Srbin selektor Poljske – moguće je

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.09.23. | 16:58

Kosta Runjajić jedan od kandidata za novog selektora

Vodi Nikola Grbić odbojkaše Poljske ka evropskom zlatu, a uskoro bi o fudbalskoj selekciji te zemlje računa mogao da vodi još jedan čovek sa ovdašnjeg podneblja, Kosta Runjajić.

Poljaci su posle očajnih igara u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope odlučili da smene nekadašnjeg selektora Poljske Fernanda Santoša. Presudio mu je poraz od Albanije u Tirani, i sada je konkurs za novog vođu otvoren.

Izabrane vesti

Nisu se Poljaci proslavili sa strancima kao glavnokonadujućim. Santoš ih je doveo praktično pred rub provalije, pre toga se nije proslavio ni njegov zemljak Paolo Souza.

Kao favorit Saveza figurira selektor mlade selekcije Poljske Miheal Probierz, pre toga vrlo uspešan u Jageloniji i Krakoviji. Međutim, na spisku potencijalnih kandidata predsednika FS Poljske Cezarija Kuleša nalazi se i Kosta Runjajić.

Srbin iz Nemačke već dugo egzistira u poljskom fudbalu. Ove godine je već napravio sjajan posao sa Legijom iz Varšave i plasirao se u Ligu Konferencija. Pre toga je pet godina sa uspehom sedeo na klupi Pogona. Reč je o treneru sa najviše utakmice u elitnoj poljskoj ligi, sigurno dobro upoznatim sa tamošnjim dešavanjima.  Ove sezone je sa Legijom osvojio Superkup, u riznici ima i Kup Poljske sa Pogonom.

On je bio želja pojedinih ljudi iz Saveza još u januaru 2022. godine, kada je trebalo naći naslednika Paola Souze. Prednost je na kraju dobio Česlav Mihnjevič.



tagovi

Poljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara