Spektakl za kraj jeseni: Evrogol Spartaka, veliki povratak Voše, pa autogol u 93. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.12.21. | 17:31

Golubovi odneli tri velika boda za Suboticu - 3:2

Meč sezone na Karađorđu, jedan od najuzbudljivijih okršaja u Superligi ove sezone i drama koja će svakako obeležiti kraj fudbalske jeseni u našoj zemiji. Okršaj između Vojvodine i Spartaka pamtiće se po evrogolu Nemanje Nikolića u 34. minutu, ali on zapravo bio samo uvod u fenomenalnu završnicu utakmice. Vojvodina se preporodila u nastavku, od 0:2 na pauzi stigla je do 2:2 u 69. minutu, a onda jurila sva tri u samom finišu. Ipak, lutrija je bila na strani Golubova, koji su praktično iz poslednjeg napada na utakmici stigli do pobede. Luka Bjelović je odlično probio po desnom boku, a onda poslao loptu u protivnički šesnaesterac, gde je neporezno reagovao Novica Maksimović i poslao loptu u sopstvenu mrežu - 2:3 (0:0).

Eklipa Slavoljuba Đorđevića je drugim vezanim porazom izgubila korak za trećeplasiranim Čukaričkim, dok je sastav Vladimira Gaćinovića prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede u Superligi i prišao Lalama na samo dva boda udaljenosti.

Izabrane vesti

Samo deset minuta sredinom prvog poluvremena bilo je dovoljno Spartaku da stigne do velike prednosti golovima Luke Bijelovića i Nemanje Nikolića. Najpre je u 24. minutu odličnu asistenciju prihvatio mladi Bijelović, koji je izbacio Devetka, zatim zaobišao i Vukliša, a onda poslao loptu u mrežu pored Devetka, koji je bio nemoćan na gol liniji. A onda u 34. minutu trenutak inispiracije bivšeg fudbalera Stare dame Nemanje Nikolića. Topić je poslao jedan rizičan pas na sredini terena koji je Nikolić presekao, a potom sa gotovo sredine terena poslao loptu u prazan gol, budući da je golman domaćih bio daleko izvan kaznenog prostora. To je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Pre toga Vojvodina je imala svoje dobre prilike i bila konkretniji rival u prvih dvadesetak minuta. Prvi put ozbiljnije je gol Spartaka ugrozio Mirko Topić odličnim udarcem sa dvadesetak metara, ali je na visini zadatka bio Dubljanić, koji je sjajno intervenisao. Dobru priliku imao je i Zukić nakon loše reakcije Abrahama dok su pokušaji Bastajića u nekoliko navrata dobro izblokirali defanzivci gostiju. Pre postignutog pogotka Spartak je najbolju priliku imao opet preko Nikolića, koji je ostao sam kao duh u petercu, ali nije najbolje zahvatio loptu glavom.

U nastavku bolja igra Lala, preuzeli su inicijativu, ali su gosti takođe pretili iz kontranapada preko Bijelovića, Srećkovića i Mihajlovića. Ipak, pogodak iz 60. minuta dao je veliki vetar u leđa Vojvodini kojim su smanjili prednost. Najpre nespretna intervencija golmana gostiju nakon udarca Veljka Simića, a onda izuzetno dobra reakcija kapitena Nemanje Čovića, koji se prikrao iza leđa Dubljanića i ugurao loptu u gol za 1:2. Samo osam minuta kasnije na ivici šesnaesterca loptu Maksimovića je lepo odložio Mrkaić za Veljka Simića, koji dobrim udarcem uz malu pomoć defanzivca gostiju Bogićevića postiže svoj sedmi pogodak za izjednačenje.

Bilo je u nastavku prilika na obe strane, ali bez promene rezultata sve do zaustavnog vremena kada je Maksimović postao tragičar utakmice, nakon što je loptu Bijelovića iz ugla skrenuo u svoj gol i doneo veliku radost gostima u vojvođanskom derbiju.

SUPERLIGA - 20. KOLO

Subota

Radnički 1923 - TSC 0:3 (0:1)

/Vukić 27, Banjac 71, 79/

Radnički Niš - Čukarički 1:1 (0:1)

/Pejović 73 pen - Jovanović 37 pen/

Kolubara - Proleter 2:1 (1:1)

/Đuranović 34 i 48 - Vukasović 20/

Ponedeljak

Crvena zvezda – Radnik 1:1 (1:0)

/Katai 36 pen – Stamenković 83/

Utorak

Novi Pazar - Voždovac 0:0

Vojvodina - Spartak 2:3 (0:2)

/Čović 60, Simić 69 - Bjelović 24, Nikolić 34, Maksimović 90+3/

Sreda

13.00: (2,20) Mladost (3,35) Napredak (3,35)

15.00: (17,0) Metalac (6,75) Partizan (1,18)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

Novica MaksimovićNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara