Spisak Srbije za američku turneju: Bez Zvezdinih igrača, Partizan predstavljaju trojica, nagrada za Tufegdžića, Jevremovića, Birmančevića

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 19:41

Predstavnike neće imati ni Novi Pazar, Napredak, Bačka i Zlatibor

Srbija čeka selektora, ali će Srbija i bez zvaničnog komandanta igrati fudal. Fudbalsku selekciju naše zemlje, tačnije tim sastavljen od superligaških igrača, očekuju dueli sa Dominikanskom Republikom (Santa Domigno) 25. januara i Sjedinjenim Državama (Orlando) šest dana kasnije.

Termin je vrlo diskutabnilan, pošto će većina superligaških klubova formu za drugi deo prvenstva brusiti na turskoj obali, ali pojedinici će dobiti šansu da ponosno prošetaju dres sa državnim obeležijima. Vršilac dužnosti selektora Ilija Stolica na spisak je stavio 25 fudbalera, od čega njih 24 igra u Superligi. Orlovima će se na američkom tlu pridružiti bivši štoper Vojvodine, trenutno član Vankuvera Ranko Veselinović.

Izabrane vesti

U oči upada podatak da među selektiranim igračima nema momaka sa profesionalnim ugovorom u Crvenoj zvezdi. Jasno je da je FSS izašao u susret crveno-belima koji su jedini predstavnici Srbije u Evropi i čeka ih dvomeč sa Milanom. Partizan će predstavljati trojica fudbalera. Na spisku je levi bek Slobodan Urošević, zatim novi član Mančester Sitija Filip Stevanović, te mladi čuvar mreže Aleksandar Popović. On će predstavljati konkurenciju Đorđu Petroviću iz Čuke, te Zvezdinom detetu iz Mačve Milošu Gordiću.

Za odlične jesenje partije nagrađeni su Lazar Tufegdžić iz subotičkog Spartaka, krilni fudbaler Vojvodine Milan Vukadinović, prvi strelac prvensva Milan Makarić, te Nenad Lukić iz TSC-a.

Superligaški spisak nije mogao da prođe bez Jovana Vlalukina, defanzivca koji se nametnuo u Metalcu, kao i najproduktivnijeg levog beka Marka Jevremovića iz Javora. Lučance će predstavljati Nemanja Mićević, dok će barjak novosadskog Proletera držati Aleksandar Andrejević i Aleksa Pejić. Stolica je iz Voždovca pozvao starog poznanika iz mlade reprezentacije Jovana Nišića, a tu je i Gajić.

Zanimljivo je da pored Crvene zvezde predstavnike u Americi neće imati Novi Pazar, Napredak, Bačka, i Zlatibor.

“Odlučili smo se za ovu turneju iz nekoliko razloga. Prvo Savez će od ovoga svakako imati finansijske koristi, a opet sa druge strane pružićemo mogućnost brojnim klubovima Superlige da kroz zvanične utakmice reprezentacije afirmišu svoje igrače. U oba meča očekujemo maksimalno zalaganje momaka i nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”, rekao je sportski direktor FS Srbije Vladimir Matijašević.

Pripreme počinju u subotu 16. januara u SC FSS u Staroj Pazovi. Reprezentacija Srbije na put kreće 21. januara dok je povratak planiran 1. februara.

Spisak reprezentacije Srbije za američku turneju

GOLMANI

Đorđe Petrović (Čukarički)

Aleksandar Popović (Partizan)

Miloš Gordić (Mačva)

ODBRANA

Jovan Vlalukin (Metalac)

Aranđel Stojković (Vojvodina)

Marko Jevremović (Javor)

Nemanja Mićević (Mladost)

Aleksandar Andrejević (Proleter)

Nikola Stevanović (Radnički N)

Mihajlo Ivančević (Spartak)

Ranko Veselinović (Vankuver)

Slobodan Urošević (Partizan)

 Nikola Aksentijević (Radnički N)

Marko Gajić (Voždovac)

VEZNI RED

Milan Radin (Inđija)

Aleksa Pejić (Proleter)

Jovan Nišić (Voždovac)

Veljko Birmančević (Čukarički)

 Aleksandar Busnić (Rad)

NAPAD

Lazar Tufegdžić (Spartak)

Milan Vukadinović (Vojvodina)

Milan Makarić (Radnik)

Filip Stevanović (Partizan)

Nemanja Čović (Vojvodina)

Nenad Lukić (TSC)

 


tagovi

Ilija StolicaVeljko BirmančevićMarko JevremovićMilan MakarićLazar Tufegdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara