ZVANIČNO: Ronaldo ponovo u Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 17:58

Crveni đavoli potvrdili povratak Portugalca

Uzbudljiv i dramatičan period po pitanju budućnosti Kristijana Ronalda definitivno je iza nas jer jhe Mančester Junajted zvanično objavio da je Portugalac novi igrač premijerligaša sa Old Traforda.

Izabrane vesti

"Mančester Junajted sa zadovoljstvom potvrđuje da je klub postigao dogovor sa Juventusom o transferu Kristijana Ronalda, pod uslovom da se dogovore lični uslovi, viza i da fudbaler prođe lekarske preglede", navedeno je u saopštenju.

Ronaldo je prethodnih dana bio na prekretnici, interesovanje je pokazao i Mančester Siti, a iako je bilo izvesno da će napustiti Juventus, do poslednjeg trenutka nije se znalo da li će završiti u crvenoj ili plavoj strani Mančestera. Na kraju, opredelio se za dres kluba koji je nosio pre 12 godina.

Prema nezvaničnim informacijama Ronaldo će u Junajtedu staviti paraf na dvogodišnji ugovor vredan 25.000.000 evra po sezoni, što je za 10.000.000 više od navodne ponude Sitija, a predstoje mu i znatno veći bonusi.

Iako nije zvanično poznata visina obeštećenja, tokom dana se govorilo da su Crveni đavoli spremni za slobodu ofanzivca da izdvoje 20.000.000 evra.

Podsetimo, Ronaldo je tokom prvog mandata na Old Trafordu odigrao 292 zvanična duela i upisao 118 pogadaka uz 69 asistencija. Posle šaet godina na Ostrvu, Portugalac je za 94.000.000 evra 2009. godine prešao u Real, a u Madridu se zadržao devet sezona. Kraljevski klub potom ga je prodao Juventusu za 117.000.000 evra, a osvajač pet Zlatnih lopti u torinu se zadržao tri sezone.

Iskusni ofanzivac u Junajtedu je za šest sezona pod komanfdom Aleksa Fergusona osvojio tri šampionske krune, dva liga kupa i Ligu šampiona (u sezoni 2007/08).



tagovi

Kristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara