Uroš Đurđević (AFP)
Uroš Đurđević (AFP)

Sportski direktor Hihona: Nećemo pustiti Đurđevića ispod 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 18:24

A pre par meseci se maštalo o 25.000.000

Ima Uroš Đurđević otkupnu klauzulu postavljenu na 25.000.000 evra, ali to neće biti ni od kakve koristi za Sporting. Drugačija bi se pesma pevala da se tim iz Hihona domogao Primere, ali budući da ostaje u Segundi neće moći da se nada osmocifrenoj zaradi od crnogorskog reprezentativca. Popularni Đuka ima najveću tržišnu vrednost u timu (4.000.000 prema Transfermarktu), ali je sportski direktor Havi Riko svima stavio do znaja da ga klub neće dati u bescenje.

Izabrane vesti

"Ne želim da govorim o brojkama, ali već sam naglasio da nećemo pustiti Đurđevića ispod 6.000.000 evra. Njegova vrednost je mnogo veća", rekao je Riko na konferenciji na El Molinonu. Nekoliko klubova se raspitivalo za nekadašnjeg špica Partizana, ali za sada, prema rečima sportskog direktora, nema konkretnih ponuda.

Glavni cilj Hihona ovog leta biće da uravnoteži finansije i stvori konkurentan tim za narednu sezonu. "Prodaćemo samo jednog fudbalera, ne želimo da diramo okonsnicu tima", izjava Rika koja je pomalo kontradiktrona budući da je Đurđević bio i alfa i omega i postigao 22 od ukupno 37 golova na kraju sezone sedmoplasiranog tima Segunde kojem je za dva boda izmakao plej-of.

Pitanje je da li će klub uspeti da sačuva gro ekipe, budući da su se već pojavile glasine da druga violina tima Manu Garsija želi da ode sa El Molinona.

"Niko mi nije preneo da Manu ima nameru da ide. Ono što bismo mi voleli je da ostane sa nama.", objasnio je Riko.

Klub želi da zadrži Garsiju i to znači da Đurđević sigurno ide. Ipak po svim parametrima odskočio od drugog ranga španskog fudbala. Pitanje je samo hoće li Sporting uspeti da izvuče novac koji je zamislio.


tagovi

Uroš ĐurđevićSporting Hihon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara