Srbija prvi evropski rival Rusije od početka rata u Ukrajini

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 10:16

Nije još sasvim utanačeno, ali vrlo su dobre šanse da Orlovi u martu odigraju prijateljsku utakmicu

Kirgistan, Uzbekistan, Tadžikistan, Iran, Irak, Katar, Kenija... To su bili protivnici Rusije otkako je početkom 2022. počeo rat u Ukrajini. Međutim, marta 2024. ruska fudbalska reprezentacija mogla bi konačno da odigra utakmicu protiv jedne evropske selekcije i to baš protiv Srbije!

Vest je objavio Sport Klub uz napomenu da nije sve još definitivno utanačeno, ali da je plan da se igra 21. ili 22. marta na Gasprom Areni u Sankt Peterburgu.

Izabrane vesti

Ideja zaista postoji, mada će pre potpunog dogovora još dva preduslova morati da se ispune. Prvi je naravno onaj uobičajeni, da Fudbalski savez Srbije bude zadovoljan ponuđenim uslovima. Drugi je verovatno i mnogo bitniji, jer će prvo morati da stignu dozvole Fife i Uefe, koje godinu i po dana ignorišu Ruse. FSS njihove preporuke svakako neće.

Za ovih godinu i po dana, u Rusiji su igrali samo Irak, Kamerun i Kuba. Međutim, utisak je da su odnosi počeli koliko toliko da otopljavaju i da se polako priprema teren za lagani povratak Rusije na evropsku sportsku scenu. A, nekako logično je da prvi korak bude napravljen baš u prijateljskoj Srbiji. Uostalom, u novembru prošle godine mlade reprezentacije dve prijateljske zemlje odigrali su utakmicu na Ubu, u jeku rata.

Sad ostaje da se vidi da li će i seniori istim putem. Srbija do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj ima dva termina za uigravanje. Jedan martovski, jedan junski. U obe bi mogla da odigra maksimalno do dve utakmice. Sve skupa njih četiri.

Pripreme reprezentacije će početi 3. juna, a sam turnir 14. istog meseca. Podsetimo, Srbija nije baš prošla idealno na žrebu, pa će igrati u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.



tagovi

FSSfssfudbalska reprezentacija Srbijefudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara