Dejan Kuzmanović (©AS Monaco)
Dejan Kuzmanović (©AS Monaco)

Srbin se dokazao u Monaku, izrađen novi dvogodišnji ugovor za talentovanog štopera

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 02:05

Dejan Kuzmanović pred produžetkom saradnje sa timom iz Kneževine

Kneževina nije bila plodno tle za Strahinju Pavlovića, srpski štoper nije se naigrao u Monaku - nije dobio ni pravu šansu ove sezone - iako je fizički kao skrojen za francusku Ligu 1. Sa Monakom mu se put privremeno mimoišao - poslat je na pozajmicu u Bazel - a kada se bude vratio na stadion Luj Drugi, možda više neće biti jedini Srbin u prvom timu.

Gaji Monako u svojim mlađim kategorijama Dejana Kuzmanovića, momka koji kao i Strahinja Pavlović pokriva štoperske pozicije, a nije mu strano ni da šparta kraj desne aut-linije. Pomno su u Kneževini pratili razvoj mladog reprezentativca Srbije i odlučili su da mu ponude novi dvogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Ukoliko Dejan Kuzmanović prihvati da produži saradnju i ostane na Azurnoj obali, mogao bi uskoro da debituje za prvi tim. Za momka rođenog u Lionu, koji je upisao tri nastupa za reprezentaciju Srbije do 18 godina, interesovanje je pokazalo nekoliko klubova, a srpskom defanzivcu ugovor sa Monakom ističe ovoga leta.

Duel igra je najveći Kuzmanovićev kvalitet i u Monaku su odavno svesni da je to posledica njegovog balkanskog temperamenta. Toliko izraženog da ga je nekad teško kontrolisati. 

“Za Slovene često kažu da su vrele krvi. Takav je i moj temperament od malih nogu. Prihvatam samo pobede, ne dozvoljavam sebi da pružim išta manje od onog najboljeg”, rekao je Kuzmanović svojevremeno za Monakov sajt. 

Monako je izradio novi ugovor za tinejdžera, sada je na njemu da izvaga ponude i odabere najbolju za svoj razvoj.


tagovi

MonakoDejan Kuzmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara