Pedro Poro (©Reuters)
Pedro Poro (©Reuters)

Sporting drži cenu za Pora: Totenhemu nije dovoljno ni 40.000.000 evra, Siti bi mogao sve da pokvari

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 10:10

Hoće li Pevci uspeti da dovedu desnog beka do kraja prelaznog roka

Relativno dosadan prelazni rok mogao bi u poslednjoj sedmici rada da postane nešto interesantniji. Mogli ste ovih dana da čitate o apsurdu zimske pijace i da je sve veći jaz između Premijer lige i ostatka sveta, a isti bi mogao da bude još veći ako Totenhem bude uspeo da slomi lisabonski Sporting za Pedra Pora.

Praktično ceo januar klubovi se rvu oko španskog desnog beka koji je privukao veliku pažnju klubova posle dobrih igara u Lisabonu. Poro je pre samo šest meseci zvanično otkupljen od Mančester Sitija za 8.500.000 evra posle dvogodišnje pozajmice. Eksplozija na stadionu Žoze Alvalade ovenčana sa 11 asistencija uz tri pogotka u 24 utakmice, dovela ga je u poziciju da se vrati nazad u Premijer ligu, tačnije da konačno zaigra na Ostrvu, pošto dres Mančester Sitija nije video otkako je otkupljen od filijale Đirone za 12.000.000 evra leta 2019.

Izabrane vesti

Petak, 21.00: (1,75) Mančester Siti (3,60) Arsenal (4,90)

Kako se najavljuje, čelnici Totenhema će sa Sportingom održati danas možda i ključni sastanak kako bi se konačno dogovorila cena. Pevci su spremili novu ponudu koja iznosi 37.000.000 evra, uz još tri miliona na ime bonusa, dok lisabonski klub ne odustaje od toga da mu se isplati otkupna klauzula u visini od 45.000.000 evra. Totenhem nije spreman da se protegne za još pet miliona, pa želi da u celu priču uključi i ugovor jednog igrača. Nije imenovano koga bi londonski klub mogao da pusti u Lisabon, ali su namere da se Poro dovede ozbiljne pošto Emerson Rojal, Đed Spens i Met Doerti nisu uspeli da opravdaju očekivanja. Spens i Doerti gledaju u leđa Emersonu koji je skupio po jedan gol i asistenciju.

Totenhemu bi posao mogao da pokvari Mančester Siti. Naime, kada je Španac prelazio u Sporting sklopljen je dogovor po kojem bi šampion Engleske mogao da vrati Pora nazad za bezmalo 20.000.000 evra ove zime, dok bi za transfer narednog leta cena bila oko 25.000.000 evropskih novčanica. S obzirom da je Totenhem ozbiljno zagrizao za Pora sada, španski list As tvrdi da se u Sitiju ozbiljno razmišlja o tome da aktivira klauzulu i vrati ga nazad na Etihad.

Žoao Kanselo je najveći deo sezone proveo na levom boku, dok se Kajl Voker muči sa povredom prepona, zbog čega bi čak postojala mogućnost da Poro dobije šansu. Siti mu u prvom mandatu nije dao šansu pošto je praktično sve vreme bio na pozajmicama. Prvo u Valjadolidu, onda i Sportingu, pre nego što je otkupljen.

Sada ostaje da se vidi na koji će kraj Ostrva Poro... Sporting je kao potencijalnu zamenu naciljao beka Herenvena Milana van Evajka.


tagovi

Pedro PoroZimski prelazni rok 2023TotenhemSporting Lisabon

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara