Dešanov izbor
Dešanov izbor

Spisak Francuza: Marsijal i Rabio posle dve godine! Debituju Upamekano, Kamavinga i Lionova žila kucavica

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.08.20. | 14:38

Pogba i Endombele izostaju zbog virusa korona

Kao grom. Toliko jaki da mogu sebi da priušte luksuz da Antoni Marsijal duže od dve godine ne igra za državni tim. Ne mogu da ga ignorišu. Posle sjajnih izdanja u dresu Mančestera kad je povukao Crvene đavole ka Ligu šampiona, 25-godišnji napadač se vratio u selekciju Francuske na početku novog ciklusa Lige nacija.

Didije Dešan objavio je spisak za mečeve sa Švedskom i Hrvatskom, a na njemu se, među špicevima, nalazi i Marsijal koji će imati priliku da se dokaže pred očima selektora prvi put još od marta 2018. kad je odigrao kontrolni meč sa Rusijom uoči Mundijala. Na Prvenstvo sveta Marsijal nije putovao, nije ni Adrijen Rabio, kome se potom izgubio trag među Galskim petlovima. Uticala je na to i odluka da zbog odbijanja produžetka saradnje sa Pari Sen Žermenom bude skrajnut u drugi plan, kasnije transfer u Juventus, prilagođavanje na novu sredinu, ali kako je u završnici sezone sve češće bivao na terenu Dešan je rešio da ga vrati pod zastavu posle dve godine odsustva.

Izabrane vesti

Možda i usled činjenice da nije mogao da računa na dvojicu proverenih zadnjih veznih. Pola Pogbu je planirao da vrati u reprezentaciju posle skoro godinu dana, Tangi Endombele bi se svakako našao na spisku, ali kako su fudbaleri Mančester junajteda i Totenhema testirani pozitivno na prisustvo virusa korona, planovi su prekrojen, a šansu osim Rabioa na sredini terena dobila još dvojica centralnih vezista.

Prvi je 22-godišnji Usam Auar iza koga su senzacionalne partije za Lion u završnici Lige šampiona gde se predstavio žilom kucavicom tima Rudija Garsije, kao i 17-godišnji Eduardo Kamavinga iz Rena, koji je već mesecima na listi želja madridskog Reala. Obojica su debitanti kod Dešana, uz napomenu da je selektor prvi put u A tim pozvao Dajoa Upamekana iz Lajpciga. S obzirom na učinak mladog štopera to će postati praksa i očekuje se da Upamekano reši pitanje centralnog beka za narednu deceniju.

Svetski prvak novi ciklus Lige nacija počinje gostovanjem u Švedskoj 5. septembra, tri dana kasnije na Sent Deniju dočekuje Hrvatsku.

Na spisku su:

Golmani: Igo Loris (Totenhem), Majk Manjan (Lil), Stiv Mandanda (Marselj);

Defanzivci: Luka Dinj (Everton), Leo Duboa (Lion), Lukas Ernandez (Bajern), Presnel Kimpembe (PSŽ), Klemon Lengle (Barselona), Ferlan Mendi (Real Madrid), Dajo Upamekano (RB Lajpcig), Rafael Varan (Real Madrid);

Vezisti: Eduardo Kamavinga (Ren), Engolo Kante (Čelsi), Stiven Enzonzi (Roma), Adrijen Rabio (Juventus), Musa Sisoko (Totenhem), Usam Auar (Lion);

Napadači: Visam Ben Jeder (Monako), Olivije Žiru (Čelsi), Antoan Grizman (Barselona), Žonatan Ikone (Lil), Antoni Marsijal (Mančester junajted) i Kilijan Mpabe (PSŽ).


tagovi

Didije DešanFudbalska reprezentacija FrancuskeLiga nacijaUsam UarPol PogbaTangi NdombeleAdrijen RabioAntoni MarsijalDajo UpamekanoEduardo Kamavinga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara