Srbija ukrala Hrvatskoj Dinamovo dete

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 10:28

Đuro Đekić odlučio da igra za Orliće

Srbija nije časila ni časa. Ugrabila je priliku. Đulio Đuro Đekić, mladi igrač Lokomotive iz Zagreba rođen 2005. godine, priključen je kadetskoj reprezentaciji Srbije. Za Orliće je odigrao dve prijateljske utakmice i ostavio pozitivan utisak.

Đuro Đekić rođen je u Zagrebu, a rano detinjstvo proveo je u Gračcu gde je u NK Velebit napravio prve fudbalske korake. Već kao sedmogodišnjak preselio se u zagrebački Dinamo koji ga je registrovao godinu dana kasnije. Polovinu prve godine proveo je na relaciji Gračac - Zagreb. Svakog četvrtka odlazio je u hrvatsku prestonicu da igra pozivne turnire. Vikende je provodio trenirajući sa Dinamom, da bi se po završetku utakmice vraćao nazad u Gračac.

Izabrane vesti

Nije mnogo vremena prošlo, a porodica Đekić odlučila je da se preseli u Zagreb kako bi mladi Đuro maksimalno mogao da se posveti treninzima. Sve do prošle godine bio je deo Dinamove omladinske škole. Usledio je prelazak u Lokomotivu pošto kod Modrih nije dobio očekivanu priliku. U novoj sredini lako se i brzo uklopio i dobro je prihvaćen od strane trenera i saigrača.

„Bilo mi je sjajno u Dinamu. Prešao sam u Lokomotivu, a sad sam dobio poziv za kamp kadetske reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi“, rekao je nedavno Đuro Đekić.

Talentovani fudbaler zapao je za oko srpskim skautima na turniru u Osijeku. Prvi kontakti napravljeni su u februaru ove godine da bi u oktobru stigao poziv koji je Đekić prihvatio. U Staroj Pazovi proveo je četiri dana, odigrao dve utakmice i ostavio dobar utisak.

„Selektor Mirko Bunjevčević nazvao me i rekao da će ga i dalje pratiti. Iz HNS-a nam se niko nije javio“, posvedočio je otac Goran Đekić.

Selektor mlađih uzrasta hrvatske reprezentacije, Tomislav Rukavina, nije upoznat sa kvalitetima Đura Đekića.

„Nisam čuo za Đekića, ali ako ima kvalitet da igra u našoj reprezentaciji, sigurno da ćemo se raspitati. Bilo bi šteta da zaigra za neku drugu selekciju“.

Goran Đekić ne želi da pogaze dogovor koji su sklopili sa Mirkom Bunjevčevićem i ističe da će njegov sin igrati za Srbiju, barem u ovom trenutku.

„Pružili smo ruku Bunjevčeviću, ne bi bilo u redu da pogazimo dogovor. Đuro je odlučio da igra za reprezentaciju Srbije“, zaključio je Goran Đekić.


tagovi

Đuro Đekićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara