Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Sprema se transfer bomba u Nemačkoj, Filip Kostić na pragu Herte

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 16:33

Ključni igrač u realizaciji ovog posla je novi sportski direktor Fredi Bobić

Prodaja napadača Džona Kordobe za 20.000.000 evra otvorila je Herti širom vrata za transfer bombu koja se sprema – na pragu odlaska u Berlin je Filip Kostić!

Bild javlja, a Bild gotovo nikada ne greši, da odgovorni u Herti intenzivno rade na realizaciji transfera ponajboljeg srpskog igrača. I to je glavna vest na sportskom delu sajta, što ukazuje da je posao blizu realizacije. Ključni čovek u ovom transferu je novi sportski direktor Fredi Bobić. Podsetimo, Bobić je ovog leta stavio tačku na rad u Ajntrahtu posle čega je prešao u Hertu, a sa sobom iz Frankfurta želi da povuče Filipa Kostića. Interesantno je to da Bobić praktično tokom cele svoje karijere sportskog direktora sa sobom vodi i Kostića, pošto ga je već dovodio u Štutgart i Ajntraht. Sada ga želi i u Berlinu.

Izabrane vesti

Sreda, 16.00: (3,30) Kairat (3,00) Crvena zvezda (2,25)

Jasno je odmah da će Kostićeva kupovina da bude finansirana od novca koji je Herta dobila od Krasnodara za Kordobu, mada će klubu iz glavnog grada biti potrebno još malo novca kako bi mirno završili pregovore. Jedan od kandidata za prodaju je Dodi Lukebakio, za koga se očekuje oko 15.000.000 evra.

Kostićeva cena je u ovom trenutku 30.000.000 evra. Toliko Ajntraht traži za svog najboljeg igrača, koji je u prošloj sezoni upisao čak 17 asistencija, sve u Bundesligi. Kostić je dugo bio na listi želja Intera, čak i kada je Antonio Konte otišao i zamenio ga Simone Inzagi, ali je za šampiona Italije pomenuta suma bila u ovom trenutku nedostižna zbog manjka novca u kasi. Prodaja Ašrafa Hakimija Pari Sen Žermenu za 60.000.000 evra i 10.000.000 u bonusima bilo je dovoljno da se pokriju rupe, ali ne i da se dobije novac za tako velike poslove. Zbog toga su se u Milanu utišali, a Herta je uskočila i započela pregovore koji zasad imaju pozitivnu notu.

Novi sportski direktor Ajntrahta Markus Kroše bio je potpuno zakopčan na pitanje novinara Bilda koliko se daleko odmaklo u pregovorima.

“Ne mogu ništa da pričam o ovoj temi, sada nema ništa. Filip dobro zna šta ima u našem klubu“, kratko je poručio Kroše.

U Berlinu smatraju da bi Kostić bio idealno pojačanje na levom boku zbog toga su sve snage usmerene ka njegovom dolasku. Isto razmišlja i trener Pal Dardaj.

Da li je vreme da Kostića vidimo na novoj adresi?



tagovi

Filip Kostićletnji prelazni rok 2021HertaAjntraht FrankfurtFredi Bobić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara