Marko Mitrović (©YouTube)
Marko Mitrović (©YouTube)

Srbin na klupi SAD na Olimpijskim igrama u Parizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 09:37

Marko Mitrović, nekadašnji pomoćnik Veljka Paunovića u Čikago Fajeru i Redingu, promovisan je u selektora Jenkija do 23 godine, koji će nastupati sledeće godine u Francuskoj

Velika čast za srpskog fudbalskog trenera Marka Mitrovića, ukazala mu je se prilika da predvodi reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Tu odluku je potvrdio i Fudbalski savez SAD u noći između srede i četvrtka.

Amerikanci su plasman na Igre obezbedili osvajanjem omladinskog KONKAKAF šampionata prošle godine, a od tada su u savezu razmišljali kome da pruže šansu na velikom takmičenju. Izbor je na kraju pao na Mitrovića, što je donekle i bilo logično, jer upravo je on bio selektor omladinske selekcije Jenkija u poslednjih godinu i po dana.

Izabrane vesti

Dodatnu šansu da se dokaže imao je ovog leta sa A selekcijom, bio je 45-godišnji strateg pomoćnik selektorima Entoniju Hadsonu i Bi Džeju Kalahenu na KONKAKAF kupu. Selekciju do 23 godine (na Igrama mogu da nastupaju i tri fudbalera koji prebacuju taj uzrast) Mitrović će prvi put okupiti u oktobru, za kada će biti zakazan i neki prijateljski meč u sklopu priprema za Pariz.

Velika mi je čast što sam dobio priliku da radim sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, ponosan sam na to što ću je predvoditi na Olimpijskim igrama. Iz prvog reda sam video koliko veliki potencijal postoji u ovom sistemu, uzbuđen sam što ću dobiti priliku na tako velikoj pozornici. Olimpijske igre su posebno takmičenje za naše igrače, tako da ćemo se truditi da se što bolje pripremimo za njih“, rekao je Mitrović na promociji.

Ovo će nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde, Zemuna i Vašaša biti prvi samostalni trenerski posao. Do sada je radio u Banatu iz Zrenjanina, Napretku i kadetskoj reprezentaciji Srbije, ali svuda kao pomoćnik. Kasnije je uspostavio saradnju sa Veljkom Paunovićem, sa kojim je radio i u Čikago Fajeru i Redingu. Sve do aprila 2022. godine, kada je dobio poziv da preuzme omladinsku reprezentaciju SAD.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------


tagovi

Marko Mitrovićreprezentacija SADOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara