Spisak novog selektora BiH: Povratak nekadašnjeg talenta Vojvodine na kojeg su mnogi zaboravaili

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 15:16

A tu je i aktuelni štoper Voše

Posle višemesečnog cirkusa koji je vladao oko njegovog imenovanja, novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev je konačno objavio svoj prvi pisak. Bugarski strateg se uglavnom odlučio za proverene snage koje su i do sada nosile dres popularnih Zmajeva.

Na spisku je mesto zadržao Vojvodinin štoper Siniša Saničanin koji je i kod prethodnog selektora bio redovan. Očekivano, prve zvezde BiH su dugogodišnji reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić. Od zvučnijih imena su to još Rade Krunić iz Milana, Sead Kolašinac iz Šalkea i Edin Višća iz Bašakšehira. Na spisku nema dugogodišnjeg golmana Asmira Begovića kao ni Marija Vrančića iz Noriča.

Izabrane vesti

Debitnatski poziv je dobio Frajburgov maldi napadač Ermedin Demirović, a posle četiri godine se u reprezentaciju vraća zaboravljeni Miroslav Stevanović. Nekada veliki talenat Vojvodine je pre osam godina iz Novog Sada prešao u Sevilju ali se tamo nije snašao pa je izgubio status reprezentativca. Posle Sevilje je igrao za Elče, Alaves, bio pola godine bez kluba, pa nastupao za mađarski Đer, grčki Ergotelis...

U januaru 2016. godine je oživeo karijeru Željezničaru i opet se našao na spisku selektora. Ali kada je pre četiri godine otišao u švajcarski Servet, opet je pao i zaborav i nije ga bilo na radaru BH selektora. Već četvrtu sezonu sjajno igra za Lucern gde je zabeležio 34 gola i 40 asistencija na 124 meča i pomogao klubu da se palsira u elitni rang švajcarskog fudbala. Prmetio je to i novi selektor Petev koji ga je posle četiri godine vratio u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

BiH u martovskim kvalifikacijama igra protiv Finske i Francuske, a ima i prijateljski meč protiv Kostarike.

GOLMANI: Ibrahim Šehić (Konja), Nikola Vasilj (Zorija), Kenan Pirić (Maribor)

ODBRANA: Branimir Cipetić (Lokomotiva Zagreb), Siniša Saničanin (Vojvodina), Darko Todorović (Hajduk), Sead Kolašinac (Šalke), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Marko Mihojević (Goztepe)

VEZNI RED: Amir Hadžiahmetović (Konja), Stjepan Lončar (Rijeka), Miralem Pjanić (Barselona), Amer Gojak (Torino), Gojko Cimirot (Standard), Rade Krunić (Milan), Amar Rahmanović (Konja), Miroslav Stevanović (Servet), Haris Duljević (Nim)

NAPAD: Edin Džeko (Roma), Smail Prevljak (Eupen), Edin Višća (Bašakšehir), Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Frajburg)


tagovi

Fudbalska reprezentacija BiHMiroslav Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara