SRBIJA – TIM ZA MAĐARSKU: Povreda Veljkovića pomera Gudelja, povratak Lukića

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 20:00

Sergej i Tadić iza Mitrovića

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte)

Bacio je udicu selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković pričom o promenama u igri Orlova, što se odmah protumačilo kao najava uvođenja nove formacije.

Izabrane vesti

Selektor Mađarske Marko Rosi je ubeđen da će Srbija igrati u standardnom 3-4-2-1 sistemu, a sve su prilike da će biti u pravu, jer ni prostora, ni uslova za eksperimente – niti je trenutak za to – nema.

Još su i povrede dvojice igrača, Dušana Vlahovića i Miloša Veljkovića, u velikoj meri usmerili kako će izgledati sastav reprezentacije Srbije sutra veče na Puškaš areni. Orlovi su osuđeni da nastupe, makar na početku, sa jednim napadačem, Aleksandrom Mitrovićem, dok će u poslednju liniju silom prilika ponovo da se spusti Nemanja Gudelj, iako rezultati govore da tim bolje igra i prolazi kada se univerzalac Sevilje vrati na prirodnu poziciju zadnjeg veznog.

Na golu je standardan Vanja Milinković-Savić, u poslednjoj liniji sigurni su Nikola Milenković desno i Strahinja Pavlović levo, dok će Nemanja Gudelj biti između njih. Alternativne opcije su Srđan Babić, koji u formaciji sa trojicom pozadi igra levo ili Strahinja Eraković, koji ipak ima kratak radni staž na terenu kada je A tim u pitanju.

Desno krilo, poštenije je to reći nego krilnog beka, igraće Andrija Živković, koji je u top formi, dok će mu „parnjaka“ na kontra strani činiti Filip Kostić, od kojeg se očekuje daleko daleko bolja igra nego pre mesec dana, kada je nastup protiv Mađara završio posle 45 minuta igre.

Saša Lukić je jedan od najstandardnijih Piksijevih „vojnika“, skupio je do sada 38 mečeva u dresu najdražih boja, a nakon kratkog odsustva zbog povrede vratiće se u tim Srbije. Ni na poziciji zadnjeg veznog selektor nema previše opcija, ako spusti Gudelja među štopere, najveće šanse da uskoči u vezni red imaće Nemanja Maksimović.

Kao što je i Marko Rosi, selektor Mađarske, najavio, Sergej Milinković-Savić će biti polušpic, isto kao Dušan Tadić, a njihove lopte u špicu čekaće Aleksandar Mitrović. Taj trio je „zakucan“ i od njih se očekuje da trasiraju put Orlovima do Evropskog prvenstva na kojem našeg državnog tima nije bilo od 2000. godine.

Sastav Srbije za meč sa Mađarskom: V. Milinković-Savić – Milenković, Gudelj, Pavlović – Živković, Maksimović, Lukić, Kostić – S. Milinković-Savić, Tadić – Mitrović.



tagovi

Dragan Stojković PiksiMiloš VeljkovićLazar Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara