Sportski direktor Radničkog Slavko Perović: Da pravimo nekog novog Luku Milivojevića ili Filipa Kostića

Vreme čitanja: 5min | uto. 19.01.21. | 20:46

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca predstavio je danas novog sportskog direktora

Kao što je Mozzart sport ranije preneo, Slavko Perović je okončao svoju igračku karijeru i vratio se u klub u kojem je ostvario svoje prve fudbalske korake - kragujevački Radnički 1923. Bivši fudbaler Obilića, Crvene zvezde i Rada, ali i brojnih drugih inostranih klubova rešio je da u 32. godini okači kopačke o klin i preuzme funkciju sportskog direktora u matičnom klubu.

Zvanično je predstavljen na novoj funkciji, a istakao je da je prezadovoljan što se posle 20 godina vratio svojoj kući. Poslednji angažman u fudbalskoj karijeri imao je u Dinamu iz Bukurešta, koji je napustio po okončanju minule sezone. Kada je stigao poziv iz Kragujevca, odlučio je da stavi tačku na profesionalnu karijeru i okuša se u novoj ulozi.

Izabrane vesti

"Jako sam srećan i uzvuđen što sam posle 20 godina ponovo u svom matičnom klubu i u svojoj kući, u klubu koji volim i za koji navijam od malih nogu. Do dana današnjeg nisam završio profesionalnu igračku karijeru, ali kada je stigao poziv Radničkog iz Kragujevca, to je nešto što nisam mogao da odbijem. Tako je jedna teška životna odluka u trenutku postala neverovatno laka. Ovo je poseban klub za mene", izjavio je Perović na predstavljanju.

Radnički je prvi deo sezone u Prvoj ligi Srbije okončao na čelu tabele sa pet bodova prednosti u odnosu na novosadski Kabel. Kragujevčani su doživeli samo jedan poraz i na dobrom su putu da se vrate u Superligu, gde im je i mesto. Perović navodi da je klub sa "Čika Dače" jedan od najvećih u zemlji.

"Moje mišljenje je da je Radnički jedan od najvećih pet klubova u državi, kada u obzir uzmemo tradiciju, istoriju i sve što jedan klub čini velikim. Kao i navijače, koji su prema mom mišljenju među najboljima u zemlji i koji su bili uz klub u najtežim trenucima od njegovog osnivanja. Mislim da klub ima veliki potencijal, koji nije iskorišćen u potpunosti. Na meni je da se mukotrpnim radom i zalaganjem potrudim da on bude iskorišćen", naveo je novi sportski direktor Kragujevčana.

Njegov plan je da se klub osloni na svoju decu. Ulagaće se u školu, kako bi iz Radničkog jednog dana ponovo izašli igrači poput kapitena Kristal Palasa Luke Milivojevića i krila Anjtrahta iz Frankfurta Filipa Kostića.

"Imamo prostora za napredak na svim nivoima, od omladinske škole do prvog tima i da naša škola treba ponovo da bude rasadnik talenata i fabrika za proizvodnju fudbalera. Želimo da u budućnosti živimo od škole fudbala, imamo viziju da u nju ulažemo, da pravimo nekog novog Luku Milivojevića, ili Filipa Kostića na koje će grad i klub biti ponosni i od kojih će klub da živi. Milsim da je to jedina ispravna politika kluba i jedina ispravna vizija kako bi klub išao napred, poslovao i razvijao se u dobrom smeru", dodaje Slavko Perović.


Poslednji put Radnički 1923 je deo fudbalske elite bio u sezoni 2014/15. Perovićeva želja je da fudbalski klub ponovo bude sinonim za grad sa Lepenice.

"Želim da Radnički ponovo postane kult Kragujevca i da igrači koji su ovde i koji budu dolazili budu ponosni što su deo Radničkog, da deca koja dolaze na stadion budu sretna i ponosna zato što imaju prilike da nose dres Radničkog i da učestvuju u svim akcijama kluba. Želimo da ih roditelji dovode svesni toga da će ovde imati uslove za najbolji rad i najbolji razvoj, kao i najkraći put do profesionalnih i potencijalno velikih karijera. Mislim da niko to ne može da im pruži bolje od Radničkog i verujem da je prirodna stvar da najbolja deca grada budu u klubu. Ponavljam, naša vizija je da iz svojih redova crpimo kadrove za prvi tim i da ih na taj način plasiramo fudbalskoj Srbiji", zaključio je Perović.

Kako tvrdi, on neće biti jedini bivši igrač koji će u narednom periodu pomoći klubu.

"Želimo da neke bivše igrače, aktivne i neaktivne, uključimo u rad kluba, jer mislim da svi ti momci koji su napravili velike karijere i koji imaju iskustva treba da budu uključeni u rad kluba i da svojim znanjem i kontaktima, svako na svoj način, doprinesu razvoju kluba u pravom smeru. Već sam obavio neke preliminarne razgovore, oni su maksimalno otvoreni za saradnju i voljni da se uključe u rad kluba i već ćemo u nekom narednom periodu imati akcije kojima ćemo pozivati decu da ponovo budu deo Radničkog i da on ponovo postane kult grada. Znam da ovaj put nije lak i kratak, ali ja ću iskoristiti svo svoje znanje i energiju da u njemu istrajem", rekao je nekadašnji napadač Zvezde, koji je dobar deo igračke karijere proveo i u Turskoj, nastupajući za Manisu, Alanju, Denizli i Istanbulspor.

Prelazni rok je uveliko u toku, trener fudbalera Radničkog 1923 Aleksandar Linta je u intervjuu za Mozzart Sport izjavio da bi ekipi dobro došlo osveženje na nekoliko pozicija. Novi sportski direktor kragujevačkog kluba ističe da se je plan da se angažuju pre svega mladi igrači, koji će rasti sa klubom.

"Igrački kadar je sam po sebi odličan zbog toga što je Radnički prvi na tabeli sa pet bodova prednosti u odnosu na Kabel. Moja vizija za ovaj prelazni rok je da dovedemo nekoliko mladih igrača, koji bi pojačali igrački kadar i koji bi bili ozbiljno rešenje za potencijalni ulazak u Superligu. Da ne dođemo u situaciju u junu, ako uđemo u najviši rang, da moramo da dovedemo deset igrača superligaškog kvaliteta, već da u ovom prelaznom roku pripremimo ekipu, pa da je na leto samo dopunimo na pozicijama koje nam nedostaju", izjavio je Slavko Perović.

Fudbaleri Radničkog će 23. januara odigrati prvu pripremnu utakmicu za drugi deo sezone, protivnik je ekipa Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi, a susret će biti odigran u Kragujevcu. Slede dueli sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca (27. januar) i kruševačkim Trajalom (30. januar). Za treći februar je predviđeno gostovanje ekipi Kolubare u Lazarevcu, tri dana kasnije i duel sa ekipom Jagodine na Čika Dači. Generalnu probu pred nastavak sezone fudbaleri Radničkog imaće 13. februara, a protivnik će biti ekipa Teleoptika. Sezona u Prvoj ligi Srbije se nastavlja 20. februara, a Kragujevčane očekuje gostovanje ekipi Železničara iz Pančeva.

Piše: Nikola MILORADOVIĆ


tagovi

Radnički KragujevacSlavko Perović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara