(©Starsport)
(©Starsport)

Špic koji je voleo vozove: Obradović ponovo koban po Železničar

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.11.23. | 19:01

Novi Pazar prošao kroz Pančevo do druge runde Kupa – 1:0

Pre nešto više od dva meseca Siniša Dobrašinović je počeo rad u Novom Pazaru pobedom kući nad Železničarom (1:0) u elitnoj diviziji, a istim rezultatom njegovi momci su popularnu Dizelku nadigrali i u Pančevu, ovog puta u šesnaestini finala Kupa Srbije. U oba slučaja odlučio je Marko Obradović – glavom!

Ma koliko iskusnom napadaču, možda, nisu cvetale ruže zbog dovođenja zvučnih ofanzivnih pojačanja na obale Jošanice i Raške, njegove brojke u dosadašnjem delu sezone pokazale su da je sportski sektor Pazara letos napravio dobar posao. Obradović je već na golgeterskoj koti četiri.    

Izabrane vesti

Plavi su izborili mesto među 16 najboljih u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, pa će biti u prilici da ponove domete iz 2022/23 (četvrtfinale) ili 2021/22 (polufinale). Osim toga, jasno je da su u Omaru Fajedu dobili oslonac na štoperskoj poziciji.  

S druge strane, četu iz Pančeva boleće promašaji iz finiša prvog poluvremena – stativa, pa prečka!              

Treneri oba rivala jasno su stavili do znanja da borba za prvenstvene bodove ima prednost nad takmičenjem u Kupu Srbije. Mladi stručnjaci dobro su promešali karte u odnosu na vikend izdanja u Mozzart Bet Superligi, što posebno važi za stratega domaćih.

Nenad Mijailović, inače član prethodnog pazarskog stručnog štaba pod komandom Dragana Aničića sa mandatom do četvrte ligaške runde, zarotirao je čitavu postavu Železničara i odmorio sve startere iz pobede nad Radnikom u Surdulici (1:0). Dobrašinović nije bio toliko radikalan, pa je zadržao četvoricu što su počeli u remiju protiv TSC-a u Bačkoj Topoli (1:1).

Pazarci su u prvom delu susreta ostavili nešto bolji utisak do 29. minuta, kada je neprecizna parabola glavom Strahinje Jovanovića označila prekretnicu.

Gosti su na različite načine pokusavali da ugroze Aleksandra Stankovića. Usamljeni Miljan Momčilović loše je reagovao nakon kornera u 14. minutu, a onda su Mitar Ergelaš u 16. i Adetunđi Rasak Adešina u kontre iz 18. minuta, obojica malo ispred linije šesnaesterca, šutirali u Stankovića. Utisak je da je Nigerijac požurio, mogao je još nekoliko koraka napred.

Južnoafrikanac Ejbrahams je u 24. minutu mogao do prvenca u plavo-belom dresu, ali nije najbolje reagovao nadomak mreže domaćih. Isti igrač je pet minuta kasnije dobio pravovremen i precizan pas iz poslednje linije od debitanta iz Egipta Fajeda, da bi ga u odlučujućem momentu sustigao Marko Gajić.

Onda je počeo da igra Železničar. Fajed je u 34. minutu otklonio opasnost ispred Entonija Lokose, što je prethodilo udarcima Jovanovića i Lokose u okvir. Knežević je uzdrmao prečku sa preko 25 metara u 38. minutu, dok je Lokosa na dodavanje Jovanovića dva minuta docnije pokazao kako se iz čiste situacije sa tri metra pogađa prečka.

Plavi su reklamirali igranje rukom za penal u 49. minutu, kada se iz gužve ispred Stankovića okušao Ejbrahams, da bi u 51. Aleksandar Kovačević stavio na iskušenja Nikolu Mirkovića iz slobodnjaka sa oko 30 metara. Tražili su jedanaesterac i Pančevci, posle duela Lokose i Fajeda u 57. minutu.

Ergelaš je sa oko 20 metara iskosa u 59. minutu udrmao prečku, ali je pratio Obradović i glavom sa ivice peterca pospremio u mrežu – 0:1.

Usledile su po tri izmene na obe strane. Jasno, neke momke treba sačuvati za predstojeće okršaje, ali i nešto promeniti shodno situaciji na terenu.

Đorđe Šušnjar dobro je prošao po desnom boku u 64. minuti i poslao lopti iza leđa Lokosi. Do kraja, na drugoj strain pretili su Uroš Lazić i Fajed u 76, odnosno 81. minutu. Da je u 89. minutu nešto brži bio Lazar Romanić, Železničar je mogao do prilike da meč odvede u penal seriju. Pritisak Železničara do kraja nije urodio plodom, pa je Novi Pazar učesnik osmine finala Kupa Srbije.

KUP SRBIJE – 1/16 FINALA

ŽELEZNIČAR – NOVI PAZAR 0:1 (0:0)

/Obradović 59/

Pančevo,

Sportski centar Mladost.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Andrija Stojanović.

ŽELEZNIČAR: (3-5-2): Stanković – Obradović, Gajić, Purtić – Ndiaje (46. Trifunović), Knežević, Kovačević (60. Šušnjar), Krajišnik (60. Markišić), Zuvić – Lokosa (78. Romanić), Jovanović (60. Grgić).      

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Lazić, Azemović, Fajed, Anan - Ergelaš, Momčilović, Čirjak (Milojević), Adešina (61. Karaklajić) – Obradović (61. Bogdanovski), Ejbrahams (61. Ljajić).

Igrač utakmice: Mitar Ergelaš (Novi Pazar).



KUP SRBIJE, ŠESNAESTINA FINALA

BASK – Radnički 1923 2:4 (1:1)

Dinamo Pančevo - Voždovac 0:5 (0:4)

Grafičar – Spartak Subotica 2:0 (0:0)

Inđija – Kolubara 4:1 (1:1)

Jedinstvo Ub – Partizan 0:1 (0:0)

OFK Vršac – Mladost Lučani 3:1 (2:0)

Radnički Sremska Mitrovica – Radnik Surdulica 2:0 (2:0)

Sloboda Užice – Napredak Kruševac 0:0, posle penala 4:5

Radnički Novi Beograd - Čukarički 0:0, posle penala 3:5

IMT - Javor 1:1, posle penala 2:4

Mačva - Mladost Novi Sad 0:1 (0:1)

Železničar Pančevo - Novi Pazar 0:1 (0:0)

Metalac - Radnički Niš 0:3 (0:2)

RFK Novi Sad - Vojvodina 0:2 (0:0)

Ranije

Smederevo – TSC 1:1 (penalma 5:4)

Trajal – Crvena zvezda 0:6



tagovi

Kup SrbijeFK Novi PazarŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara