Vladislav Tončev i Darko Gašić (©Starsport)
Vladislav Tončev i Darko Gašić (©Starsport)

Sportski direktor sa najdužim stažom u Superligi: Partizanu neće biti svejedno protiv Radnika

Vreme čitanja: 4min | pon. 21.03.22. | 09:23

Darko Gašić za Mozzart Sport o seriji Surduličana bez primljenog gola i dolasku Partizana

Crvena zvezda se ove sezone dvaput okliznula na Radnik iz Surdulice. Prvo je poražena na jugu Srbije (1:2), pa je u Beogradu bilo 1:1. Sada je vreme da Radnik ugosti Partizan (17 časova, TV Arena Sport Premium 1), kom se dosad dvaput dogodilo da bude ukočen u Surdulici.

Po lošem se u Humskoj pamte gostovanja iz 2015, kada je bilo 2:2 i tri godine kasnije, kada je Radnik pobedio 1:0. Videćemo šta nas čeka u poslednjem meču 28. kola Superlige. Imaju u domaćem taboru razlog da s optimizmom pripremaju utakmicu protiv crno-belih, jer u 2022. još nisu poraženi, niti su primili gol u šest mečeva koje su igrali.

Izabrane vesti

"Partizan se bori za titulu, tako da je pritisak na njima, dok mi rasterećeni dočekujemo ovu utakmicu. Nije nam pobeda protiv Crvene zvezde podigla kriterijume, pa da tražimo od igrača sve pobede. Bitno je da se odigra hrabro, po dogovoru iz svlačionice, pa ako i ne pobedimo, neće biti strašno. Važno je da se momci trude i pruže maksimum, a videćemo šta će im to doneti. Ko bude bolji - pobediće, a siguran sam da Partizanu neće biti svejedno u Surdulici", ističe za Mozzart Sport Darko Gašić, sportski direktor sa najdužim stažom u Superligi od svih trenutno aktivnih u najjačem rangu domaćeg fudbala.

Svestan je Gašić da Partizan nije ekipa kojoj se preti, te i ne želi tako nešto, ali navodi da se fudbaleri Radnika nikoga ne plaše.

"Želimo mesto u plej-ofu, ali idemo korak po korak. Bitku po bitku i ja verujem da ćemo ostvariti ambicije koje imamo", dodao je 36-godišnji direktor, koji je u klub iz Surdulice došao još novembra 2015.

Iako je bio bez velikog iskustva, Gašić je doprineo da Radnik postane standardan superligaš, koji ne strepi za opstanak. Pomogao je prošlog leta da, uprkos odlascima nekoliko veoma bitnih igrača, Radnik ostane konkurentan rivalima.

"Posle najuspešnije sezone u istoriji kluba, koju je Radnik završio na šestom mestu u prvenstvu i igrao polufinale kupa, napustila su nas šestorica standardnih prvotimaca. Četvorica su prodata, a dvojici su istekli ugovori, ali smo uspeli da nađemo adekvatne zamene i ponovo budemo u prilici da završimo takmičarsku godinu u gornjoj polovini tabele. Pokazali smo da je Radnik jedan od retkih domaćih klubova koji ima i takmičarske i stvaralačke ciljeve".

Među igračima koji su nadomestili jedan važan odlazak je 21-godišnji Uroš Milovanović. Mladi napadač dobio je zadatak da zameni najboljeg strelca Superlige prošle sezone, Milana Makarića, koji je prešao u danski Alborg za 500.000 evra.

Nije (još) tako efikasan kao svoj prethodnik, ali je Milovanović trenutno prvi strelac ekipe.

"On je planski doveden tokom zime prošle godine, kako bi do kraja sezone imao dovoljno vremena da se adaptira na nove saigrače, klub i grad, pošto je bilo izvesno da će Makarić biti prodat. Imao je samo 200 minuta na terenu za godinu dana u Grafičaru i Radničkom iz Niša, ali dobio je šansu i iskoristio je na pravi način. Verovali smo u njega, baš kao što verujemo u sve naše igrače", objašnjava Gašić.

Stadion u Surdulici (©Starsport)Stadion u Surdulici (©Starsport)

I ove zime bilo je određenih promena u Surdulici. Iskusni Vuk Mitošević se vratio u klub, a dovedeni su Siniša Babić, Borko Duronjić, Petar Ristić i Nikola Ignjatović.

"Vuk Mitošević je treći put došao u Radnik. On je pokretač ovog tima, igrač koji je pouzdan kao mehanizam švajcarskog sata. Mnogo toga vrti se oko njega i njegovog iskustva. I ostale igrače smo dobro skautirali i pre angažovanja pratili neko vreme. Sva četvorica potpisali su ugovore na dve ili tri godine, što jasno govori da razmišljamo o budućnosti".

Slično je i sa trenerom Dušanom Đorđevićem, kog je Radnik hteo i ranije, ali se tada nisu poklopile kockice kao septembra prošle godine. Nije Đorđević imao dobar početak. Debitovao je porazom od Vojvodine u Surdulici (0:2), a u prvih pet utakmica Superlige na klupi Radnika osvojio je samo jedan bod. Ipak, u međuvremenu su stvari došle na svoje mesto.

"Trudimo se da gledamo na duže staze, tako da loš početak sa novim trenerom nije bio razlog za alarm. Đorđević je dobio veliku podršku klupskog rukovodstva, verovali smo u njega i to nam se isplatilo. Tokom zimskih priprema ekipa je odlično radila, igrači su 'kliknuli' sa trenerom i rezultat toga je šest utakmica bez poraza i bez primljenog gola u 2022. godini", ističe Gašić.

SUPERLIGA SRBIJE – 28. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:1 (1:0)

/Vukić 29, 76 - Ilić 78/

Subota

Radnički Kragujevac - Radnički Niš 0:0

Napredak - Voždovac 1:3 (0:1)

/Melunović 51 - Lasickas 20, Ćirković 47, Pantović 85/

Vojvodina - Čukarički 1:2 (1:0)

/Matić 27 pen - Ndijaje 51, Rakonjac 78/

Nedelja

Spartak Subotica - Novi Pazar 1:2 (1:1)

/Nikolić 12 - Mujezinović 42, Zimonjić 87/

Mladost Lučani - Metalac 3:3 (2:1)

/Tumbasević 28, Gordić 36, 90+2 - Bačkulja 19, Stojanović 76, Milićević 90+4/

Crvena zvezda - Kolubara 3:0 (2:0)

/Ben 29, Rodić 45, Ohi 70/

Ponedeljak

17.00: (19,0) Radnik Surdulica (8,50) Partizan (1,13)



tagovi

Radnik SurdulicaDarko GašićSuperliga SrbijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara