Sramna Fiorentina pošteno kažnjena za kukavičluk, Beloti je sve što jadni Toro ima (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.10.20. | 17:04

Vlahović počeo pa zamenjen, Lukić iznudio penal

Ako su porazi u prethodna dva kola od Intera i Sampdorije mogli da se opravdaju, današnja igra i rezultat Fiorentine na gostovanju slabašnim debitantu Speciji nemaju nikakvo opravdanje. Viola je vodila 2:0 posle četiri minuta igre, a na kraju je spasavala bod – 2:2. Simpatični domaćin je igrao fudbal 80 i kusur minuta i zasluženo ozborio bod.

Viola je povela već u drugom minutu. Biragi je izveo korner, Milenković na skoku je sprečio Šaboa da interveniše i Peselja je ostao sam na penalu. Idealno je glavom zahvatio loptu i pogodio. Samo dva minuta kasnije je Biragi na asistenciju dodao i gol. Bio je to mat u dva poteza Violinih “vingbekova”. Lirola je prošao po desnoj strani i centrirao na levu gde je Biragi podseio nišanske sprave.

Izabrane vesti

Delovalo je da je Fiorentina rutinski otvorila vrata pobede ali se prerano opustila. Specija je napadala, pretila, nije odustajala, a Fiorentina je prikočila i imala samo jednu šansu preko Vlahovića koju srpski napadač nije iskoristio. Aposlutno zasluženi gol domaćina je stigao u 37. minutu kao poklon iskusnog Martina Kaseresa koji je napravio kardinalnu grešku i omogućio Verdeu da izađe sam na golmana Drongovskog i rutinski poentira.

Ni taj gol nije bio dovoljno opomena Fiorentini da opet počne da igra. Riberi i Vlahović u špicu su bili bezopasni, jedino su spoljni igrači imali kakve-takve opasne izlete na protivničku polovinu. Specija je nastavila da napada i u drugom poluvremenu, trener Italijano je napravio seriju izmena i dodao gas, a jedna od njih mu se isplatila. Možda i najveće letnje pojačanje, Dijego Farijas je uvrzo po ulasku na teren promašio sjajnu šansu, ali u 75. minutu se ispravio. Doneo je zasluženo izjednačenje posle loše intervencije odbrane gostiju.

Gostujući trener je pre izjednačenja uveo Kutronea umesato Vlahovića, posle toga je probao ulascima Kaljehona i Pulgara ali bilo je kasno da Fiorentina proigra. Čak je Specija bila bliža trećem golu u nadoknadi vremena kada je Nzola pored Milenkovića iskočio u sjajnu šansu.

Još uzbudljivije je bilo u Torinu gde ni Andrea Beloti protiv Kaljarija nije uspeo da spasi Bikove novog poraza – 2:3.

Ako se može reći da je Fiorentinina igra danas bila sramna, za Torino se od početka sezone može reći da je bedan tim koji nema ništa osim Andree Belotija. Ali ni on ne može sam…

Iako imaju veće plate od Atalante, Sasuola ili današnjeg rivala Kaljarija, fudbaleri Torina igraju kao da su drugoligaška ekipa i čini se da će se iluzije o Evropi pretvoriti u grčevitu borbu za opstanak. A trener Đampaolo bi mogao da bude smenjen i ranije nego u Milanu prošle sezone.

Toro je dobro počeo meč pošto je Saša Lukić lepo pao i iznudio penal, a Beloti bio siguran sa bele tačke. Ali sreća je kratko trajala pošto je odrbana domaćih katastrofalno reagovala posle kornera u 12. minutu što je Žoao Pedro kaznio za 1:1. Već u 19, minutu je bilo 1:2. Nandez je sa desnog krila uputrio loptu pred gola, odbrana Tora opet bila očajna i ovoga puta je egzekutor bio Đovani Simeone.

Uspeo je Beloti na poečtku drugog poluvremena da sjajnim volejom vrati Bikove u igru, ali je odbrana Torina na čelu sa golmanom Siriguom u 73. minutu još jednom častila Kaljari i Simeonea. Čak je Beloti na kraju imao šansu da het-trikom spasi Toro potaza u nadoknadi vremena ali je golman Kranjo odbranio njegov spektakularan pokušaj makazica. Realno, Torino nije zaslužio bod, a ne zaslužuje ni igrača poput Belotija...


SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Napoli - Atalanta 4:1 (4:0)

/Lozano 23, 27, Politano 30, Osimen 43 - Lamers 69/

Inter - Milan 1:2 (1:2)

/Lukaku 28 - Ibrahimović 12, 16/

Sampdorija - Lacio 3:0 (2:0)

/Kvaljarela 32, Augelo 41, Damsgard 74/

Krotone - Juventus 1:1 (1:1)

/Simi 12 - Morata 21/

Nedelja

Bolonja – Sasuolo 3:4 (2:1)

/Sorijano 10, Svanberg 39, Orsolini 60 – Berardi 18, Đuričić 64, Kaputo 70, Tomijasu 77 ag/

Specija - Fjorentina 2:2 (1:2)

/Verde 39, Farijas 75 - Peselja 2, Biragi 4/

Torino - Kaljari 2:3 (1:2)

/Beloti 4 penal, 49 - Žoao Pedro 12, Simeone 19, 73/

18.00: (1,93) Udineze (3,45) Parma (4,10)

20.45: (1,35) Roma (5,30) Benevento (8,00)

Ponedeljak

20.45 Verona - Đenova

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đovani SimeoneAndrea BelotiDušan VlahovićSpecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara