Komentari na vest

Spremno 5.000.000.000 evra za Superligu Evrope, večeras zvanično predstavljanje plana

S

Sejšeli

pre oko 3 godine

Neka se presele svi na kajmakčalanska ostrva da se ne cimaju oko gostovanja
G

Gost jesam

pre oko 3 godine

Treba ih pustiti,neka igraju međusobno svako sa svakim,to im je plafon 15,20 utakmica godišnje. Pa neka povećaju svako sa svakim po 2 puta godišnje i to će dosaditi svima za 2,3 godine,niko živ to neće gledati. Ko zNa koja će i cena karata biti. E onda će moliti saveze da se vrate...
J

Ja Terzan, a ti Džejn

pre oko 3 godine

Šta ti je pohlepa, čudo jedno!
j

juve

pre oko 3 godine

treba anjelija odstraniti iz fudbala. tacno mu se po faci vidi da je lopov
D

D90

pre oko 3 godine

Eto im neka igraju to svoje takmičenje za pare ali zato svakom klubu koji pristane na to uvesti zabranu bilo kakvog mogućeg vraćanja i učešća pod uefinim okriljem na bar 10-20 godina...takodje zabraniti učešće u nacionalnim prvenstvima,sve transfere u te klubove,i bojkotovati prenose tih utakmica...
R

Rajs

pre oko 3 godine

Ma to pišu Američki mediji, ESPN i New York Times, hoće i fudbal da unište kao što su uništili celo čovečanstvo... UEFA je mnogo jaka organizacija da bi im to tek tako lako uradili...
N

Nije sve tako crno

pre oko 3 godine

Koliko god nerealno bilo, evo nama prilike za regionalnu ligu. Uefa ovim činom gubi sav kredibilitet, što i nije tako loše za nas, malu raju, jer u Uefinom formatu takmičenja (sadašnjem i budućem) nemamo nikakvih privilegija. Iz isključivo sportskog pogleda, bilo bi super opet gledati najboljih 18 sa prostora ex-yu. Mnogo bi značilo i za razvoj mladih talenata.
G

Gostidakis

pre oko 3 godine

Preko 30 godina se potenciraju lige od 20 klubova, a nijedna nije bila na top nivou. Uvijek se nađu utakmice tipa Šefild-Vest Brom ili Benevento-Krotone, odnosno Elče-Eibar. Ovo bi, dakle bila prva liga gdje je svaka utakmica kao derbi. Sa te strane je veliki plus. S obzirom na finansijski dio priče ovo je 99,9% gotovo Dakle ostatak klubova koji su van ovih 15-20 najvećih treba odmah da se organizuju u takmičenje ili dva koje bi bilo konkurentno i privlačno za sponzore. Nažalost, imaćemo 2 paralelna top takmičenja kao i u košarci.

МилеЛеми

pre oko 3 godine

Милан-Сити баш дерби
V

Voxxi

pre oko 3 godine

Beze od balkanizovane Uefe,od Dzeferina,Lakovica Kokeze.
V

Voxxi

pre oko 3 godine

Beze od balkanizovane Uefe,od Dzeferina,Lakovica Kokeze.
S

SFDT

pre oko 3 godine

PSG i Bajern nece u superligu, jer igraju u slabim domacim prvenstvima i svake godine imaju zagrantovanu LS. Profesionalni sport je odavno krenuo stranputicom a ova superliga je ejdna od poslednjih stvari pre konacnog kraha. Uvek cu pre gledati Njukasl- Lester nego ovu vestacku glupost ciji je jedini cilj novac.
0

0407

pre oko 3 godine

Preskačemo 16mesta
a

argh

pre oko 3 godine

Zabraniti ostalim klubovima da im prodaju igrače. Ako neko bude prodao, izbacivanje iz UEFA takmičenja na 5 godina. Igrač koji pređe po isteku ugovora da izgubi pravo da igra za nacionalni tim. Mislim da onda ne bi imali igrače da privuku gledaoce.
F

FDRB

pre oko 3 godine

Nikakv problem. Bice kao Nejamr kad je prelazio iz Barse u PSG. Vlasnici PSG potpisu sponzorski ugovor sa Nejmarom, daju mu 220 miliona i on plati Barsi obestecenje za raskid ugovora i potpsise za PSG kao slobodan igrac.

NemanjaKZ

pre oko 3 godine

Pa nije ti to crtani film
o

omerlija

pre oko 3 godine

hvala brate imao bi jos sta reci, al ljutice nam se ove komsije. evo ja spomenuh da NE VOLIM basket, a posebno ne bi gledao ovu zatvorenu ligu, a komsija odmah aludira na to sto gubimo. recicu ti druze zasto ja negledam basket, JER JE TO REZERVNI SPORT, sve ga manje ljudi i gleda, i jedino u cemu se slazem sa Panticem je to da je to sport za par drzavica i da ih finansiraju FUDBALSKI KLUBOVI, poput REALA,BARSE , FENERA,PAO,OLY,ITD,ITD. PREPUSTI IH SAME SEBI svi bi se ugasili. pa postavi pitanje i dace ti se odgovor, ZASTO ENGLEZI NEGLEDAJU BASKET? Bayern pun para pa eto drzava mu rekla da ulozi 1% u K.K. Bayern da se malo zamlacuju. vaterpolo se ugasio, odbojka se gasi, hokej ugasen, rukomet se malo drzi jer GOL MJE GOL, a nije kosh. ja volim kad SRBIJA POBEDJUJE U BASKETU, DUSMANE poput hrvata, litvanaca. zato sam i napisao pre neki dan DA NIKO NETREBA DA SE USUDI DA VREDJA,MA DA TAKNE U SALETA DJORDJEVICA, JER ON NAM JE ZIVOTE UCINIO SRECNIJIM A DUSMANIMA PRETESKIM. Sad moja braca " cigani " netreba da ga mrze zbog one trojke kad su komsije bili prvaci evrope. nek im je srecno. mene npr vise boli neka titula u fudbalu npr 2017 ili 1986. nego ta u kosarci 92. ma vise mi ovi "nebitni" Kupovi u fudbalu smetaju sto je partizan nanizao. gledamo nasu ligu i nek idu zapadnjaci, koji ce nam. ponizavaju nas od nastanka. oni nas vredjaju hrvati kao bili ste pod okupacijom Turske 500.god. pa druze bolje ta okupacija takva nego ziveti sa vama u jugo-zajednici 20.god. i odma nastade Jasenovac,pa 90-e. POGROM. Kazu vise je tad Srba ubijeno nego za 500.god. dokazano.
m

mikan_zec

pre oko 3 godine

Sto podjeliste covjeku ovoliko minusa? sve sto je rekao je potvrdjeno tacno i momak,pokusava da pozove Srbe na jedinstvo? Dobro mozda mu Srbi nisu ni lupali minuse.
T

Tsog

pre oko 3 godine

Englezi ne gledaju basket jer su zauzeti kriketom i ragbijem..
A

Anangaranga

pre oko 3 godine

Sta ako sve propadne? I to moze da se desi.
G

Gost jesam

pre oko 3 godine

Može lako da se desi,čak bih i voleo. Onda bi verovatno prebacili takmičenje u Kinu,oni se još uvek lože!
R

RealNo1

pre oko 3 godine

Pa ako hoce svoje takmicenje, onda nema potrebe da ucestvuju u svom nacionalnom prvenstvu. Nek igraju 10 utakmica godisnje i to je to.
D

Delija 75

pre oko 3 godine

Ma neka ih više nek igraju samo nas da ostave na miru....tj.ostatak Evrope....vidimo sad i Evropsku uniju na kraju ce se raspasti....ebe korona
M

MarkoBeograd

pre oko 3 godine

Ako se ovo dozvoli onda fudbal kreće putem košarke koja je odavno izgubila takmičarski smisao Evroligom i licencama. Najteže sankcije za ovakvu ideju ili će Uefa potpuno izgubiti uticaj na klubove. Opet sa druge strane i ako dode do toga , fudbalska evropa ima i bez tih 20 najbogatijih sjajne klubove i moze da se pravi jako takmicenje

МилеЛеми

pre oko 3 godine

Па кад 50.000 кинеза са заставицама у рукама, са трибина, сви у један глас, запевају "ди-фенс...ди-фенс..." сузица да ти крене :) смејурија. Можда им ово и прође, али од тих клубова ће остати само дресови и имена, а највећи губитници биће прави навијачи истих. Нарочито имајући у виду искуства из НБА, само је питање тренутка када ће почети да селе клубове из града у град, из државе у државу... не би ме чудило да за 20 година будемо у прилици да гледамо дерби Јувентус Шангај против Реала из Дубаија. Нама остаје фудбал, па макар и бетон лига, али фудбал. Одавно сам тврдио да сваки трансфер преко 10.000.000 закива ексер у ковчег "најважније споредне ствари на свету" и замало да се то и догоди, овако, испашће да ће га ови ловатори уствари спасити, пошто ће сами да се изолују, а онда крећу и са новим правилима која ће их додатно одвојити од ове игре (казнени простор нека буде 20м, црвени са могућноћу измене, што лопта да буде баш округла, итд). Што неко испод рече, могли би и роботе да ставе, кинези и арапи ће да гледају и плаћају, ми са тим немамо ништа. Ми ћемо поново имати ФУДБАЛ :)
P

PoPo

pre oko 3 godine

Konacno nesto dobro.
M

MiroslavSu

pre oko 3 godine

Ne samo ih izbaciti iz nacionalnig prvenstva nego i reprezentacije izbaciti kfalifikacija za euro i svetsko prvenstvo.Pokazite sad vi iz UEFA da imate m..a.Samo nista od toga jer ste vi legalizovan organizovan kriminal.

213

pre oko 3 godine

Mogu da se kladim da se finale igra u Las Vegasu na tri dobijene utakmice.
E

E

pre oko 3 godine

Omasio si za Vegas ali si bio blizu igra se na tri utakmice stvarno
E

E

pre oko 3 godine

Omasio si za Vegas ali si bio blizu igra se na tri utakmice stvarno
F

Ffg

pre oko 3 godine

Ako je tačno navijao sam za barselonu više nema toga
F

Fcgg

pre oko 3 godine

Naći će se neki nezadovoljan klub koji ne bude primljen od velikana i onda će početi smetnje
a

alexx

pre oko 3 godine

na zalost nece ta liga trajati kratko videcete. tako su pricali i za evroligu u kosarci. jednostavno im je samo stalo do novca, kapitalisti su to.
C

Coan01

pre oko 3 godine

Okej neka ih,uzeće pare,potrajaće to sranje nekih 3-4 sezone max kada bude bilo dosadno i ovim bogatašima da gledaju to i kada tribine budu skoro prazne,pa kada ni običan narod na TV-u to ne bude hteo da gleda videće da su se zeznuli žestoko pa će opet hteti u UEFA takmičenja,u neku ruku mi je drago što se ovo sve dešava jer ću konačno moći da gledam neizvesnu Ligu Šampiona sa grupom Ajaks,Zvezda,Kopnehagen i PAOK i zanimljivu Ligu Evrope i grupe poput Zenita,Partizana,Antverpa i Moldea odnosno grupu Lige Konferencije sa grupom Osijek,Jablonec,Vojvodina i Legija. Inače se samo osvrnite na ovu sezonu u Ligi Evrope i videćete jednu prašku Slaviju i Dinamo,dva tima sa istoka Evrope kako mrse konce jednom Arsenalu i Totenhemu,očigledno da je to ove ,,bogatašae" navelo da preseku sa ovom ligom.
v

vladdda

pre oko 3 godine

Koje lupetanje zudece da gledaju Zvezda-Reql.A perfidno stavljena Zvezda u ls, a Partizan u le.
.

....

pre oko 3 godine

@vladdda u pravu si, Partizan neće ni u LE nego u Ligu konferencija iliti 3 ligu
o

omerlija

pre oko 3 godine

dosadice to vrlo brzo i ov L.S. pa vec smara uveliko zbog PLASTICHNIH veshtackih klubova. a kamoli ovo. kosarka je uveliko dosadna skoro zatvorena,ja nepratim basket al evo Zvezda koju volim i kad igra negledam i kao da je sve godinama isto. znas da ce ti doci CSKA,PAO. OLY. REAL, BARSA,MAKABI,ZALGIRIS. Brate kao DAN MRMOTA. Znam da su im pare svetinja ali nista bez nekadasnjih K.E.S. K.P.K. KUP UEFA. Sampioni , pobednici Kupa, i to je fudal, strast, uvek nesto novo, tad nije bilo ni dirigovanog zreba. iskreno,nikad ne bi voleo da Zvezda igra tu ZATVORENU ligu. juce sam uzivao u utakmici ZVEZDA-RADNIK, pratim i danas i svako kolo,sve domace klubove i drugu ligu. jednostavno JA SAM SRBIN, ZIVIM U SRBIJI I TO JE NASE KAKVO JE TAKVO JE I JA NAS FUDBAL VOLIM. Strane lige i negledam samo ispratim rezultate i tabele. NEK ZIVI ZVEZDA, NEK ZIVI MAJKA SRBIJA.

МилеЛеми

pre oko 3 godine

'тедо и ја да напишем нешто, ал ти, брате, рече све
v

vladaaaa

pre oko 3 godine

Ne gledas Zvezdu ker sve gubi, kome bi to bilo zanimljivo.
S

Sale555

pre oko 3 godine

Super. Konacno. Neka ih. Nek idu. Ionako su svojim basnoslovnim budzetima i preplacivanjem igraca skoro unistili fudbal kao sport i od njega napravili biznis. Jaz izmedju obicnih klubova i ovih bahatih je vec odavno prevelik. Neka nama normalnima ostave da igramo fudbal u LS i LE, takmicenjima koja nesto znace i imaju istoriju i tradiciju. A oni nek se lepo kolju izmedju sebe u toj vestackoj ligi.
d

ddooo

pre oko 3 godine

Pripasce sigurno bez nasih klubova njihovo takmicenje.
h

humska

pre oko 3 godine

Nece biti Lige Sampiona ili ce zapravo Uefa prepustiti ime i poreklo Lige Sampiona za odredjen interes ili ce zajedno organizovati to takmicenje. Ako bi Uefa zadrzala ime i tradiciju Lige Sampiona za takmicenje u kojem bi finale igrali Marsej Atalanta naprimer a cetvrtfinale Aek Lokomotiva time nista ne bi dobili. Ta Uefa i od Lige Evrope ce od sledece sezone napraviti polu- zatvoreno takmicenje. Ja ovde ne vidim sukob izmedju njih i ovih klubova nego vise kao raspodelu plena. Ja ne vidim svrhu ni trenutne Lige Sampiona. Nema ovde ispravnih, sve je ovo logicna posledica duboke degradacije fudbala usled poplave ljudi iz kojekakvih miljea, komercijalizacije, opsteg pranja para. Cak je i Atletiko koji je meni vrlo drag kako cujemo za ovaj predlog, verovatno se njima ne svidja ali su vodjeni prakticnim razlozima. Mislim da je iluzorna prica kako ce se ovim odvojiti zito od kukolja, pa ce normalan svet moci da funkcionise odvojeno od ovih najbogatijih. Pa ne znam zasto se gledalo masovno naprimer Bajern- Psz pre nego Slavija Prag naprimer, a nece ni u buducnosti biti drugacije, a na zalost ni ovi sto imaju manje para nsiu vrednosno mnogo bolji od bogatijih.
А

Александар

pre oko 3 godine

Пуко је фудбал одавно, ово је сад само званична дијагоноза. Ја сам нека средња генерација и имао сам срећу да као мали испратим Ромарија, Стоичкова, Бађа, па после Зубу, Зидана, Ривалда... данас нема фудбалера, све маркетинг производи. Све некако могу да прогутам јер тако свет функционише, али не могу да сварим кад чујем како нека америчка банка или инвестициони фонд улаже у фудбал. Пазите какав пораз за најлепшу игру под капом небеском.
G

Gost007

pre oko 3 godine

Ja glasam za tu ligu,daj boze da bude tako,bar ce Srpski klubovi imati vise sanse za ulazak u LG stim i vise para pa ce ako bog da i nas fubal otici za stepenik vise
M

MAG

pre oko 3 godine

Sinak, ako im ovo prođe, UEFA-ina LŠ će biti na nivou FIBA-ine LŠ u košarci. UEFA neće imati ovoliko novca kao sada. Ovu priču guraju Ameri preko Anjelija uz podršku Junajteda i Liverpula (Ameri vlasnici klubova). U UEFA-i se najviše pitaju Englezi. Njima trenutno NE odgovara ova evropska Superliga.
D

Drvo

pre oko 3 godine

Terza reaguj !!!
d

drago10

pre oko 3 godine

pa vrlo jednostavno - izbacivanje iz svih uefa takmičenja, brisanje svih rezultata koje su osvojili u tim takmičenjima, oduzimanje i zabrana reklamiranja svih trofeja koje su osvojili u tim takmičenjima, igračima koji igraju za te klubove zabraniti nastupe za nacionalne selekcije u uefa takmičenjima i zabrana igranja za ostale klubove koji su na strani uefe,,, vrlo jednostavno
h

humska

pre oko 3 godine

Iskustvo nas uci da u ovakvom globalizovanom svetu, komercijalizovanom sve sto je moglo da se komercijalizuje, nijedna perverzija u fudbalu nece naici na masovni bojkot ili pad gledanosti. Sledece SP je u Kataru gde stotine ili hiljade ljudi iz emigracije ginu na izgradnji stadiona jer je Katar nije dostigao civilizacijski nivo da jos nisu ukinuli ropstvo i naravno da sustinski ce gledanost biti ista. Liga Sampiona kada se pratila kada su Real, Barselona u znacajnom delu osvajali van terena, pratice se i ovo . Da se vratim na pocetak,u komercijalozanom svetu apsrud je da zapravo vecina zele upravo ono sto se dogadja, to se i dogadja zbog toga sto vecina zeli jer je najprofitabilnije.
4

44

pre oko 3 godine

Може комотно да се зове Западно-Европска суперлига. Ми са истока да направимо своју лигу боље. Граница Немачка, Аустрија, Италија (они наравно запад).
J

Juven

pre oko 3 godine

Agnelija ne interesuje sport, iskljucivo je zainsteresovan samo za profit. Sistem te superlige je los, brzo ce se ljudi zasititi tih "velikih utakmica ". Uefa da izbaci sve ucesnike te superlige a i nacionalna prvenstva da ih se odreknu. U nba je liga totalno neinteresantna ni igracima ni navijacima jedino play off sto donosi uzbudjenja i neizvesnost. Na sport treba se zaboraviti je je totalno promenjena fizionomija sporta. Evo i var koji je ubio svu draz fudbala. Nekada sport za siromasne i radnicku klasu je ukraden od bogatih svemocnika koji ga ubijaju. Basket sam batalio a i fudbal gledam minimalno tj bataljujem ga.
g

gost!al stvarno!

pre oko 3 godine

samo nek idu daleko im lepa kuca;!!! a Ls i le nek nastavi po starom i sve ce biti ok kao i nekad!!! vratice se oni sami u Uefa da mole jednog dana plastikaneri!!!!
I

Igor78

pre oko 3 godine

Funkcioneri UEFA su se nakrali para 20 godina unazad, i klubovi se konačno setili da ih izbace iz igre tako što će bez UEFA napraviti svoje takmičenje i deliti pare IZMEĐU SEBE, a ne sa UEFA. Imate apsurd u LŠ, da jedan pobednik Engleske 2 lige dobije 100 miliona eur za ulazak u premijer ligu, a pobednik LŠ uzme ukupno 60. mil EUR. Nije ovo kraj fudbala, već kraj UEFA. Neka se bave reprezentativnim fudbalom i takmičenjima za nerazvijene države, bogati će igrati po svojim pravilima. Uvek bilo tako i biće
D

Druze

pre oko 3 godine

Oni dobijaju 100 miliona od tv prava, jer je Premier liga godisnje uzme 2 milijarde evra i podeli na 20 klubova.
J

Ja sam jaaa

pre oko 3 godine

A jel ti kapiras da je ovakva stvar jos gora za fudbal? Jos ako bude zatvorena liga, manji klubovi ispastaju. Liga ce brzo dosaditi, pogledaj nba, sve se vrti oko para, uopste nije zanimljivo za gledanje sve dok ne dodje plej of. Ako se ovo desi i ako uefa kazni kao sto se prica izbacivanjem iz njenih takmicenja sledece sezone, mada cisto sumnjam da ce to nesto promeniti
M

MAG

pre oko 3 godine

@Druze te 2 milijarde NE evra nego funti pomnoži sa 3. Toliko prihoduje engleska Premijer liga od TV prava. Ovakva evropska Superliga najviše šteti upravo Englezima. Najuticajniji savez u Evropi je engleski i oni ovo NEĆE dozvoliti. Možda, eventualno, dozvole ovu reformu LŠ-a i proširenje sa 32 na 36 klubova.
t

titulaaa

pre oko 3 godine

Odneo ih Djavo nek igraju sta oce,samo Uefa ls i Le nek ostane bice para u Uefa za sve klubove!!! nek ih izbaci uefa sve, to njihovo takmicenje necw imati tradiciju ni nista ,samo pare to ce svet shvatiti!!!

213

pre oko 3 godine

Svima po 6 bodova manje i novčano da se kazne molim lepo.

Wolfasin

pre oko 3 godine

Biće kao i sa Evroligom zanimljivo maksimum 2 godine posle toga smor.
D

Drvo

pre oko 3 godine

Vama je smor jer ne ucestvujete hoho

Wolfasin

pre oko 3 godine

Ja nisam Grobar tako da si omanuo.
N

Nekac035

pre oko 3 godine

Neka idu. Onda liga sampiona neka bude stvarno liga sampiona, sto znaci ko bude prvi u prvenstvu ide u LS, drugi ide u LE, treci u KL. Nema kvalifikacije. Eto sansa za nase klubove da ozive i stanu na noge.
I

Igor78

pre oko 3 godine

Prave privatnu ligu, niko ih ne može sprečiti osim što im UEFA može zabraniti da igraju u LŠ i ništa više. Pa nisu valjda ludi iz Premier lige i Primere da izbace iz domaće lige svoje najbolje klubove, ne interesuje ih uopšte da li će najbolji klubovi igrati u LŠ ili Superligi Evrope, sve dok se novac sliva u kasu. Kapitalizam rođaci, platite pa izvolite da gledate. Onaj ko ima pare taj se pita, sirotinja može da kuka i plače, ne pita ih niko za mišljenje jer je nebitno... Svet tako funkcioniše, a ko ne kapira njegov problem
S

Sta pricas

pre oko 3 godine

Druze UEFA moze da ih izbaci iz domacih takmicenja, jer sva prvenstva su pod otkriljem UEFA.
B

Baš je...

pre oko 3 godine

...suprotno od toga što si rekao. Ja koliko vidim fudbal najviše prate baš ovi iz "srednjeg" i "nižeg" sloja građana, a bogati samo uzimaju pare, je rod recimo 50.000 ljudi na stadionu barem 40.000 je običnog naroda, a ostali su oni koji imaju korist od klubova. Ja znam dosta ljudi koji su imućni i uopšte ne prate sport koliko mi mislimo da prate...
I

Igor78

pre oko 3 godine

@Sta pricas Pričam to da vlasnici klubova nisu idioti koji po forumima prosipaju sirotinjsku filozofiju, nisu se oni juče setili ove ideje već su njihovi pravni i finansijki timovi razmotrili svaki aspekt ovog projekta i ušli u to sa jasnim planom. UEFA može da zabrani tim klubovima da igraju UEFA takmičenja, a samo domaća organizacija može da suspenduje klub - a prethodno dobro da razmisle o tome. Kapiraš li to koliko novca se sliva nacionalnom savezu Engleske i Španije od marketinga i TV prava, jer ljudi žele da gledajuBarsu, Real, Mančester Utd, Liverpool? Da li možeš da pretpostaviš bez koliko novca bi ostala PL ako top 6 klubova izađe?!

213

pre oko 3 godine

Zatvorena liga sa najdosadnijim klubovima sveta koga to interesuje lično mi se zgadili svi do jednoga svake godine iste grupe i isti parovi.Neka zatvore vrata i ugase svetla i pa ko koga dohvati to je njihov sistem.Ako ovo prođe nekažnjeno od UEFE onda treba osnovati SLOVENSKU LIGU gde će igrati klubovi iz istočnog i jugoistočnog bloka Evrope mislim da je tu naša šansa i treba već jednom odvojiti žito od kukolja.
G

Gost1978

pre oko 3 godine

laku noc lepi, dobri fudbale
d

d2

pre oko 3 godine

Agnelli nije sposoban da Juve dovede do trona u trenutnom formatu Lige Prvaka, ove godine neće biti niti prvaci, a pitanje je hoće li biti i među 4, a krojio bi pravila. Izbacit ih iz prvenstva, Lige prvaka i zabranit im dovođenje igrača iz klubova pod UEFA-inom organizacijom. Mada ne vjerujem da će se toliko drznit da sami osnuju svoju Superligu (bar ne tako skoro) nego vjerojatno pritiskaju UEFA-u sa svojim zahtjevima. Bar je to moje mišljenje.
G

Gost999

pre oko 3 godine

Najveca ironija sto se najvise Anjeli zalaze, a njegov raspali klub u raspaloj italijanskoj ligi ne moze biti medju 4.. Bas me briga, prozivio sam i gledao najbolje godine fudbala, sad kad sam stariji, ima drugih prioriteta, nece mi tesko pasti sto ce fudbal kao fudbal biti ugasen.
I

Inzagi9

pre oko 3 godine

Uništiće nacionalna prvenstva i sam sport. Pa koga će onda da zanima domaća liga i kupovi? Većina klubova koji će biti u ovoj superligi će izlaziti sa rezervama na teren.
A

Ako smeta tvome ocu, ako kaže kako grešiš...

pre oko 3 godine

Neka pozovu madjiju, Aca će da spremi novac, nije problem...
D

Djanluka Skamaka

pre oko 3 godine

Budes 11-ti u ligi, dodje čika Muhamed el Džarap, da ti 500 miliona, zove te vlasnik Super Lige, dodji prijatelju, evo ti licenca, igraš jer imaš novac.Molim lepo...
p

podesen

pre oko 3 godine

Da li zvali doktora, gde cemo mi da se uguramo, pitam za druga.?
F

Francuski buldog

pre oko 3 godine

Iskreno ja taj NBA ne bih ni gledao ali dobro očigledno je da se oni orjentišu na tržišta van Evrope i da su zarad toga spremni da unište i nacionalna prvenstva,sve je počelo sa bosmanovim pravilom,preko gomilanja stranih fudbalera a završava se Američkim i Arapskim kapitalom pre svega koji će da stavi ekser u sanduk evropskog fudbala.Praktično oni prave fudbalsku Evroligu zatvoreno takmičenje bez ispadanja kome je to interesantno i ko to u Evropi želi da gleda,izgleda da su Kinezi,Arapi,Afrikanci ipak bitniji.Treba ih kazniti izbacivanjem iz nacionalnih liga,ko god se raduje ovoj ligi treba da zna da će fudbal doživeti sudbinu košarke.
i

iz 1 u x

pre oko 3 godine

Bosmanovo pravilo je najbolje koje je ikad zadesilo fudbal, diže kvalitet mnogo
I

Igor 88

pre oko 3 godine

Da premijer liga izbaci Mančesterske klubove i Liverpul? Ti se šališ? Pa ko bi gledao PL?
H

Henry Hill

pre oko 3 godine

Ako već mora da se menja, nek se menja format Lš, zatvorene lige su zlo. Šta se dobilo od zatvaranja i promene u Euroligi? Takmičenje nije ni blizu dinamično i zanimljivo kao nekada. A ako se Anjeli glavni zalaže za tako nešto, onda se zna kakav će to haos biti. Najbolji je bio onaj sistem sa početka 2000-ih sa novim grupama, ali previše utakmica i povreda je bilo. Nadajmo se da nećemo gledati novo privatno takmičenje bogataša.
I

Inzaghi

pre oko 3 godine

Upravo to. Sistem sa dve grupe je bio najbolji i sa najviše kvalitetnih utakmica. I jedna dobra stvar je da se fudbaleri brze danas oporavljaju od povreda nego nekada.
T

TiP

pre oko 3 godine

Volim LS ima svoju draz, kult i tradiciju, ali svi smo znali da je ovo bilo samo pitanje vremena kad ce se desiti... UEFA je korumpirana uzimaju milijarde od LS, smesno da Cempionsip ekipa koja udje u PL uzme duplo vise novca od osvajaca LS, realno LS je ovim potezom ugasena, kazu da UEFA preti ovim klubovima da ce biti izbrisani iz njihovi takmicenja, znaci 13. titula Reala vise ne postoje.
В

Вукоје Мазић

pre oko 3 godine

Ако ово успе, дефинитвно не треба више гледати ,,спорт” звани фудбал!
A

Azar

pre oko 3 godine

Cuj uspe, klubovi zvanicno potpisali ugovore za osnivanje novog takmicenja. UEFA je ugasila zao mi.LS kao takmicenja ali je ova korumpirana mafija ugasila.