Reprezentacija Argentine (Reuters)
Reprezentacija Argentine (Reuters)

Spisak Argentine ili “operacija blindiranje”: Pozvana su deca iz B timova Reala, Juventusa, Intera, Mančestera…

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.03.22. | 15:15

Skaloni pozvao igrače koji u velikim evropskim klubovima još nisu stekli afirmaciju

Nakon što je početkom meseca objavio širi spisak sa čak 44 igrača, argentinski selektor Lionel Skaloni ga je danas skratio na 33 imena koja konkurišu za kvalifikacione mečeve protiv Venecuele 25. marta i Ekvadora četiri dana kasnije.

Na spisku je prva zvezda Leo Mesi ali nema nekolicine bitnih igrača. Argentinski strteg se odlučio da ne pozove standardne reprezentativce Emilijana Martineza, Đovanija Lo Selsa, Kristijana Romera i Emilijana Buendiju koji su bili u središtu skandala kod prekinutog meča u Brazilu. S obzirom da su tada došli iz Engleske čijim državljanima je bio zabranjen ulazak u Brazil, došlo je do problema kada ih je policija uhapsila pa meč nije ni odigran. S obzirom da nisu poštovali tadašnje FIFA protokole, posle nekoliko meseci ih je svetska kuća fudbala kaznila suspenzijom od dve utakmice na koju su se Argentinci žalili. Ipak, odlučili su se da sada ništa ne rizikuju i da pomenuti kvartet sada odsluži kaznu u rezultatski nebitnim mečevima s obzirom da su Gaučosi već obezbedili plasman u Katar.

Izabrane vesti

Na spisku nema ni Paula Dibale kojeg je mesta u reprezentaciji koštala loša forma u Juventusu. Njemu se ozbiljno komplikuju šanse da se nađe u Kataru. Izborom selektora su otpali Đovani Simeone koji je u odličnoj formi u Veroni, golman Esteban Andrada, Nehuen Perez, Roberto Pereira… Zbog povrede neće biti Markosa Akunje i Papua Gomeza iz Sevilje, a roviti Di Marija je ipak pozvan.

Možda i najzanimljiviji deo spiska su argentinska deca iz velikih evropskih klubova koja još nisu stekla afirmaciju. Poziv petorici mladića su produkt plana FS Argentine i tamošnjih skauta da osiguraju njihovu reprezentativnu budućnost pre evropskih selekcija.

Nikolas Pas je 17-godišnji vezista maldog tima Real Madrida. Rođen je i odrastao u Španiji ali ima argentinske korene i Gaučosi žele da ga “rezervišu” pre Španaca.

Alehandro Garnačo je 17-godišnje krilo Mančester Junajteda. Igra za B tim crvenih đavola. Poreklom je Argentinac ali je rođen u Madridu gde je i počeo da se bavi fudbalom. Imao je 15 godina kada ga je Junajted ’ukrao’ Atletiku. Prošao je mlađe selekcije Španije, ali sada će se odazvati Argentini.

Levi bek Franko Karboni (17) je trenutno član mladog tima Intera. Rođen je u Argentini, a sa 16 godina je iz Lanusa došao u Kataniju iz koje je stigao u Inter. Već je debitovao i za kadete Italije ali Argentinci su ga pozvali u A tim i nije mogao da odbije.

Tijago Heralnik ima 18 godina, igra u veznom redu i stasava u B timu Viljareala. Rođen je u Argentini, ponikao u Riveru ali ga je Viljarealova skauting služba ugrabila kao 16-godišnjaka. Igrao je za mlađe selekcije Argentine ali zbog bojazni od Španaca, Skaloni želi da ga osigura.

Matijas Sule je desno krilo, ima 18 godina, rođen je u Argentini i ove sezone je već debitovao za prvi tim Juventusa. Čak i počinjao u startnih 11. Juve ga je ugrabio kao 16-godišnjaka iz Veleza. Do sada je igrao za omladince Argentine i nagrađen je pozivom u A tim.

Golmani: Franko Armani (River), Huan Muso (Atalanta), Heronimo Rulji (Viljareal)

Odbrana: Gonsalo Montijel (Sevilja), Huan Fojt (Viljareal), Nahuel Molina (Udineze), Herman Peselja (Betis), Lukas Martinez Kvarta (Fiorentina), Nikolas Otamendi (Benfika), Lisandro Martínez (Ajaks), Nikolas Taljafiko (Ajaks)

Vezni red: Nikolas Gonzales (Fiorentina), Leandro Paredes (PSŽ), Gvido Rodrigez (Betis), Rodrigo De Pol (Atletiko Madrid), Eksekijel Palasios (Bajer Leverkuzen), Luka Romero (Lacio), Aleksis Mek Alister (Brajton), Lukas Okampos (Sevilja), Valentin Karboni (Inter), Manuel Lansini (Vest Hem), Nikolas Pas (Real Madrid), Tijago Heralnik (Viljareal), Franko Karboni (Inter)

Napad: Hoakin Korea (Inter), Lionel Mesi (PSŽ), Lukas Boje (Elče), Lautaro Martinez (Inter), Hulijan Alvarez (River), Angel Di Marija (PSŽ), Matijas Sule (Juventus), Anhel Korea (Atletiko Madrid), Alehandro Garnačo (Mančester Junajted)


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara