Reprezentacija do 17 godina (©MN Press)
Reprezentacija do 17 godina (©MN Press)

Srbija odlično prošla na žrebu za Evropsko prvenstvo, izbegnute sve velesile

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 18:29

Kadetska reprezentacija u grupi sa Kiprom, Češkom i Ukrajinom, s komšijama moguć duel u četvrtfinalu

Nisu se nimalo proslavili srpski fudbaleri u uzrasnim kategorijama do 19 i 21 godine tokom martovskog reprezentativnog termina, a da ne bude baš sve crno pobrinula se selekcija do 17 godina. Izabranici Jovana Damjanovića uspešno su okončali kvalifikacioni turnir u Gruziji i plasirali se među 16 učesnika kontinentalnog takmičenja na Kipru (od 20. maja do 5. juna). Kadeti su se treći put zaredom plasirali na Evropsko prvenstvo, pošto su 2022 . i 2023. stigli do polufinala i četvrtfinala. Novu priliku za zapažen rezultat imaće u smiraj proleća.

Fantastično je prošla Srbija na žrebu u Aja Napi, pošto je izbegla selekcije poput Francuske, Engleske, Italije, Portugala i Španije. U moru evropskih velesila koje će učestovati na turniru, naš tim do 17 godina smešten je u grupu A, zajedno sa Ukrajinom, Češkom i domaćinom takmičenja Kiprom. Orlići će prvi meč na turniru odigrati protiv Ukrajine 20. maja, a zatim slede dueli sa Kiprom 23. maja i Češkom 26. maja.

Izabrane vesti

Žreb na Kipru bio je prilično surov po one najveće favorite, a izrazito naklonjen svim ostalim. Četiri od pet najjačih selekcija (Francuska, Portugal, Španija i Engleska) smeštene su u istu grupu, dok je Italija u Grupi C sa Švedskom, Slovačkom i Poljskom.

Nije Srbija jedina od članica bivše Jugoslavije odlično prošla na žrebu, pošto je i Hrvatska izbegla sve najjače i takmičiće se u Grubi B sa Danskom, Austrijom i Velsom. Duel sa komšijama moguć je već u četvrtfinalu, u slučaju da Srbija zauzme prvo, a Hrvatska drugo mesto u grupi, ili obrnuto. Jedno je jasno, Srbija se pre polufinala ne može sastati ni sa jednom od pet najjačih učesnica (Francuska, Portugal, Španija, Engleska, Italija).

Utakmice Evropskog prvenstva igraće se u četiri kiparska grada: Larnaka, Limasol, Paralimni, Dasaki Ahnas.

Grupa A: Kipar, Ukrajina, Srbija, Češka

Grupa B: Danska, Austrija, Hrvatska, Vels

Grupa C: Italija, Švedska, Slovačka, Poljska

Grupa D: Francuska, Portugal, Španija, Engleska


tagovi

kadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara