SRBIJA - TIM ZA IRSKU: Mitrović i Nastasić čekaju odluku lekara, Maksimović umesto Lukića

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.09.21. | 21:46

Ne očekuju se velike promene Stojkovića u odnosu na duel sa Luksemburgom

Furiozna je bila Srbija u prve dve utakmice septembarskog ciklusa, savladala Katar 4:0 u prijateljskom i Luksemburg 4:1 u takmičarskom meču, a pobeda nad Republikom Irskom u utorak (20.45) dodatno bi približila Orlove konačnom cilju - plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Gostovanje u Dablinu je, ipak, dosta teži zadatak nego domaćinstvo Luksemburžanima, na šta je i upozorio selektor Dragan Stojković. Pored toga što samo jedan bod iz četiri utakmice nije realan prikaz kvaliteta irskih fudbalera, potencijalni problem srpskoj reprezentaciji mogle bi da budu i povrede.

Izabrane vesti

Neizvesno je i dalje hoće li Aleksandar Mitrović moći da nastupi zbog preloma nosa - mada je Stojković najavio da će odraditi poslednji trening - a pod upitnikom se zbog problema sa skočnim zglobom našao i Matija Nastasić. Konačnu reč daće lekari Fudbalskog saveza Srbije, a ukoliko selektor ne bude bio prinuđen da ih menja, ne očekuju se velike rokade u odnosu na sastav koji je pre tri dana slavio na Marakani. Zapravo, mogla bi da bude samo jedna promena.

U startnu postavu, u veznom redu, očekuje se povratak Nemanje Maksimovića, koji je protiv Luksemburga "ustupio" mesto Saši Lukiću. Vezista Hetafea odigrao je nešto više od sat vremena protiv Katara, a utisak je da ga je potom Stojković odmorio u narednom meču.

Lukić se pokazao kao adekvatna zamena, a brige ne bi trebalo da bude i ako Mitrović i Nastasić budu morali da preskoče duel sa Ircima. Kao zapete puške šansu u špicu čekaju raspoloženi Dušan Vlahović i Luka Jović, dok su alternative Nastasiću iskusni Stefan Mitrović i Miloš Veljković, koji ga je odmenio u finišu prethodne utakmice.

Bila bi, ipak, velika šteta ukoliko Mitrović bude morao da preskoči ovo gostovanje, jer golgeter Fulama i srpske reprezentacije trenutno predvodi golgetere u evropskim kvalifikacijama za Mundijal sa sedam pogodaka, po jednim više od Roberta Levandovskog i Erana Zahavija, a kako Poljska igra protiv Engleske, a Izrael gostuje u Danskoj, Mitrović ima veliku priliku da dodatno pobegne najbližim pratiocima.

Što se tiče ostatka tima, protiv Luksemburga većina su položili visokom ocenom. Ostaje žal zbog još jednog primljenog gola, ukupno šestog u četiru utakmice tekućeg ciklusa, ali napad je ponovo bio dominantan. A, ofanzivna igra je upravo ono što Stojković traži od svojih igrača. Sergej Milinković Savić je gazdovao sredinom terena, Kostić i Tadić konstantno mučili protivničke igrače, Lazović im pomagao u tome, a Gudelj uprkos nešto slabijem izdanju u prvom delu, kasnije popravio svoju igru i sa Lukićem u tandemu značajno olakšao posao saigračima iz defanzivne linije - Pavloviću, Nastasiću i Milenkoviću, koji je svoj 30. nastup za nacionalni tim ukrasio pogotkom.

Marko Dmitrović se prelaskom iz Eibara u Sevilju svesno odrekao privilegije prvog golmana tima, a to - barem trenutno - utiče i na njegove minute u reprezentaciji. Predrag Rajković je imao prednost i protiv Katara i protiv Luksemburga, pa će biti veliko iznenađenje ukoliko ne bude tako i protiv Irske. Daleko od toga da golman Remsa, koji se prvi našao na megdanu Lionelu Mesiju po dolasku Argentinca u Pari Sen Žermen, svojim partijama i u Francuskoj i u dresu Orlova nije zaslužio da stoji među stativama.

Dakle, ukoliko ne bude prinudnih promena zbog povreda, Srbija bi u Dablinu trebalo da od prvog minuta nastupi u formaciji 3-4-2-1 i sastavu: Rajković - Milenković, Nastasić, Pavlović - Lazović, Maksimović, Gudelj, Kostić - Tadić, Milinković Savić - Mitrović.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara