Srbija u drugom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo, ali prvo da eliminiše Belorusiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.10.21. | 14:33

Okršaji sa Belorusima u baražu zakazani za 14. i 17. novembar

Futsal reprezentacija Srbije učešćem na nedavnom Mundijalu u Litvaniji nikako nije završila seriju važnih mečeva u ovoj godini, već bi moglo da se kaže da je najveća smotra svetskog futsala predstavljala ozbiljno zagrevanje za ekipu Dejana Majesa.

UEFA je danas objavila terminz žreba i raspored šešira za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 19. januara do 9. februara u Amsterdamu i Groningenu. Orlovi su smešteni u drugi šešir, ali da bi se uopšte našli na završnom turniru, moraju da eliminišu Belorusiju u baražu i mečevima koji su zakazani za 14. i 17. novembar.

Izabrane vesti

Raspored šešira na žrebu rangiran je na osnovu koeficijanta, dok je pobednik baraža stavljen u drugi šešir, zahvaljujući upravo selekciji Srbije, koja je sedma na rang listi UEFA, dok je Belorusija tek na 18. mestu.

Prvi šešir predstavlja pravi krem svetskog i evropskog futsala, a to su Španija, Rusija, Portugalija (aktuelni šampion) i Kazahstan. Pored Srbije (ili Belorusije), u drugom šeširu se nalaze Hrvatska, Azerbejdžan i Italija.

ŠEŠIRI ZA ŽREB EVROPSKOG PRVENSTVA:

PRVI ŠEŠIR:

Španija

Rusija

Portugalija (šampion)

Kazahstan

DRUGI ŠEŠIR:

Hrvatska

Azerbejdžan

Srbija

Italija

TREĆI ŠEŠIR:

Ukrajina

Slovenija

Bosna i Hercegovina

Poljska

ČETVRTI ŠEŠIR:

Finska

Slovačka

Gruzija

Holandija (domaćin i prvi tim raspoređen u grupi A)


tagovi

futsalFutsal Euro 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara