Aleksandar Dragović i Gelor Kanga (©Starsport)
Aleksandar Dragović i Gelor Kanga (©Starsport)

Sportski direktor Austrije i dalje želi Dragovića: Mala šansa, problem je plata

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 14:15

Manuel Ortlehner se nada da će štoper Crvene zvezde na kraju sezone da se preseli u Beč

Nije tajna da Austrija iz Beča želi fudbalera Crvene zvezde Aleksandra Dragovića ponovo u svojim redovima. Matični klub 32-godišnjeg štopera i ranije je želeo da angažuje kapitena crveno-belih, o čemu je u intervjuu za Skaj pričao sportski direktor Ljubičastih Manuel Ortlehner.

Kao što je već poznato, Dragoviću na kraju tekuće sezone ističe ugovor. Beograđani mogu da zarade obeštećenje samo još ove zime, Leče pokušava da namami pouzdanog defanzivca, Austrijanci iz prikrajka sve to prate.

Izabrane vesti

Pored Aleksa Dragovića, postoje i drugi igrači koji su privlačni. Ako vam se ukaže šansa, želite da ih dovedete. Međutim, dobro znamo da su to fudbaleri koji se kreću u nekim drugim finansijskim okvirima, kada pričamo o platama. Nije tajna da Dragović zarađuje godinama već platu na daleko višem nivou od onog koji mi možemo da ponudimo. Potpuno zasluženo, jer on je sjajan fudbaler. Ima prošlost u Austriji, pa ako postoji makar i najmanja mogućnost, mi želimo da ga usmerimo ka našem klubu. Ipak, da budem iskren, u ovom trenutku za to su šanse loše“, kazao je Ortlehner.

Austrija je posle 17 kola tek osma na tabeli sa 21 poenom, 18 manje od lidera Calcburga. Za tim iz Beča uspeh bi bio osvajanje šestog mesta, odnosno plasman u plej-of. Šestoplasirani Rapid iz Beča ima tri poena više.

Dragović je u periodu od 2008. do 2011. godine odigrao ukupno 93 utakmice za prvi tim Austrije, pre nego što ga je taj klub prodao u Bazel za 1.000.000 evra. Kasnije ga je od Švajcaraca otkupio Dinamo Kijev za 10.000.000, a potom ga je Bajer Leverkuzen platio Ukrajincima 21.000.000. Igrao Austrijanac još na pozajmici za Lester, pre nego što je 2021. godine došao u Zvezdu kao slobodan igrač. Za crveno-bele je odigrao do sada 121 meč, postigao je pet golova i zabeležio tri asistencije.



tagovi

FK Crvena zvezdaAleksandar DragovićAustrija 1Austrija Beč

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara