Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Spektakularna promocija za Sergeja i pojačanja Al Hilala: SMS u 71. sekundi do prvenca u novom klubu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 23:31

Srpski reprezentativac pred 70.000 navijača postigao gol u pobedi velikana iz Saudijske Arabije protiv Al Kuvajta u Rijadu sa 4:2

Debitovao je Sergej Milinković Savić za Al Hilal pre četiri dana u prijateljskom meču protiv Dinama Kijeva (0:1). U nedelju uveče imao je Srbin, ali i ostala pojačanja velikana iz Saudijske Arabije, spektakularnu promociju pred 70.000 gledalaca na velelepnom King Fahd stadionu u Rijadu.

Pre početka prijateljske utakmice pritv Al Kuvajta, ovacijama su pozdravljene papreno skupo novajlije nekadašnjeg azijskog šampiona, bilo je i govora, a čim je utakmica krenula Sergej Milinković Savić je pokazao da će biti veliko pojačanje Al Hilala. Sjajno je ispratio akciju svog tima na startu meča i u 71. sekundi otključao mrežu ekipe iz Kuvajta. Glavom je iz trka zakucao loptu u mrežu sa sedam, osam metara.

Izabrane vesti

Al Hilal je pobedio sa 4:2, a u nastavku se u strelce upisalo i pojačanje iz Vulverhemptona Ruben Neves, i to i penala u 52. minutu. U prvom poluvremenu, domaćin je postigao tri gola, a osim SMS-a pogotke su dali Delgado i prva domaća zvezda Al Davsari.

Al Hilal je imao lošu prošlu sezonu. Nije uspeo da odbrani tron u domaćem prvenstvu (kruna otišla u Džedu, u vitrine Al Itihada), a i u azijskoj Liig šampiona gde je poražen u finalu od japanske Urave. Osim Milinkovića Savića i Rubena Nevesa, za tim iz Rijada naredne sezone igraće i nekadašnji štoper Napolija i Čelsija Kalidu Kulibiali, a na pragu potpisa za Al Hilal su i srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović iz Fulama i Brazilac Malkom iz Zenita.

Sergej je sa Al Hilalom potpisao ugovor do 2026. godine, koji će mu doneti ogromnih 90.000.000 evra. Laciju je na ime obeštećenja pripalo 40.000.000. Srpski reprezentativac je upisao 341 meč u dresu Rimlajana, postigao je 69 golova i imao 59 asistencija. Afirmisao se u Vojvodini, a bio je i član Genka.

Nema sumnje da nas naredne sezone očekuje veoma zanimljv šampionat Saudijske Arabije, prepun zvezda svetskog fudbala koji su za veliki novac sitgli ovog leta u ovu bogatu azijsku zemlju. Nogu je zimus povukao Kristijano Ronado prelaskom u Al Nasr.



tagovi

AzijaSaudijska Arabija 1Saudijska ArabijaSergej Milinković SavićAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara