©MN Press
©MN Press

Srbija i dalje izvan top 30 na FIFA listi, Slovenci i Danci bez promena

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 12:43

Orlovi napredovali za jednu poziciju, daleko su ispred današnjih rivala

FIFA rang lista često ne pokazuje pravo stanje stvari. Primera radi, reprezentacija Belgije provela je ubedljivo najviše vremena na prvom mestu FIFA liste u prethodnih deset godina, a da pritom nijednom nije dogurala ni do finala velikog takmičenja, a kamoli osvojila titulu. Možda ne pokazuje najpreziciznije stanje stvari, ali ume da posluži kao indikator smera u kom se kreću državni timovi.

Sudeći prema najnovijoj svetskoj rang listi, Srbiji jeste mesto među 16 u Evropi. Izabranici Dragana Stojkovića napredovali su za jedno mesto i sada zauzimaju 32. poziciju, s tim da su na 18. mestu računajući samo evropske selekcije. Treba imati u vidu da su Švedska i Vels koji se nisu plasirali na EURO bolje rangirani, što bi značilo da je Srbija na 16. mestu od 24 selekcije učesnice kontinentalnog turnira u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Fudbaleri Srbije sastaju se danas (15.00) sa Slovenijom u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva, a tim Matjaža Keka zadržao je 57. poziciju. Od bivše jugoslovenske republike samo su Albanija i Gruzija slabije rangirane kada govorimo o učesnicima ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. Situacija je identična i sa poslednjim rivalom Srbije Danskom. Tim Kaspera Hjulmanda zadržao je 21. mesto na junskoj listi.

Poredak prvih 20 na FIFA listi: 1. Argentina, 2. Francuska, 3. Belgija, 4. Brazil, 5. Engleska, 6. Portugal, 7. Holandija, 8. Španija, 9. Hrvatska, 10. Italija, 11. SAD, 12. Maroko, 13. Kolumbija, 14. Urugvaj, 15. Meksiko, 16. Nemačka, 17. Japan, 18. Senegal, 19. Švajcarska, 20. Iran.


tagovi

FIFA rang lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara