Lutovac (© MN Press)
Lutovac (© MN Press)

Sprema se veliki povratak Aleksandra Lutovca

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 09:06

Najmanje dva razloga utiču na očekivanu promociju krilnog veziste u startera

Dugo na marginama, u četvrtak na terenu. Partizanovo gostovanje u Talinu predstavlja savršenu priliku Aleksandru Lutovcu da posle duge pauze predstavi sebe u najboljem izdanju i pokaže da osim što je bio nekoliko puta džoker na srpskoj, podjednako može da odgovori obavezama i na međunarodnoj sceni.

Ozbiljno štab crno-belih razmatra da Floru u četvrtak napadne momkom koji se nije baš naigrao fudbala od početka sezone, ali čija disciplina, upornost i trkačke sposobnosti zaslužuju priznanje. Kako sad stvari stoje, Aleksandar Stanojević je spreman da ga za zalaganje na treninzima nagradi ulogom startera u petom kolu Grupe B Lige konferencija.

Izabrane vesti

Po više osnova.

Prvi se tiče kadrovskih problema. Nikola Terzić neće ni putovatu u Estoniju, niti će u narednih desetak dana biti spreman za takmičarski fudbal, Lazar Marković je i dalje rovit i veliko je pitanje hoće li kapiten moći da igra, što crno-belima sužava opcije na poziciji desnog krila. U takvim okolnostima jedino logično deluje da šansu od prvog minuta u Estoniji dobije nekadašnji mladi reprezentativac Srbije.

Drugi razlog projektovane promocije Aleksandra Lutovca skopčan je sa uslovima u Talinu. Prema informacijama sa lica mesta, teren na stadionu Lilekula nije baš u idealnom stanju, suviše je mekan kao posledica snežnih padavina minulih dana, domaćini uveravaju da će ga očistiti do početka utakmice, ali će biti nepogodan za pas igru kakvu forsira lider Superlige. Zato bi do izražaja mogle da dođu fizičke karakteristike bivšeg kapitena Rada. Da bi se stekla približnija slika o očekivanjima u četvrtak po podne (16.30, TV Arena Premium 1, RTS 1) dovoljno je podsetiti da je Parni valjak u prošlosti znao da se po kaljuzi ili u kišnim uslovima (a najavljena je za sutra u Talinu) osloni na snagu Brane Ilića ili nešto kasnije Đorđa Ivanovića, u taj profil igrača se uklapa baš Lutovac i to ga čini glavnim kandidatom da počne meč u kome i bod može da završi posao gostima, pod uslovom da Anortozis na Kipru ne savlada Gent.

Partizan je svakako blizu eliminacione faze trećeg po vrednosti UEFA takmičenja, a Lutovac mestu startera prvi put posle tri meseca. Ove sezone počeo je samo četiri meča. Sve na gostovanjima: u Dunajskoj Stredi, na „Karađorđu“ sa Vojvodinom, u Novom Pazaru i Lazarevcu. I svaki put je ekipa iz Humske slavila. Uglavnom ubedljivo.

Od 8. avgusta je rezervista. Posle revanša sa DAC-om skupio je samo 66 minuta na evropskoj sceni. Izgleda da je došlo vreme da se to promeni. Da na praktičnom primeru pokaže širinu Partizanovog kadra.


tagovi

Aleksandar LutovacFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara