©Starsport
©Starsport

Sprema se bura u Gornjoj varoši idućeg vikenda: Zemun kiksnuo, OFK Beograd prišao na minus tri

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 20:05

Lider se spotakao u Borči (0:0) posle 11 vezanih pobeda

Četiri kola pre kraja takmičenja u Srpskoj ligi Beograd, konkurenti za plasman u Mozzart Bet Prvu ligu i ujedno najveći rivali, Zemun i OFK Beograd na samo su tri boda razlike, te će međusobni susret zakazan za 13. maj dočekati uz imperativ osvajanja bodova.

Prethodne sezone Zemun i OFK Beograd vodili su bitku tokom većeg dela prvenstva, a onda ih je u prašini ostavio novobeogradski Radnički i prolongirao im snove o povratku na savezni nivo. Prošlosezonski neuspeh međutim nije urušio ambicije klubova bogate istorije koji su u aktuelnoj takmičarskoj godini jedini konkurenti za prvoligašku vizu.

Izabrane vesti

Posebno impresivni su rezultati zeleno-plavih i plavo-belih tokom proleća s obzirom na to da su oba tima prosula po samo dva boda. U prethodnih 11 kola Romantičari nisu savladali samo Teleoptik (1:1), što je Zemun iskoristio da se odmakne na plus pet, ali je tim sa Stare Karaburme danas umeo da naplati spoticanje rivala i da savladavši Radnički iz Obrenovca (1:0) kazni remi Zemuna na gostovanju BSK Borči (0:0).

Povratak izabranika Sima Krunića na minus tri začinio je atmosferu pred 27. kolo Srpske lige Beograd u kojem će Zemun dočekati OFK Beograd. Pobeda domaćina u Gornjoj varoši donela bi gotovo nedostižnih plus šest ekipi koju sa klupe predvodi Saša Štrbac, dok bi slavlje gostiju režiralo veoma neizvesnu završnicu u koju bi ekipe ušle sa istim brojem bodova. S obzirom na to da je i u prvom ovosezonskom susretu bilo nerešeno (0:0) u prvi plan bi mogla da dospe gol razlika koja je trenutno na strani Romantičara.

Imajući u vidu aktuelnu formu oba tima, čak bi i eventualni remi 13. maja Zemunu značio veliki korak ka povratku na prvoligašku scenu.

Kada je u pitanju borba za mesta u Mozzart Bet Prvoj ligi neizvesna završnica očekuje nas u Srpskoj ligi Zapad i Srpsko ligi Istok, dok je u Vojvodini Tekstilac iz Odžaka stekao gotovo nedostižnu prednost u odnosu na Borac iz Šajkaša.

Istok će pratiti borbu Dubočice i Radničkog iz Pirota koji pet kola pre kraja imaju po 57 bodova, dok je na zapadu Srbije dilema da li će u viši rang Smederevo ili Borac, a šest kola pre kraja Čačani imaju bod zaostatka.



tagovi

OFK BeogradzemunFK ZemunSrpska liga BeogradMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara