Andraž Šporar (©AFP)
Andraž Šporar (©AFP)

Sporting mora nekako da se skrpi, Amorim gleda u Šporara, Tondela ne odustaje od sistema 4-3-3

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.06.20. | 11:47

Zdravstveni problemi prete timu iz Lisabona, dok gosti jure još jedan pozitivan rezultat

Uspela je Benfika da iskoristi novi Portov kiks i nekako “porodi“ trijumf na gostovanju Rio Aveu za nastavak dramatične trke za titulu, a svojevrsnu borbu za evropske kvalifikacije vode Braga, Sporting i Famalikao.

Braga je sa dva uzastopna poraza ozbiljno ugrozila svoj evropski status, a uz to u petak gostuje upravo Famalikau koji blista na pogon Uroša Račića. Trener Sportinga Ruben Amorim pred večerašnji duel sa Tondelom ima pune ruke posla kako da skrpi startnih jedanaest. Naime, na poslednjem ekipnom treningu Markosu Akunji napukla je kost u levom stopalu i neće biti u kombinaciji ni za ovaj, a verovatno ni za sve preostale mečeve do kraja šampionata. Problem više za Amorima je taj što je i Žeremi Matje pod znakom pitanja zbog problema sa primicačem. Francuski internacionalac je uspeo da odradi trening pod kontrolisanim uslovima i superviziju lekara, ali teško da će dobiti zeleno svetlo da istrči na teren stadiona Žoze Alvelade. Zbog toga će priliku najverovatnije dobiti klupsko dete i potencijalno novi biser na evropskom tržištu – Nuno Mendes (17). Radi se o momku koji je prošao sve mlađe kategorije Sportinga i nedavno je protiv Pasos Fereire ušao u igru kao rezervista. Neki portugalski mediji čak pominju da bi šansu pre Mendesa, ali je verovatnije da će poverenje na levom boku dobiti momak kome predviđaju blistavu budućnost, a da će Borha igrati uz Sebastijana Koatesa i Eduarda Kvarežmu u odbrambenom trilingu. Naravno, pod uslovom da Amorim ostane veran sistemu 3-4-3.

Izabrane vesti

Dobra vest za Amorima mogla bi da bude povratak rovitog Rodriga Batalje. On je uspeo da odradi nekoliko treninga, ali će se o njegovom statusu raspravljati do pred samu utakmicu. Ako ne bude dobio šansu od prvog minuta, jasno je da će tandem u veznom redu biti Vendel i Mateus¸ dok će mesto povređenog Anhela Koree na levom boku verovatno zauzeti Kabral, koji uživa u dobroj formi. Amorimov pogled usmeren je ka Andražu Šporaru, koji igra u odličnoj formi otkako se fudbal vratio na krajnjem zapadu Evrope.

I pored toga što će igrati protiv favorizovanog rivala šef stručnog štaba Tondele Načo Gonzalez neće odustajati od ofanzivne formacije 4-3-3. Gonzalez može da računa na povratnike Džona Murilja i Antonija Ksavijera, dok će Žoao Pedro odraditi suspenziju zbog parnih kartona. Posle dva gola u Tondelinoj pobedi nad Avesom pre sedam dana čime je prekinut niz od po tri remija i poraza, Ronan će izvesno dobiti minute od starta ispred Rubena Fonseke.

Statistički ne bi trebalo da se očekuje mnogo golova. Evo i zašto. Mada je više od tri pogotka došlo na sedam od poslednjih osam Tondelinih ligaških utakmica, Sporting je u poslednja tri meča kod kuće uspeo da sačuva mrežu, što je direktno uslovilo da u pet od šest susreta na stadionu Žoze Alvalade padne najviše dva gola. Sve to može da se poklopi i sa činjenicom da Tondela nije uspela da postigne gol na prethodna tri gostovanja u Primeiri. Na kraju, Sporting u minula tri okršaja na svom stadionu Tondeli nije uspeo da smesti više od tri gola. 

PRIMEIRA – 27. KOLO

Ponedeljak

Maritimo - Žil Visente 2:1 (2:1)

/Pinjo 30, Rodrigao 45ag - Kraev 8/

Utorak

Santa Klara - Portimonense 1:1 (0:0)

/Rašid 81pen - Vilijan 61/

Aveš - Porto 0:0

Sreda

Pasoš Fereira – Belenenseš 2:1 (0:1)

/Tanke 49p, Fete ag 92 – Esgajo 6/

Rio Ave – Benfika 1:2 (1:0)

/Taremi 26 – Seferović 64, Vejgl 87/

Četvrtak

20.00: (2,20) Boavista (3,05) Setubal (3,70)

22.15: (1,40) Sporting (4,50) Tondela (8,50)

Petak

20.00: (1,50) Gimaraiš (4,10) Moreirense (7,00)

22.15: (3,90) Famalikao (3,50) Braga (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Andraž Šporar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara