SPEKTAKULARNO! Gol o kom će se pričati danima, Džerard čuda pravi; Darvin Nunjez, centarfor za velike stvari i Leverovih šest komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.10.20. | 21:12

Liga Evrope krenula sjajno...

Naklon do poda Darvinu Nunjezu, najskupljem igraču portugalskog fudbala, konačno je proradio u dresu Benfike, i to kako - het-trikom na evropskoj premijeri; alal vera i Bajer Leverkuzenu za ovu rapsodiju protiv Nice i šest komada u mreži tima sa Azurne obale; sve pohvale i za Ber Ševu, odnosno za iznenađenje protiv praške Slavije, međutim Stiven Džerard i njegovi Rendžersi apsolutni su hit večeri. Ili ako ćemo preciznije - hit je jedan od Džerardovih vojnika sa klupe, Kemar Ruf, letošnje pojačanje iz Anderlehta, koji je spektakularnim pogotkom u sudijsdkoj nadoknadi potvrdio trijum Policajaca na gostovanju u Liježu - 2:0.

Ruf je u igru ušao u 74. minutu umesto Alfreda Morelosa. U tim momentima gosti su imali prednost od 1:0, ali Standard je opasno počeo da pritiska, dok su Škoti ozbiljno fizički iscrpljeni počeli da padaju. Kako se to obično kaže gol domaćina visio je u vazduhu. A onda se dogodio Kemar Ruf.

Izabrane vesti

Obratite pažnju:

Jednom izdržao duel, drugi put izdržao duel, sjajno se zagradio, smogao snage, povukao loptu napred kroz trojicu i onda opalio tačno sa linije koja polovi teren?!

Nešto se zaista retko viđa. Zato ćemo se usuditi da već sada konstatujemo kako vrlo verovatno imamo najozbiljnijeg kandidata za gol sezone u ovom izdanju Lige Evrope.

Čudesne stvari radi Stiven Džerard sa Rendžersom već dve godine. U prošloj sezoni dogurao je do osmine finala ovog takmičenja, trenutno je prvi u Škotskoj ispred velikog rivala Seltika i na sve to dobio je dva poslednja derbija sa Keltima.

Ne oporavlja se, dakle, velikan sa Ajbroksa samo u lokalnim okvirima, već ozbiljno radi na vraćanju evropskog renomea...

Veoma uzbudljivo bilo je i u drugom meču ove grupe. Leh je ozbiljno "maltretirao" Benfiku, da bi na kraju ipak morao da se preda boljem sastavu. Spektakularno je u dresu slavnog portugalskog kluba u Evropi debitovao Darvin Nunjez, momak doveden ovog leta iz Almerije za rekord od 24.000.000 evra. Posle prva kola u šampionatu Nunjez je pisao samo asistencije (pet komada), da bi večeras pokazao kakva je zapravo klasa u golgeterskom smislu.

Njegov prvi gol, skok i onaj trzaj glavom dostojan je sličnih egzebicija Kristijana Ronalda, a majstorija na petoparci za 3:2 pokazuje da nije slučano što mnogi stručnjaci ovog momka vide u nekom od najvećih evropskih klubova kroz godinu-dve.

Treći gol... Pa eto, tek da pokaže da i te kako ume i da se pametno kreće...

A Bosz ball ponovo radi. I to baš dobro radi. Bajer Leverkuzen u jednom od derbija večeri uništio je Nicu (6:2), svog najvećeg rivala u grupi C i praktično već posle prvih 90 minuta u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope trasirao put ka prvom mestu u grupi.

U odnosu na ligaški susret sa Majncom prošlog vikenda Boš je napravio nekoliko promena u sastavu i sve pogodio. Lever je posebno oduševio u prvih pola sata susreta, kada je bukvalno samleo goste sa Azurne obale. Prvi gol Nadima Amirija kao proizvod savršene akcije od 25 sekundi nešto je što bi lako moglo da uđe u moderne fudbalske udžbenike...

Drugi je, doduše, čista inspiracija jednog čoveka - Lukasa Alarija - koji je iz gotovo nemoguće pozicije "sašio" pod prečku nemoćnog golmana Nice.

Francuzi se jesu vratili u utakmicu u pravi čas, igrao se 31. minut kada je Amin Gujri, supertalentovano pojačanje iz Liona, pogodio smanjio na 1:2, međutim ispostaviće se da je to bilo sve od momaka Patrika Vijere. Poigravanje pred sopstvenim golom skupo je koštalo defanzivce Nice na isteku 60. minuta. Ezekijel Palasios uklizavanjem je izbio loptu, ona došla do Muse Dijabija, a ovom je preostao lakši deo posla - 3:1.

Taj pogodak potpuno je nokautirao goste. Vijera je počeo da menja, da izvlači iz igre neke važne igrače, a Bošove rezerve bile su ubitačne. Pre svih Karim Belarabi koji će u razmaku od četiri minuta pogoditi dva puta, za 4:1 i 5:1.

Tačku na ovu blamažu gostiju stavio je mlađani Florijan Virc, takođe rezervista, u 87. minutu.

U drugom meču ove grupe Hapoel Ber Ševa priredio je iznenađenje i tukao prašku Slaviju sa 3:1. Česi su gubili posle prvih 45 minuta, nekako uspeli da izjednače u 75. minutu i kada se očekivao možda i preokret, domaći su za samo dva minuta (86. i 88. minut) postigli još dva gola i ubili svaku nadu momaka iz Praga.

GRUPA C

Hapoel Ber Ševa - Slavija Prag 3:1 (1:0)

/Agudelo 45, Akolatse 86, 88 - Provod 75/

Bajer Leverkuzen - Nica 6:2 (2:1)

/Amiri 11, Alario 16, Dijabi 61, Belarabi 79, 83, Virc 87 - Gujri 31, Klod Moris 90/

GRUPA D

Leh - Benfika 2:4 (1:2)

/Išak 15, 48 - Pici 9, Nunjez 42, Nunjez 60, 90+3/

Standard - Rendžers 0:2 (0:1)

/Tavernije 19pen, Ruf 90+3/



tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara