Spisak Austrijanaca za EURO: Tandem Srba, budući Zvezdin štoper i asovi Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.05.21. | 14:57

Selektor Franko Foda objavio preliminarni spisak od 30 igrača

Kao domaćini 2008. godine stali su u preliminarnoj fazi. Nisu bili bolje sreće ni pre pet leta u Francuskoj, ali definitivno ova generacija Austrije ima potencijal da napravi najbolji rezuzltat u istoriji tamošenjeg fudbala. Posebno što konkurencija Makedonija, Holandije i Ukrajine, ne deluje kao nepremostiva prepreka za tim Franka Fode.

Austrijanci su objavili širi spisak od 30 igrača za smtoru najboljih selekcija na Starom kontinentu. Ponovo će mnogo toga u toj selekciji zavisiti od Balkanaca. Imaće Austrijanci tri igrača koji poreklu vuku iz naše zemlje. Pored Marka Arnautovića i Saše Kalajdžića, u selekciju Austrije je pozvan i, vrlo verovatno, budući štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović. Tu je i Hrvat Adrijan Grbić iz Lorijana.

Izabrane vesti

Imaju Austrijaci veliku snagu u veznom redu. Manevar je sastavljen od igrača visoke klase, koji su mnogo toga prošli u Bundesligi. Prva zvezda je Sabicer iz Lajpciga, a tu su još Griliš i Baugrantlinger iz Hofenhajama. Najveće ime u defanzivi je David Alaba, ali mnogo se očekuje od Dragovića i Martina Hintergera iz Ajntrahta.

Zanimljiv izbor imaće Austrijanci na bokovima gde će delovati Ulmer i Lajner.  

Golmani: Danijel Bahman (Votford), Hajnc Lindner (Bazel), Pavao Pervan (Volfsburg), Aleksander Šlager (LASK)

Odbrana: David Alaba (Bajern), Aleksandar Dragović (Leverkuzen), Marko Fridel (Verder), Martin Hintereger (Ajntraht), Stefan Ilsanker (Ajntraht), Štefan Lajner (Mehengladbah), Filip Mvene (Majnc), Stefan Poš (Hofenhajm), Andreas Ulmer (Salcburg)

Vezni red: Husein Balić (LASK), Žulijan Baumgrantlinger (Hofenhajm), Miheal Gregorič (Augzburg), Florijan Griliš (Hofenhajm), Konrad Laimer (Lajpcig), Valentino Lazaro (Mehengladbah), Marsel Sabicer (Lajpcig), Luis Šaub (Lucern), Alesandro Šopf (Šalke)

Napad: Marko Arnautović (Šangaj), Adrijan Grbić (Lorijen), Saša Kalajdžić (Štutgart), Karim Onisivo (Majnc), Kristofer Trimel (Union Berlin)


tagovi

AustrijaAleksandar DragovićMarko ArnautovićDavid Alaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara