Radost fudbalera Penjarola (©AFP)
Radost fudbalera Penjarola (©AFP)

Sporting Kristal i Penjarol pišu istoriju u Kopa Sudamerikani

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.08.21. | 22:30

Peruanski i urugvajski predstavnik plasmanom u četvrtfinale ostvarili najveći uspeh u drugom po snazi kontinentalnom takmičenju

Dva tima koja su svoja najveća dostignuća na međunarodnoj sceni zabeležila u Kopa Libertadores, noćas (00.15) se prvi put susreću u četvrtfinalu drugog po snazi takmičenja u Južnoj Americi. Jedan od najtrofejnijih peruanskih klubova Sporting Kristal dočekuje čuveni Penjarol, klub kojeg popularno oslovljavaju i "šampionom 20. veka".

Pošto je eliminisan u grupnoj fazi najeminentnijeg klupskog takmičenja na kontinentu, Sporting Kristal je svoje učešće na internacionalnim takmičenjima nastavio u Kopa Sudamerikani pobedom od 3:2 u osmini finala nad argentinskim Arsenalom iz Sarandija. Izjednačujući pogodak Kristofera Gonzalesa u 85. minutu revanš susreta na Grondona stadionu u južnom Ajresu bio je njegov sedmi u ovogodišnjoj kampanji, ali ono što je najbitnije, tim golom peruanska ekipa uspela je da se plasira među najboljih osam na ovom takmičenju.

Izabrane vesti

00.15: (2,85) Sporting Kristal (2,95) Penjarol (2,55)

Od meča u Sarandiju igrači Roberta Moskere ostvarili su niz uspeha, a jedan od njih bio je i trijumf od 2:1 protiv Karlosa Manusija u finalu Kopa Bisentenario, domaćeg takmičenja formiranog tek 2019. godine. Kristal je takođe osvojio osam bodova iz prva četiri meča u peruanskoj Klausuri, a u noćašnji okršaj ulazi iz pobede od 2:1 izvojevane u proteklom kolu nacionalnog prvenstva na gostovanju kod Sport Uankaja. Ovo je tek treća godina da nebesko-plavi učestvuju na Kopa Sudamerikani, a četvrtfinale ove sezone je najdalje što su stigli do sada.

Što se tiče Penjarola, i pored toga što se radi o petostrukom prvaku kontinenta, on je takođe napredovao više nego ikada do sada u ovom takmičenju, pošto je prethodno u osmini finala bili uspešniji od svog najvećeg rivala Nasionala. Zanimljivo je što su u tom dvomeču obe ekipe ostvarile pobede na strani, a posebnu žestinu imala je druga utakmica koja se završila na dramatičan način, sa tri isključenja u produžetku pre nego što je Nasional postigao gol u 101. minutu, mada to nije bilo dovoljno da se plasira u sledeću rundu, pošto je prvi susret na svom terenu izgubio 2:1.

Meč Sporting Kristal - Penjarol

možete da pogledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

Prošlogodišnji prvak Urugvaja trenutno u nacionalnom prvenstvu formata Apertura zauzima četvrtu poziciju i zaostaje pet bodova za liderom lige, Plazom Kolonija. Njegov jedini poraz u dosadašnjih 13 ligaških utakmica bio je protiv Nasionala, a čijom je eliminacijom u protekloj fazi takmičenja servirao slatku osvetu. Ekipa Maurisija Larijere sada će svoju pažnju ponovo usmeriti na Kopa Sudamerikanu, kada idu na gostovanje u Limu, gde će je dočeakti Sporting Kristal sa kojim se poslednji put suočila 2016. godine, pobedivši je u veoma zanimljivom susretu, prepunom pogodaka 4:3 u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Penjarol se nada da će na seriju pobeda u domoćem prvenstvu nadovezati još jednu sa međunarodne scene, jer mu je cilj da prvi put u istoriji prisvoji i pehar drugog po jačini klupskog takmičenja u Južnoj Americi.

Sporting Kristal za ovaj susret neće moći da računa na čak pet prvotimca. Isključeni sa spiska zbog problema s kolenima su Kristofer Olivares, Renato Solis i Emil Franko, dok će Hesus Pretel i Markos Rikelme takođe propustiti prvu utakmicu zbog povreda butnih mišića. Herald Tavara će zadržati svoje mesto u ulozi defanzivnog veznog igrača, a prostor ispred njega pokrivaće Hesus Molina i Horasio Kalkateri. Očekuje se da će Alehandro Hohberg, koji je ove sezone postigao 10 golova u 20 nastupa, početi na levom krilu, dok će Gonzales delovati na suprotnom boku.

Što se tiče Penjarola, Urugvajci zbog povreda neće moći da računaju na krilnog napadača Nikolas Skijapakasea i golmana Martina Koreu, dok je veznjak Damijan Musto takođe nedostupan pošto mu je u prethodnom kolu pokazan crveni karton. Četvorica igrača, Đovani Gonzalez, Fabricio Formilijan, Gari Kagelmacera i Hoakin Pikerez činiće defanzivnu liniju, štiteći golmana Kevina Dosona koji je do sada održao svoju mrežu netaknutom na 12 od ukupno 23 nastupa u tekućoj sezoni. Napadač Agustin Alvarez, koji je najbolji strelac Kopa Sudamerikane sa osam golova iz 10 nastupa, i ovoga puta će se naći u navali svoje ekipe, a u napadu će mu pomoći i ofanzivna krila, Agustin Kanobio i Fakundo Tores.

Peruanski predstavnik neporažen je na poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima, a na prethodnih sedam na domaćem terenu ostvario je šest pobeda i jedan remi, dok je kao gost izgubio samo jedan od proteklih osam mečeva. Penjarol je, sa druge strane, kao gost na minulih osam duela zabeležio jedan poraz, u već pomenutom meču sa Nasionalom, uz četiri remija i tri pobede.

KOPA SUDAMERIKANA – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Rosario Sentral - RB Bragantino 3:4 (1:3)

/Ruben 23, 55, Karaljo 62 - Prašedeš 16, Artur 20pen, 43, 74/

Četvrtak

00.15: (2,85) Sporting Kristal (2,95) Penjarol (2,55)

Petak

00.15: (1,88) LDU Kito (3,30) Atletiko PR (4,10)

02.30: (1,85) Santos (3,35) Libertad (4,10)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaSporting KristalPenjarol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara