Jedan od brojnih duela na Banjici (ⒸStarsport)
Jedan od brojnih duela na Banjici (ⒸStarsport)

Spidi za oprost, Radulović i Krstović za budućnost! Zvezda teško preko Banjice

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.12.20. | 14:47

Crveno-beli posle preokreta izborili četvrtfinale Kupa Srbije

Završen je prvi deo sezone za fudbalere Crvene zvezde. Posle uspeha u Ligi Evrope i Superligi, upisan je i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Pobedom na Banjici protiv Rada 2:1 (1:1) izabranici Dejana Stankovića ispunili su sve ciljeve zacrtane za drugi deo 2020. godine: plasman u nokaut fazu evropskog takmičenja, prvo mesto na tabeli s velikih devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan i, za kraj, nova pobeda u takmičenju čiji trofej crveno-beli nemaju još od 2012. godine.

Izabrane vesti

Nije bilo lako izabranicima Dejana Stankovića u poslednjem izlasku na teren pred zimsku pauzu. Borbeni Građevinari naterali su ih da se dobro preznoje na maglovitoj Banjici.


Posebno neprijatno po crveno-bele bilo je u 4. minutu, kada je Pavle Radunović sjajnim udarcem sa 18 metara, posle slabe reakcije Marka Gobeljića, savladao Zorana Popovića, koji je dobio priliku da upiše još jedan nastup kraj svog imena. Neprikosnoveni kapiten Milan Borjan dobio je raniji odlazak na odmor, pošto ga čak i nije bio u protokolu za ovu utakmicu. Na klupi je sedeo mladi Marko Ćopić.

Loš teren i neuigrana startna postava u formaciji 3-5-2, s Ričmondom Boaćijem i Milanom Pavkovom u špicu posle dugo vremena, mučila se da ozbiljno zapreti Dušanu Markoviću, ali put do mreže uspeo je da pronađe motivisani Srđan Spiridonović u 17. minutu. Bio je to još jedan pogodak lepim udarcem sa distance.

Mladi krilni napadač bio je tokom prvog poluvremena najopasniji fudbaler gostiju. Očito je rešio da pokaže Dejanu Stankoviću da zaslužuje šansu u Zvezdi i na proleće, ali videćemo da li se kasno probudio i da li je ova utakmica za njega, kao i Boaćija kom uskoro ističe ugovor, bila oproštajna od crveno-belog dresa. Da je u kontinuitetu igrao kao danas, sigurno ne bi bilo tako.

Iako su crveno-beli posle izjednačenja uspeli da preuzmu inicijativu, rezultat se nije menjao do odlaska na odmor. Bilo je prilika za to na obe strane (pokušaj Boaćija glavom, dva šuta Spiridonovića iz slobodnjaka, šansa Gazivode posle greške Degeneka, pa Pavkova na suprotnoj strani posle kiksa Cigera), ali je na semaforu ostalo 1:1.

Te cifre stajale su do 60. minuta, kada je viđena najlepša akcija u meču. Veljko Nikolić je dugom loptom sa svoje polovine pronašao Andriju Radulovića, koji je iz sprinta po desnoj strani poslao loptu u peterac, a tamo na prvu reagovao Nikola Krstović za svoj tek drugi gol u Zvezdinom dresu, ali drugi ove jeseni.

Sigurno je mladi reprezentativac Crne Gore razočaran što sledi pauza, ali imaće priliku da se tokom priprema nametne za veću minutažu na proleće. Baš kao i mladi Radulović koji deluje sve samouverenije na terenu.

Preokret nije ugasio nadu gostiju, probali su da izjednačenjem izbore penale i imali dve odlične šanse za to, ali je u 72. minutu prečka zaustavila šut glavom Lazara Stoisavljevića posle kornera, a onda je i Popović uspeo da odbrani atraktivan šut Saše Jovanovića petom posle odličnog prodora Cigera koji je "provozao" Andriju Radulovića na desnoj strani.

Da ovako igra u prvenstvu, Rad se sigurno ne bi borio za opstanak.

U srpskom fudbalu ostalo je još da se u nedelju odigra duel Javora i TSC-a, a onda sledi pauza do 6. februara i povratka Superlige, ali sigurno je da će na "Marakani" više razmišljati o 18. i 25. februaru kada su na programu dueli šesnaestine finala Lige Evrope sa Milanom.

RAD – CRVENA ZVEZDA 1:2

/Radunović 4 - Spiridonović 17, Krstović 60/

Stadion: Kralj Petar prvi

Bez gledalaca

Sudija: Jovan Šegrt

Žuti kartoni: Ciger, Ilić (Rad)

Rad (4-2-3-1): Marković –Tučević (od 79. Tanović), Ciger, Stojsavljević, Miličković (od 57. Đorić) – Riznić (od 69. Damjanović), Busnić -Ilić (od 79. Radivojević), Gazivoda (od 69. Trifunović), Jovanović – Radunović

Crvena zvezda (3-5-2): Popović – Gobeljić, Eraković, Degenek (od 46. Pankov) - Spiridonović, Sanogo, Radulović, Nikolić (od 64. Ivanić), Simić (od 64. Gajić) – Boaći, Pavkov (od 46. Krstović).

Piše: Jovan Terzić



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara