Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sprema i Juve bombu: Ronalda bi da menja Azarom ili Ikardijem, još tri opcije u igri

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.08.21. | 17:59

Pokušaće Bjankoneri da se pojačaju u Madridu ili Parizu, alternative su Mojze Ken, Đanluka Skamaka i Đakomo Raspadori

Trese se fudbalsko tlo u Evropi i još se ne smiruje. Kristijano Ronaldo je napustio Juventus i vratio se u Mančester junajted - zvanično. Zato se Juventus bacio u potragu za novim ofanzivcem, koji bi mogao da nadomesti učinak jednog od najboljih fudbalera današnjice. Ipak, finansije prave problem, zbog toga je na prvom mestu Portugalac i dobio dozvolu za promenu sredine, pa se kao jedino realno rešenje nameće pozajmica. Stara dama će pokušati da ubedi madridski Real da pusti Edena Azara. Putevi bi klubu iz Torina konačno mogli da se ukrste i sa Maurom Ikardijem.

Još tri opcije su u igri, tvrdi Đanluka Di Marcio. Dok su prioritet Belgijanac i Argentinac, na listi želja rukovodioca Bjankonera su još tri napadača. Već neko vreme postoji ideja da se u klub vrati Mojze Ken, koji se nije snašao u Evertonu. Razmišlja se i o dva domaća rešenja - mladom Đanluki Skamaki koji je skrenuo pažnju svojim igrama u Sasuolu, kao i njegovom saigraču sa Mapei stadiona Đakomu Raspadoriju.

Izabrane vesti

Pune ruke posla imaju Juventusovi operativci. Ronaldo se vratio na Old Traford, a Staroj dami je ostalo još nešto više od četiri dana da pronađe zamenu. Rodila se ideja da Juve ukaže šansu Azaru, prenosi Marka.

Belgijca je Real pre dve godine platio Čelsiju 115.000.000 evra, ali u Madrid je stigla samo senka igrača koji je svojevremeno plenio fudbalskim umećem na terenima širom Evrope. U špansku prestonicu je stigao nedovoljno spreman, može se reći i zapušten. Dozvolio je sebi posle obezbeđenog transfera u Kraljevski klub da na pripreme dođe sa viškom kilograma. Usledile su povrede. Nizale su se jedna za drugom. Utisak je kao posledica neadekvatne fizičke spreme. Ispostavilo se da je igrač kojeg je Florentino Perez godinama pokušavao da preseli na Bernabeu - promašena investicija. Doveden je upravo kako bi nadomestio Ronaldov učinak. Malo je reći da nije uspeo.

Dolazak Kilijana Mbapea, koji se očekuje u narednim danima, samo bi dodatno ugrozio Azarovu poziciju u klubu. Belgijanac želi da igra redovno, ali s obzirom na sve što se dešavalo prethodnih godina i činjenicu da je Real izdvojio 180.000.000 evra za jednog od najboljih igrača sveta, neće puno prostora ostati za svojevremeno najboljeg igrača engleske Premijer lige. Zato se prelazak u Juve čini kao pravo rešenje.

Stara dama ipak nije u poziciji da otkupi njegov ugovor od Reala. Računaju u Torinu da bi igrač mogao da ubedi klub da ga pusti na pozajmicu u Italiju. Kao i da Karlo Anćeloti može da nastavi bez igrača koji je za dve sezone sakupio 45 nastupa i postigao pet golova uz devet asistencija. Kada na to dodamo da je Vinisijus Žunior odlično otvorio sezonu (tri gola za 55 minuta na terenu), jasno je bi Blankosi bez većih problema mogli da "prežive" Azarovo odlazak.

Druga opcija je Mauro Ikardi, ali PSŽ ne popušta. Nebrojeno puta je Juventus pokušavao da preseli bivšeg kapitena Intera u svoje redove. Bezuspešno. Tako je bilo i ovoga puta. Kontaktirali su Svece sa idejom da dovedu Argentinca na pozajmicu. Žarkonski rečeno - samo su poljubili vrata. Ipak, Stara dama ne odustaje, navodno će do kraja dana poslati novu ponudu. Mnogo toga zavisiće i od Mbapea i njegovog transfera u Madrid. Vremena je sve manje.

Svesni činjenice da im je ostalo manje od pet dana da pronađu zamenu za Ronalda i sprovedu transfer u delo, u Torinu razmatraju i jednostavnija rešenja. Jedno od njih je Mojze Ken, bivši fudbaler Bjankonera, koji je pre dve godine prodat Evertonu za 27.500.000 evra. Nije se snašao na Gudisonu, ali se zato odlično pokazao na pozjmici u Pari Sen Žeremenu minule polusezone - toliko da su Sveci razmišljali i da ga otkupe. Onda su im se otvorile druge opcije...

Ove sezone je sakupio 59 minuta u Liga kupu pod vođstvom Rafe Beniteza, kao i par sekundi u Premijer ligi. Kontakti sa klubom iz Liverpula su odavno uspostavljeni, čak i pre nego što je postalo poznato da Ronaldo odlazi. Ideja je da Ken stigne na pozajmicu sa pravom otkupa, koje se bi se pretvorilo u obavezu u slučaju da se Juve domogne Lige šampiona. Dakle, pozajmica sa obaveznim otkupom.

Spreman je Juve i za scenario da sve gore-pomenute opcije propadnu. U tom slučaju okrenuće se Sasuolu i iskoristiti dobre odnose sa klubom iz Ređo Emilije. Poslednja dva imena na spisku želja Stare dame su talentovani Skamaka i Raspadori. Za korpulentnog Skamaku vlada veliko interesovanje, italijanski mediji navode da ga prati i Inter, dok je interesovanje pokazala i Verona. Što se tiče Raspadorija, odigrao je odličnu sezonu i zaradio poziv Roberta Manćinija za Evropsko prvenstvo, pa je upisao i dva nastupa na kontinentalnoj smotri, koji je na kraju sa Azurima i osvojio. Sa klubom su se u vezu dovodili i Luka Jović, Dušan Vlahović, Aleksander Lakazet, ali se čini da je spisak želja sveden na pet imena.

U svakom slučaju, Juve neće trošiti puno novca - jer ga nema. Plan je da neko stigne na pozajmicu, kako bi u kasi ostalo dovoljno da se angažuje još jedno pojačanje. Tačnije, da se u klub vrati Miralem Pjanić. Najverovatnije na pozajmicu.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Kristijano RonaldoEden AzarMauro IkardiMojze KenĐanluka SkamakaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara