Srbija izdvaja 257.000.000 evra za nacionalni stadion u Surčinu, kapacitet 52.000 mesta

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.10.21. | 10:08

Prve utakmice bi trebalo da budu odigrane 2025. godine

Najavljuje se već godinama, nadležni organi kažu: biće završeno do 2025. godine. Reč je naravno o nacionalnom stadionu, koji će se, kako su objavili iz Ministastrva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Urbanističkog zavoda Beograda, graditi u Surčinu.

Prema najavama iz dve nadležne institucije, koje su juče javno predstavile budući izgled stadiona i kompletnu dokumentaciju, izgradnja stadiona će koštati 257.000.000 evra, a kapacitet će biti 52.000 mesta.

Izabrane vesti

Budući stadion će se nalaziti na delu gradske opštine Surčin, na delu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradiće se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekat će morati da ispuni veoma precizne i stroge standarde ove organizacije i FIFA”, rekao je Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograda na prezentaciji, a prenele Večernje novosti.

U sklopu kompleksa biće izgrađen i tržni centar, fudbalska akademija, verovatno i muzej Fudbalskog saveza Srbije, a do stadiona će ići redovna linija Beogradskog voza.

Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo da li će rokovi i biti ispoštovani.



 


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFSSNacionalni stadion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara