Spisak Portugalaca za Srbiju: Grmi!

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 13:55

Fernando Santos odabrao tim za mečeve protiv Republike Irske i Srbije

Znamo da će Orlovi imati vraški težak zadatak da pobedom u Lisabonu 14. novembra naprave odlučujući korak i obezbede direktan plasman na Mundijal u Kataru. Potvrdu smo dobili kada smo videli spisak selektora tima sa Iberijskog poluostrva za mečeve protiv Republike Irske i Srbije.

Da mnogo ne filozofiramo, stvar je jasna: grmi koliko su Portugalci jaki na svim pozicijama, i veliki je uspeh što smo došli u situaciju da u direktnom okršaju sa njima odlučimo o vizi za Katar.

Izabrane vesti

Selektor Fernando Santos pozvao je pod nacionalnu zastavu 26 igrača za duele u Dablinu i Lisabonu. I njegov spisak deluje, u dobroj meri, kao spisak igrača koji pretenduju na Zlatnu loptu. Jasno je da Portugalci kvalitet crpe iz velikog kvaliteta na sredini terena i u ofanzivnom delu tima. Tu su, vrlo verovatno, bez konkurencije u Evropi. Primera radi, teško je očekivati da će protiv Irske i Srbije značajnu ulogu imati igrači kao što su Rafael Leao iz Milana, Rafa iz Benfike, pa čak i Feliks i Andre Silva.

U odličnoj formi je Žota iz Liverpula koji je postigao dva gola u Beogradu, bio je precizan i protiv Atletiko Madrida. Imaju Portugalci ozbiljan kvalitet i u odbrani, mada smo ih u Beogradu dobro namučili i zasluženo na kraju stigli do remija. Pamtiće se taj duel i po tome što je linijski sudija zaspao i nije registrovao da je lopta prešla gol liniju posle šuta Ronalda.

Pre duela sa Srbijom (14. novembra), Portugalci gostuju u Republici Irskoj. Potrebna su im četiri boda za plasman na Mundijal.

GOLMANI: Antoni Lopez (Lion), Kosta (Porto), Rui Patrisio (Roma).

ODBRANA: Dalot (Mančester Junajted), Kanselo (Mančester Siti), Nelson Semedo (Vulverhempton), Danilo (PSŽ), Hose Fonte (Lil), Pepe (Porto), Ruben Dias (Mančester Siti), Nnuno Mendeš (PSŽ).

SREDINA TERENA: Palinja (Sporting), Ruben Neves (Vulverhemton), Vilijam Karvaljo (Betis), Bruno Fernandeš (Mančester Junajted), Žoao Mario (Benfika), Žoao Mutinjo (Vulverhempton), Mateus Nunjes (Sporting), Renato Sančez (Lil).

NAPAD: Bernando Silva (Mančester Siti), Andre Silva (Lajpcig), Kristijano Ronaldo (Mančester Junajted), Žota (Liverpul), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Rafael Leao (Milan), Rafa (Benfika).


tagovi

Fernando SantosKristijano RonaldoDiogo ŽotaPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara