©Reuters
©Reuters

Sporting nastavlja da beži, ali Porto ne sme da odustane, pred Benfikom jako važan meč

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.04.21. | 13:03

U okviru 29. kola portugalske Primeire aktuelni šampion gostuje u Moreira de Konegosu, dok na Luž dolazi Santa Klara

Sporting je na dobrom putu da prekine post od 19 godina i konačno se domogne titule. Ipak, Porto ne želi da mu olakšava. Puleni Serža Konseisaa u 29. kolu gostuju na stadionu Moreirensea, pobeda je imperativ kako bi aktuelni šampion nastavio da vrši pritisak na lidera (22.15).

22.15: (8,50) Moreirense (4,80) Porto (1,37)

Izabrane vesti

Neverovatni su Lavovi iz Lisabona ove sezone, posle 29 odigranih mečeva sede na čelu tabele sa sedam bodova više od Zmajeva. U minulom kolu su nadigrali Bragu, do trijumfa su došli iako su uputili samo jedan udarac u okvir protivničkog gola, ali takvim pobedama se postaje šampion. Svesni su na Dragau da će jako teško odbraniti tron, ali ne odustaju. Za poraz u šampionatu ne znaju još od oktobra prošle godine (22 meča), a trenutno su u seriji od sedam pobeda uz samo dva primljena gola. Prosto je neverovatno da zaostaju sedam koraka za sastavom iz glavnog grada.

Moreirense je sa druge strane upisao samo jedan trijumf u poslednjih pet utakmica (po dva remija i poraza), osmi je na tabeli, daleko od pozicija koje vode na evroscenu i sedam bodova iznad opasne zone. Napad je najveći problem sastava iz Moreira de Konegosa, postigao je samo 28 golova, a večeras će dočekati najbolju ofanzivu lige, tim koji je dosad uspeo da upiše čak 29 pogodaka više.

Retko su fudbaleri Moreirensea dolazili do bodova u susretima sa Portom prethodnih godina. Zmajevi su vezali tri trijumfa, na poslednja dva slavili su uz devet postignutih i jedan primljen gol, dok su zeleno-beli poslednji put slavili pre četiri godine.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, Konseisao neće moći da računa na Ivana Markana i Muhameda Embajea, Zaidu se oporavio od povrede, ali još nije spreman da pomogne saigračima. Sa druge strane nedostaje pet fudbalera, van stroja su Amador, Laserda, Mane, Pedro i Pires.

 ©Reuters ©Reuters

Nešto ranije na teren izlaze i fudbaleri Benfike (20.00). na Luž stiže Santa Klara. Orlovi su daleko od titule, ali predstojeći duel ima veliku važnost za sastav Žorža Žesusa.

Kaska Benfika čak 13 bodova za gradskim rivalom sa vrha (uz meč manje), šest za drugoplasiranim Portom. Cilj je da se izbori plasman u Ligu šampiona, po mogućstvu direktan, a tako nešto garantuju samo prve dve pozicije. Zbog toga Žesusovi puleni moraji da savladaju Santa Klaru u 29. kolu, kako bi nastavili da vrše pritisak na Zmajeve, ali i kako bi iskoristili poraz Brage od lidera i stekli lepu zalihu na trećem mestu, koje vodi u kvalifikacije za elitno takmičenje. Sastav sa Luža ima dva boda više od ekipe iz Kamenoloma, ali i utakmicu manje. Jasno je da su večeras tri boda imperativ.

U poslednjih pet mečeva Benfika je pretrpela jedna poraz, slavila na preostala četiri. Pre devet dana neprijatno je iznenadila na svom stadionu protiv Žil Visentea (1:2), ali je zato minulog četvrtka iskalila bes na Portimonenseu (5:1).

20.00: (1,33) Benfika (5,00) Santa Klara (10,0)

Fudbaleri Santa Klare su se pokazali kao tvrd orah za Orlove u poslednjih godinu dana. Sastav iz Lisabona je bez trijumfa na poslednja dva međusobna duela, u prvom meču ove sezone nije bilo pobednika (1:1), dok su u junu prošle godine Asoreanosi slavili na Lužu (4:3). Igraju i iznad očekivanja ove sezone, sedmi su na tabeli sa 36 bodova, još uvek imaju šanse u teoriji da se domognu plasmana u Ligu Evrope, što bi bio istorijski uspeh. Ipak, u lošoj su formi, imaju samo jedan trijumf na poslednjih pet utakmica, pritom su na poslednja dva meča izgubii od Gimaraisa i remizirali sa Moreirenseom.

Nijedna ekipe nema većih problema sa izostancima,u postavi Benfike se očekuje da Pici dobije prednost u odnosu na Tarabta, dok bi u napadu u tandemu trebalo da zaigraju Haris Seferović i Darvin Nunjez. Žesus je najavio da će Everton Soares meč početi na klupi.

PRIMEIRA – 29. KOLO

Nedelja

Boavista - Maritimo 0:1 (0:1)

/Alipur 63/

Rio Ave - Fereira 1:1 (0:1)

/Koentrao - Ze Uilton 31/

Braga - Sporting 0:1 (0:0)

/Mateus 81/

Ponedeljak

18.00: (2,75) Belenenses (2,90) Žil Visente (2,90)

20.00: (1,33) Benfika (5,00) Santa Klara (10,0)

20.00: (1,95) Famalikao (3,40) Tondela (4,10)

20.00: (3,50) Nasional (3,30) Gimarais (2,15)

22.15: (8,50) Moreirense (4,80) Porto (1,37)

Utorak

22.45: (2,50) Farense (2,95) Portimonense (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortomoreirenseSanta KlaraBenfikaPortugal 1PrimeiraSeržo KonseisaoŽorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara