Pojačanja (© twitter.com/afcbournemouth)
Pojačanja (© twitter.com/afcbournemouth)

Spektakularan finiš Bornmuta: Za nekoliko sati štoper Liverpula, vezista Noriča i još dvojica

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 00:30

Velike ambicije na Vitaliti stadionu

Totenhem i Njukasl su se razleteli u Premijer ligi, a još jedan klub je bio jedanako aktivan poslednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj. I to drugoligaš. Bornmut je povukao nekoliko privlačnih poteza u završnici januarske pijace i doveo četvoricu fudbalera za samo nekoliko sati. Ta osveženja jasna su poruka konkurenciji, pre svega Fulamu i Blekburnu, da na Vitaliti stadionu planiraju proboj na jedno od prva dva mesta u Čempionšipu, vredna direktnog plasmana u viši rang.

Za Trešnjice je najpre potpisao Natanijel Filips. U pitanju je štoper Liverpula, koje je došao na pozajmicu do kraja sezone. U konkurenciji Virdžila van Dajka, Ibrahima Konatea, Đoela Matipa i Džoa Gomeza bio je tek peti izbor za centralnog defanzivca kod Jirgena Klopa, na Enfildu su želeli da ga prodaju za oko 18.000.000 evra, međutim, pošto niko nije želeo da ga kupi, morao je na pozajmicu. Bornmut će to zadovoljstvo platiti malo više od 1.800.000 evra, a ukoliko se plasira u Premijer ligu biće u obavezi da Crvenima plati dodatnih 300.000 evra.

Izabrane vesti

Posle Filipsovog potpisa, Bornmurt je prešao na Sirika Dembelea, doskorašnje levo krilo Piterboroa. Momak ima 25 godina, ove sezone je postigao pet golova i privukao pažnju ambicioznog kluba, koji je je „vezao“ ugovorom na tri i po goidine. Zatim je doveden Kifer Mur iz Kardifa. Reč je o špicu, autoru pet i asistentu za četiri gola ove sezone, a trener Skot Parker je procenio da mu je baš on potreban za osveženje napadačke linije, pa ga je platio 4.200.000 evra.

Na kraju su Trešnjice zasladile poslove u januarskom prelaznom roku dovođenjem Toda Kantvela. Zanimljivo da je centralni vezista stigao iz kluba koji je trenutno u Premijer ligi (Norič) u sredinu koja se bori za promociju. U pitanju je pozajmica do kraja sezone, posle koje će Bornmut imati pravo da ga otkupi. Kantvel je bio jedan od najboljih igrača Kanarinaca, ali kako njih čeka neizvesna borba za opstanak, procenio je da mu je bolje da napada plasman u viši rang, nego da se bori za očuvanje statusa.


tagovi

BornmautBornmutTod KantvelNejt Filips

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara