SRBIJA – TIM ZA NORVEŠKU: Povratak Pavlovića, pogledi u Mitrogola i Veljkovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.09.22. | 20:06

Orlovi od prvog minuta idu na pobedu

Vremena ni prostora za kalkulacije nema, kao što je Dragan Stojković najavio pred finalne dve utakmice Lige nacija. Srbiji samo pobeda odgovara u Oslu u utorak veče (20.45, RTS 1/Arena Sport 1) i selektor će najaviti juriš od prve sekunde, da bi se došlo do tri boda vredna prvog mesta u grupi i promocije u A klasu takmičenja.

Srbija ni Švedsku u subotu uveče nije dočekala u najjačem sastavu, a protiv Norveške sutra Piksi ima još manje igrača na raspolaganju. Zbog žutih kartona izostaće Sergej Milinković-Savić, redovan starter u sastavu Orlova, kao i rezervista Uroš Račić.

Izabrane vesti

Međutim, još dvojica igrača nisu na 100 odsto mogućnosti: Aleksandar Mitrović je dobio jak udarac u zglob protiv Švedske, zbog toga je izašao iz igre pre kraja utakmice i bilo je pitanje da li će putovati u Oslo. Mitrogol je doputovao sa ekipom u Skandinaviju i gotovo sigurno će igrati, uz nadu da mu povreda neće praviti problem u borbi sa kršnim norveškim štoperima.

U tim bi trebalo da se vrati i Miloš Veljković, koji se takođe ustalio u prvih 11 reprezentacije Srbije. On nije bio skroz fit za meč sa Švedskom, pa neće biti na sto odsto ni protiv Norveške, ali očekuju u taboru Orlova da zauzme mesto u poslednjoj liniji.

Selektor Stojković je najavio da će u Oslu igrati sa najjačom mogućom postavom, pa sve govori da će na golu ponovo biti Vanja Milinković-Savić. Iako je Marko Dmitrović imao neke vrlo dobre partije u dresu Sevilje, vrlo malo je branio za Srbiju otkako je Piksi selektor. Sve suprotno od VMS-a, koji je sve više i sve češće ispred mreže.

Iako su i Erhan Mašović i Srđan Babić odigrali sasvim korektno protiv Švedske, jasno je da se u startnih 11 sutra veče vraća Strahinja Pavlović na levu stranu, ako bude spreman Miloš Veljković na desnu, a u sredini će verovatno, kao najiskusniji, biti Sefan Mitrović. Postoji i opcija da Strahinja Eraković dobije šansu, mada do sada je skupio samo 15 minuta u dresu A tima, pa je pitanje koliko je Piksi spreman da ga gurne u vatru u ovako važnoj utakmici.

Na levom boku biće Filip Kostić, koji je odigrao odlično u prvom poluvremenu protiv Švedske, a na desnom, kako Stojković reče „zbog ravnoteže“, očekuje se Darko Lazović, ipak bolji u defanzivnim zadacima od kolege sa levog boka.

Saša Lukić je „sigurica“ u veznom redu, za kojeg Piksi reče da mu je partija protiv Švedske bila „fudbalska disertacija“. Pored njega neće biti ovog puta ni Nemanje Gudelja ni Sergeja MIlinkovića-Savića, pa je najbliži da meč počne Nemanja Maksimović, kao igrač sa najboljom defanzivnom igrom od vezista koje Stojković ima na raspolaganju.

Iza špiceva, zadužen za kreaciju igre, za stvaranje šansi i asitencija biće kapiten Dušan Tadić, dok će na Norvežane krenuti „mašina za mlevenje mesa“ koju čine Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Kako reče selektor Norveške Solbaken „napadački arsenal kakav ima malo koja reprezentacija“.

Dakle, Srbija bi trebalo da istrči u sastavu (3-4-1-2): V. Milinković-Savić – Veljković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, Maksimović, Lukić, Kostić – Tadić – Vlahović, A. Mitrović.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara