Sergej Milinković Savić (©AFP)
Sergej Milinković Savić (©AFP)

Sportski sektor i Ten Hag odlučili, Sergej gasi vatru na Old Trafordu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 22:23

Posle Rabioa Junajted kreće i po potpis srpskog asa

Kao bolan šamar realnosti došao je poraz od Brajtona na otvaranju Premijer lige. Krcati Old Traford već je na poluvremenu zvižducima ispratio fudbalere na odmor, slično je bilo i na kraju pošto je definitivno postalo jasno da Brajton kući ide sa celim plenom. Velika očekivanja potkrepljena dobrim igrama u pripremnom periodu pretvorila su se u prah i pepeo...

Daleko od toga da su Junajtedu otplovile sve lađe, ali su svima postale kristalno jasne dve stvari - da Erika Ten Haga čeka pakleno težak posao, kao i da ga je sportski sektor razočarao sa dosadašnjim poslovanjem na transfer pijaci. Dobro obavešteni izvori sa Ostrva pišu da Ten Hag nije dobio željena pojačanja, odnosno ne na svim pozicijama na kojima je insistirao od kada je preuzeo posrnulog giganta, a jutro posle šoka na otvaranju sezone Junajted je sa Juventusom usmeno dogovorio transfer Adrijena Rabioa i to neće biti sve. Naime, britanski Telegraf javlja da su Ten Hag i nadređeni mu direktori postigli konsenzus da se vezni red dodatno pojača Sergejem Milinković Savićem!

Izabrane vesti

Da bude sve jasnije - Junajted će pokušati da do kraja meseca parafira srpskog vezistu koji je visoko plasiran na listi želja godinama unazad. To znači da Junajted diže ruke od kupovine Frenkija de Jonga iz Barselone zbog zamršene situacije u njegovim odnosima sa Barselonom, pa će sav fokus biti na kupovini jednog od najtraženijih srpskih fudbalera. Istina, ostrvska javnost i pogotovo navijači Junajteda verovatno su kolutali očima kada su pročitali vest o novom planu klupskih rukovodilaca, pošto se samo tokom poslednje tri godine više puta spekulisalo i pominjalo da će Milinković Savić biti rešenje za vezni red. I dosad se sve završavalo samo na pisanju medija...

Subota, 18.30: (3,90) Brentford (3,50) Mančester Junajted (2,05)

Sada, ipak, postoji optimizam da bi transfer konačno mogao da se dogodi. Pisali smo još i ranije da je želja srpskog reprezentativca da ovog leta promeni sredinu u slučaju dobre ponude, a kako u Laciju ima ugovor do juna 2024. godine, prvi čovek Nebeskoplavih Klaudio Lotito ima dobru priliku da zaradi novac koji traži, a to je 60.000.000 evra. To je svakako dosta manje od cene za De Jonga, dok Telegraf piše da su kontakti sa čelnicima rimskog kluba u ranoj fazi.

Junajted je ovog leta želeo mnogo više na transfer pijaci, a nije dobio previše. Dovođenje Lisandra Martineza i Kristijana Eriksena označeni su kao dobri poslovi, ali to je daleko od dovoljnog. Ten Hag je želeo i Entonija iz Ajaksa, potom i Marka Arnautovića ili Benjamina Šeška, ali je Junajted na svim adresama video samo zatvorena vrata.

Zato i nije čudo što na Ostrvu postoji uvreženo mišljenje da je Junajted sada već u panici zbog toga što bi vrlo rano sezona mogla da se pretvori u košmar.


tagovi

Sergej Milinković SavićLacioMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara