Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Srđan Babić pred odlaskom u Portugaliju

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.08.20. | 16:24

U pitanju je jednogodišnja pozajmica, uz opciju kupovine za 1.100.000 evra

Početak pod komandom Dejana Stankovića je bio obećajavjući, čak odličan, jer se tokom zimskih priprema u Antaliji činilo da će bivši mladi reprezentativac Srbije Srđan Babić imati ulogu startnog štopera Crvene zvezde. Međutim, mladi stručnjak na klupi crveno-belih odlučio se, vrlo brzo, za iskusnije snage, pa je momak iz Banjaluke imao ulogu sličnu kao u eri Vladana Milojevića. Bio je često u rotaciji, ali nikada standardan.  Ovog leta se to promenilo, pošto se Stanković uglavnom oslanja na Pankova, Milunovića i Degeneka, tu je i mladi Strahinja Eraković...

Dovoljno za spoznaju da Srđan Babić neće imati dovoljno minuta, a poslednje informacije govore da je zlatni Orlić sa Novog Zelanda blizu odlaska sa Marakane. Prema saznanjima MOZZART Sporta, tokom reprezentativne pauze, levonogi štoper trebalo bi da kompletira transfer u Portugaliju. Tačnije, da ode na jednogodišnju pozajmicu u redove najprijatnijeg iznenađenja Primeire prošle sezone, Famalikaa. Kontakti dva kluba uspostavljeni su još pre odlaska crveno-bele ekspedicije u Tiranu na meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Juče su samo intenzivirani...

Izabrane vesti

Iako se očekivalo da tokom igranja u Crvenoj zvezdi podigne tržišnu vrednost, pošto je materijal pogodan za prodaju (igra j levom nogom), srpski šampion neće inkasirati mnogo novca od Srđana Babića. Plan je da momak rođen 1996. godine ode u Famalikao na jednogodišnju pozajmicu. Portugalski klub bi preuzeo zaradu Srđana Babića i imao otkupnu klauzulu od 1.100.000 evra. Naravno, ako bude zadovoljan igrama visokog Banjalučanina.

Famalikao se pokazao odlična sredina za nešto mlađe igrače. Upravo igrama u tom klubu Uroš Račić je značajno napredovao i zaslužio povratnu kartu za Mestalju. Valensija na osnovu Račićevih igara u Portugaliji, imao vrlo konkretne i jake ponude iz drugih zemalja.

Babić je došao u Crvenu zvezdu u sada već kultnom prelaznom roku leta 2017. godine, kada su udareni temelji tima koji je tri sezone krstario Starim kontinentom i predvođen Vladanom Milojevićem napravio istorijske rezultate. Centralni defanzivac je prvo stigao na pozajmicu, a zatim ga je januara 2018. godine srpski šampion otkupio od Real Sosijedada za 750.000 evra. Imao je poverenje odgovornih sa Marakane, njegov najveći adut su bili godine i savršena građa za centralnog defanzivca. Međutim, nije uspeo Babić da se potvrdi u kontinuitetu, iako je imao značajnu ulogu u osvajanju tri titule. Povremeno je imao problem i sa viškom kilograma.  Najbolje partije pružao je u prvoj sezoni, kada je bio alternativa kapitenu Vujadinu Saviću. Pružio je sjajnu partiju na gostovanju Kelnu, kada je sa čalmom na glavi, pokupio sve visoke lopte u finišu susreta i onemogućio Jarčeve da stignu do izjednačenja. Na visokom nivou odigrao je drugo poluvreme beogradskog susreta sa Salcburgom, kada je Crvena zvezda stavila u taktičke okove Vladana Milojevića ofanzivno vrlo potentan tim.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 79 utakmica i postigao sedam golova, uglavnom iz prekida. Za dve strane je došao trenutak da se rastanu. Možda u idealno vreme. Zlatni Orlić će u novom klubu dobiti šansu da postane starter, a Crvena zvezda prostor da angažuje jš jednog centralnog defanzivca. Meč u Tirani pokazao je da joj je potreban. Na potezu su uprava kluba i trener Dejan Stanković.


tagovi

Srđan Babić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara