Ivan Radovanović (AFP)
Ivan Radovanović (AFP)

Srbin sa 337 utakmica u Seriji A nije licenciran za nastavak sezone

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 11:23

I dalje bi mogao da nađe klub

Broj srpskih fudbalera koji će igrati u Seriji A u nastavku sezone posle zimskog prelaznog roka je pao sa 18 na 14. Otišli su Saša Lukić (Fulam), Marko Lazetić (Altah) i Dimitrije Kamenović (Sparta), a u nastavku sezone neće biti ni iskusnog Ivana Radovanovića.

Čovek koji je u Seriji A za četiri različita kluba odigrao čak 337 utakmica (samo je Dejan Stanković upisao više - 368) nije licenciran za tim Salernitane u preostalom delu sezone.

Izabrane vesti

Iako je prošle sezone bio jedan od junaka čudesno izborenog opstanka, u ovoj sezoni je igrao manje zbog povreda a onda je odjednom sklonjen. Poslednjeg dana prelaznog roka Salernitana je sa Kaljarijem dogovorila odlazak Radovanovića na pozajmicu do kraja sezone ali je srpski fudbaler odbio selidbu na Sardiniju. Iako mu je i u Salernu ostalo još samo šest meseci ugovora, nije želeo da se preseli u Seriju B i klub ga je skinuo sa spiska licenciranih igrača.

Salernitana je obrazložila ovakvu odluku željom da sačuva slobodno mesto na spisku licenciranih prvotimaca kako bi na poziciju desnog beka dovela nekog od igrača koji su trenutno bez kluba. Pominje se hrvatski defanzivac Šime Vrsaljko koji je bez kluba od raskida saradnje u Olimpijakosu.

Radovanoviću ostaje da trenira i eventualno da pronađe klub u nekoj drugoj ligi gde je prelazni rok i dalje otvoren poput Turske, Austrije, Švajcarske, Rusije... Pa i Srbije. Nema potrebe trošiti reči kakva bi prevaga u domaćoj ligi bio igrač sa takvim iskustvom.


tagovi

Ivan RadovanovićSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara