Spektakl u borbi za opstanak, Ben Arfa se posle osam meseci vraća fudbalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 15:29

Kapitalno pojačanje za Valjadolid

Rezultatska kriza Real Valjadolida kao da nema kraja. U poslednjih devet utakmica u Primeri ne znaju za trijumf, što ih je dovelo u situaciju da se bore za opstanak u ligi. Za to će im biti potrebna pojačanja, a klub uveliko radi na tome. U prilog tome ide i informacija da je pred potpisom ugovora sa Valjadolidom i jedno veliki ime evropskog fudbala – glavom i bradom Hatem Ben Arfa!

Španska Marka podseća da se do sada kao moguća akvizicija Valjadolida pominjao Kristijan Teljo, međutim Betis je odbio ponudu za Španca, koji ove sezone nijednom nije uspeo da zatrese mrežu u Primeri. Klubu sa stadiona “Hoze Zorilja“ hitno su potrebna pojačanja s obzirom na trenutnu formu i 16. mesto na tabeli sa pet bodova više od Selte, koja se nalazi u zoni ispadanja.

Izabrane vesti

Pomoć u borbi za opstanak biće Hatem Ben Arfa, francuski krilni fudbaler, koji bi već koliko sutra trebalo da zaduži ljubičasto-belu opremu.

Ben Arfa ove sezone nije imao angažman i u klub čiji je većinski vlasnik Ronaldo stići će bez obeštećenja. Prethodnu sezonu Ben Arfa je proveo u Renu, u kojem je na 26 ligaških nastupa postigao ukupno sedam golova. Problem sa povredama pratio ga je tokom cele karijere, još više ga je sputavao nekontrolisan temperament,ali bez obzira na to ima bogato iskustvo, pre svega sticanom u Engleskoj i Francuskoj. O kvalitetu da ne govorimo, malo je igrača koji više znaju s loptom od Hatema.

Bio je član Pari Sen Žermena, Nice, Hala, Njukasla, Marseja i Liona. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 15 utakmica i postigao dva pogotka, dok je pored toga prošao sve mlađe selekcije državnog tima.

Što se tiče samog kluba, potrebno je vratiti se sve do 3. novembra 2019. godine kako bi se stiglo do poslednjeg trijumfa Valjadolida u Primeri, te na “Zorilji“ čvrsto veruju u to da će im Ben Arfa pomoći da opstanu u društvu najboljih. Ove sezone Valjadolid je postigao samo 17 golova na 21 meču u prvenstvu i samo je Leganjes ekipa koja je postigla manje pogodaka. Zbog toga je ideja oko dovođenja Ben Arfe jasna, mada je veliko pitanje koliko će Francuz odmah moći da pomogne timu s obzirom na to da je poslednju utakmicu odigrao 24. maja prošle godine.

Pre njega, Valjadolid je iz Hatefa doveo i levog beka Raula Garsiju.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara