belih.

Zaista ključa u borbi za vrh tabele, razlika između prvoplasiranog i devetolasiranog tima je svega tri boda. Deportivo Kali je dominirao na početku sezone, ali su kola krenula nizbrdo, pa su se posle devet kola konačno zaustavila u Bogoti - Deportivo je muški povukao ručnu i krenuo ponovo ulaznom putanjom u idealnom trenutku. Ekidad je jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone, a posle trećeg poraza u sezoni je peti na tabeli, sa bodom manje od večerašnjeg rivala.

Izabrane vesti

Interesantno je da je domaćin imao čak i nešto više prilika večeras, ali su gosti predvođeni Gastonom Rodrigezom večeras bili izuzetno ubojiti, dok su na golu imali raspoloženog Urugvajca Giljerma De Amoresa (četiri odbrane). Verdiblankosi su imali dva gola prednosti u 60. minutu, ali su ih ispustili u narednih 20 i kusur minuta. Ipak, trgli su se na vreme i za tili čas rešili pitanje pobednika, kako su za 120 sekundi u dva navrata pronašli put do protivničke mreže.

02.40: (1,33) Santa Fe (4,40) Deportivo Pereira (10,0)

Jedini gol u prvih 45 minuta bio je delo Valensije. Prihvatio je loptu na levoj strani, odmah raspalio sa distance, ona je na putu ka golu zakačila jednog od defanzivaca, blago promenila smer i odsela u mreži domaće ekipe. Posle 15 minuta igre u nastavku, penal za Deportivo zbog igranja rukom od strane Pačeka, reagovao je VAR i potvrdio odluku glavnog sudije. Marko Perez je bio siguran izvođač najstrože kazne.

Ubrzo je ipak sve palo u vodu, Lari Angulo je u 76. minutu najavio povratak Ekidada, da bi Menja posle kornera poravnao rezultat, sedam minuta kasnije. Ipak, Gaston Rodrigez je bio rešen da prekine seriju bez pobeda, već u 87. minutu je raspalio levicom po lopti i poslao pravi projektil u gornji desni ugao protivničkog gola. Samo dva minuta kasnije bilo je i 4:2 za goste, ovoga puta se u strelce upisao njegov prezimenjak Anhelo. U nadoknadi je golman Ekidada Bonilja skrivio penal i zaradio crveni karton, da bi Gaston Rodrigez ubrzo postavio i konačan rezultat.


KOLUMBIJA, APERTURA – 16. KOLO

Sreda

Tolima – Atletiko Nasional 2:1 (1:0)

/Moskera 35, Ramirez 71 – Perea 90+8pen)

Jaguars de Korodoba – Junior 0:2 (0:1)

/Vijera 17, Moreno 57/

Amerika Kali – Miljonarios 2:1 (0:1)

/Sančez 79, Tores 84 – Abadija 27/

Četvrtak

Envigado – Patriotas 3:0 (1:0)

/Guzman 16, 47, Lopez 74/

Agilas – Onse Kaldas 2:2 (1:1)

/Kinjonez 32, Prez 73 – Otalvaro 21, 57/

Deportivo Pasto Bukaramanga u toku

Petak

Čiko - Petrolera 2:0 (1:0)

/Moreno 31, Saldana 74 ag/

Ekidad - Deportivo Kali 2:5 (0:1)

/Angulo 77, Menja 83 - Valensija 29, Perez 60p, G. Rodrigez 87, 90+7p, A. Rodrigez 89/

Subota

02.40: (1,33) Santa Fe (4,40) Deportivo Pereira (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Deportivo KaliKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara