SRBIJA – TIM ZA MAĐARSKU: Sve oči ka Tadiću i Mitroviću

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 20:46

Najjači sastav na terenu protiv najvećeg rivala u grupi

Košarkaši, Novak Đoković, odbojkašice… Sve pršti od vrhunskih rezultata srpskih sportista poslednjih dana. Fudbaleri su pali u drugi plan, iako ih sutra veče (20.45) čeka jedna od ključnih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na kojem nismo bili od 2000. godine.

Krivi su delom i sami, nacija je posle kraha u Kataru ostala kao izduvan balon, a Orlovi posle toga, iako imaju u kvalifikacijama dobro prolazno vreme, nisu baš oduševili prikazanim igrama.

Izabrane vesti

Dolazi utakmica sa Mađarskom sutra veče na Marakani, ponovo bez podrške gledalaca, osim dece do 14 godina. Pobeda bi širom otvorila vrata Srbiji da se najzad nađe na kontinentalnoj smotri. Meč od ogromne važnosti. Dragan Stojković ne može da računa na sve željene snage, ali momci koji uglavnom nose teret u prvih 11 će biti tu.

Na golu Vanja Milinković-Savić, koji maltene ne napušta mesto pred mrežom od dana kada je prvi put dobio poziv u A tim. Briljirao je u Kataru, bio najsvetlija tačka ekipe i tu je sebi “zakucao” mesto na liniji.

Nikola Milenković sa 25 godina odigraće sutra veče 45. utakmicu u dresu najdražih boja. Najstandardniji je srpski defanzivac. U srcu odbrane biće Nemanja Gudelj, koji je i ovu sezonu u Sevilji počeo kao štoper. I Piksi ga je prekomandovao u liniju iza u odnosu na period do Katara, tako da ga verovatno ni sada neće pomerati, iako su Orlovi u hendikepu na mestu zadnjeg veznog zbog odsustva Marka Grujića i Saše Lukića. Na levoj strani u štoperskoj liniji biće Strahinja Pavlović, koji se bliži svom 30. nastupu za Srbiju.

Uz desnu aut liniju igraće Andrija Živković, koji je u fantastičnoj formi u ekipi PAOK-a, dao je pet golova uz tri asistencije na devet utakmica. Na kontra strani biće Filip Kostić, iako za njega sezona u Juventusu nije najbolje počela, dugo se pričalo da će ga klub žrtvovati zbog finanijskih poteškoća i prodati.

Dva mesta u defanzivnijem delu sredine terena rezervisana su za Nemanju Maksimovića, koji je ponovo standardan u sastavu Hetafea, a vratio se i u tim Srbije, igrao je i protiv Bugarske na poslednjoj utakmici. Uz njega biće Ivan Ilić, kojem se odsustvom Saše Lukića otvorila šansa da se vrati u startnu postavu reprezentacije.

A, u ofanzivi sve dobro poznata, ali osvežena lica. I Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović su promenili klubove ovog leta i to se i te kako vidi u njihovim partijama, igraju kao preporođeni. Tako osveženi i raspoloženi trebalo bi da matiraju i Mađarsku i povedu Srbiju tamo gde je nikad nije bilo pod tim imenom – na prvenstvo Evrope.

Tim Srbije za Mađarsku čine: V. Milinković-Savić – Milenković, Gudelj, Pavlović – Živković, Ilić, Maksimović, Kostić – Tadić, S. Milinković-Savić – Mitrović.


tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara