Foto: AFP
Foto: AFP

Sporting preživeo dramu u Barselosu i desetom reckom preuzeo čelo kolone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 23:41

Dva crvena kartona, promašeni penal, ali je šampion posle sat vremena muke na kraju ubedljivo savladao Žil Visente - 3:0 (0:0)

Utakmice Žil Visentea i Sportinga u poslednje vreme su postale garancija uzbuđenja. Lisabonski tim je doduše dobio svaku od prethodne tri, ali nijednom do bodova nije stigao a da se nije namučio. Početkom 2020. godine slavio je minimalnom razlikom, prethodne sezone u oba navrata posle preokreta. Večeras je pak taj "trend" prekinut, šampion je na gostovanju u Barselosu u 15. kolu ubedljivije nego ijednom u prethodnih šest godina savladao Žil Visente i preuzeo čelo kolone makar do sutra uveče kada će svoj meč odigrati Porto – 3:0 (0:0).

Mada rezultat govori suprotno, daleko od toga da večeras nije bilo neizvesnosti. Trajala je više od sat vremena, sve dok Sporting drugim golom nije izbio domaćinu vazduh i ubio nadu da posle tri uzastopna poraza ipak može do boda.

Izabrane vesti


Prvo poluvreme proteklo je bez golova, ali nije bilo ništa manje uzbudljivo od drugog u kojem je rešen pobedenik. Obeležila su ga dva crvena kartona, po jedan na obe strane, i promašen penal Pedra Gonsalveša. Prvi je "pocrveneo" Kanija Fudžimoto (pogodio prošle sezone protiv Sportinga) već u 12. minutu, otvorenim đonom je startovao na Mateusa Reisa, te je ranije morao pod tuš. Desetak minuta kasnije timovi su se brojčano izjednačili pošto je Neto na sredini terena, daleko od mesta na kojem se odvijala igra, bez lopte udario rivala i zaradio isključenje.

Mogao je tim Rubena Amorima u finišu prvog dela do vođstva nakon što je Manuel Ugarte pao u šesnaestercu rivala, a sudija pokazao na belu tačku. Bio je to 14. dosuđen penal za Sporting računajući aktuelnu i prethodnu sezonu. Primera radi, najbliži pratilac Porto je u istom periodu dobio 17, a Benfika verovali ili ne svega tri!

Kako bilo, Sportingu jedanaesterac nije doneo ništa, jer je udarac Pedra Gonsalveša pročitao golman domaće ekipe Ziga Frelih i produžio golgeterski post ponajboljeg fudbalera lisabonske ekipe iz prošle sezone na šest utakmica u svim takmičenjima.

Ipak, ono što Gonsalvešu nije pošlo za nogom u finišu prvog poluvremena, jeste Nunu Santošu početkom drugog. Portugalski vezista, koji je u 31. minutu dobio šansu umesto povređenog Pabla Sarabije, odapeo je u 53. minutu strelu sa ivice šesnaesterca i načeo do tada žilavog rivala. Otpor Žil Visentea definitivno je slomljen desetak minuta kasnije, posle više od jednog sata muke, kada je štoper lisabonske ekipe Inasio ni kriv ni dužan preusmerio Gonsalvešov neprecizan udarac u protivničku mrežu.

Poljuljanog rivala je u treće minutu nadoknade nokautirao rezervista Danijel Bragansa u trećem minutu nadoknade svojim prvim golom u dresu lisabonskog kluba.

PRIMEIRA - 15. KOLO

Petak

Santa Klara - Gimarais 1:0 (1:0)

/Kosta 39/

Estoril - Famalikao 2:2 (2:1)

/Fonte 45, Čikinjo 45+1 - Vital 41ag, Banza 53/

Subota

Portimonense - Arouka 1:1 (0:0)

/Lukinja 70 - Silva 51/

Tondela - Fereira 0:1 (0:0)

/Denilson 81pen/

Žil Visente - Sporting 0:2 (0:0)

/Santos 53, Inasio 64/

Nedelja

18.00: (1,15) Benfika (7,75) Maritimo (18,0)

18.00: (2,65) Boavista (3,00) Moreirense (2,90)

20.00: (9,00) Vizela (5,00) Porto (1,35)

22.00: (1,23) Braga (6,50) Belenenses (12,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraSporting LisabonŽil Visente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara