Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Sporting zapretio, Porto mora da odreaguje, Ajaks "digao" Benfiku

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 14:39

Primeira ulazi u veoma zanimljivu završnicu

Sporting je u subotu uspeo da osvoji bodove na teškom terenu u Gimaraisu, smanjivši razliku u odnosu na lidera Porto na tri boda, tako da Zmajevima ne preostaje ništa drugo nego da reaguju na isti način ako ne žele da izgube veliko vođstvo pre ovog kola. Nesumnjivo ga čeka veoma neprijatan derbi sa Boavistom, koji nije rešila pitanje spasa, ali nije izgubila poslednjih nedelja.

Konkretno, reč je o šest mečeva u nizu, tokom kojih je Boavista odigrala ukupno pet remija i jednom pobedila. Upravo odsustvo češćih trijumfa dovodi do toga da se nalazi u donjoj polovini tabele sa nedovoljnom udaljenosti od zone ispadanja.

Izabrane vesti

U Primeiri niko nema toliko nerešenih rezultata kao Boavista, čak 15.

"Očekujem veoma napetu utakmicu između dve ekipe koje će želeti da pobede", rekao je domaći strateg Peti, nekadašnji vezista Benfike.

Zmajevi su očigledno dominirali u gradskim derbijima u poslednjih nekoliko godina. Proteklih 15 duela od februara 2015. godine, uključujući i jedan u domaćem Kupu, Porto je zabeležio 14 pobeda.

21.45: (8,00) Boavista (4,50) Porto (1,42)

Evropski kupovi su prošlost za goste. Pošto nisu uspeli da dođu do neophodne pobede u Lionu u revanšu osmine finala Lige Evrope, definitivno su završili ovogodišnje međunarodne borbe. I istina je da se protiv francuskog rivala nisu dobro snašli, pa je konačan neuspeh verovatno rezultirao sasvim logičnim ispadanjem.

Međutim, kako je portugalski strateg Seržo Konseisao više puta rekao, prioritet za ceo klub je trijumf u najvišem takmičenju Portugalije.

"Ovaj derbi je uvek težak, na svim nivoima. Iako imamo malo vremena da se pripremimo za meč, ne mislim da je to veliki problem. Uglavnom pokušavamo da shvatimo kako protivnici mogu da igraju, da pronađemo njegove slabosti. Neuspeh sa Lionom nije ništa upropastio, želimo titulu", rekao je Konseisao, koji ne može da se osloni na povređenog Manafu, dok je Marko Grujić u konkurenciji.

19.00: (1,32) Benfika (5,50) Estoril (9,00)

Obaveze danas ima i Benfika, koj je ove godine prilično razočarala, ali je u utorak uspela da se plasira u četvrtfinale prestižne Lige šampiona. Uspela je da eliminiše Ajaks posle pobede 1:0 na revanšu u Amsterdamu i plasirala se u četvrtfinale posle šest godina. Sada, na ligaškoj sceni, pokušaće da nadogradi ovaj uspeh protiv nepredvidivog Estorila, koji cilja na evropske pozicije (19.00).

U portugalskom šampionatu Orlovi zauzimaju treće mesto sa osvojenih 58 bodova i zaostaju za vodećim Portom punih 12 koraka. Pre nedelju dana momci Nelsona Verisima zabeležili su još jedan neočekivan kiks u domaćem okruženju protiv novajlije Vizele (1:1).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Međutim, sada je u dobroj poziciji, što je potvrdio i trener Verisimo.

"Otišli ​​smo u Amsterdam misleći da ćemo se osloniti na pažljivu odbranu i pokušati da postignemo gol, što smo na kraju i uradili. Definitivno nismo očekivali da ćemo ovako daleko stići pre početka sezone, ali ne nameravamo da završimo naše putovanje u sledećoj rundi. I druge odgovornosti su pred nama", ocenio je kormilar lisabonskog velikana.

Igrači Benfike moraju da se nose sa nagomilanim umorom, a duel sa Estorilom im možda neće biti lak zalogaj. Gosti su trenutno sedmoplasirani sa dobitkom 34 boda i samo dva boda zaostaju za šestom Vitorijom, tako da kvalifikacije za Ligu konferencije nije daleko.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

PRIMEIRA - 27. KOLO

Petak

Vizela - Famalikao 1:1 (0:1)

/Kasijano 90 - Bruno Rodrigez 24/

Subota

Tondela - Aruka 2:2 (2:1)

/Kvarežma 16, Agra 45+4 - Silva 4, 69/

Santa Klara - Belenenses 0:0

Vitorija - Sporting 1:3 (1:1)

/Estupinjan 23 - Sarabija 45+1, Paulinjo 70, Edvards 90+8/

Nedelja

16.30: (2,25) Pasuš Fereira (3,10) Moreirense (3,50)

16.30: (1,80) Žil Visente (3,45) Maritimo (3,80)

19.00: (1,32) Benfika (5,50) Estoril (9,00)

21.00: (4,20) Portimonense (3,45) Braga (1,90)

21.45: (8,00) Boavista (4,50) Porto (1,42)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortoBenfikaBoavistaEstoril

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara