Srećan Deklan Rajs svima koji slave – Vest Hem pristao na Arsenalovih 121.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 20:48

Izjednačen rekord Premijer lige Enca Fernandeza

Gotovo je, Premijer liga dobila je novi kapitalni transfer, jedan od onih koji će se pamtiti kao istorijski po visini obeštećenja! Vest Hem je prihvatio poslednju ponudu Arsenala za Deklana Rajsa od 121.000.000, javio je prestižni Atletik, te će se ova transakcija izjednačiti sa dosadašnjim rekordom Enca Fernandeza, najskuple plaćenog igrača od strane jednog premijerligaša. Ostalo je samo da dva kluba dogovore dinamiku isplate i finiširaju posao godine, koji je prethodnih dana punio novinske stupce na Ostrvu!

Dugo je Arsenal obigravao oko Deklana Rajsa, pošto ga je Mikael Arteta označio kao jedan od prioriteta u letnjem prelaznom roku. Počele su Tobdžije još pre deset dana da obigravaju oko kapitena Vest Hema, prva ponuda od 105 miliona evra nije prihvaćena. Imao je Arsenal veliku konkurenciju u Mančester Sitiju koji se, pak, odlučio, za Matea Kovačića i otvorio prostor vicešampionu Engleske da krene po Deklana Rajsa.

Izabrane vesti

Na kraju je Arsenal pojačao ponudu za 24-godišnjeg vezistu, Vest Hem je prihvatio. Na Deklana Rajsa i Vest Hem je svakako uticala činjenica da je Arteta precrtao sve ostale opcije na sredini terena. Takav rizik se na kraju isplatio Arsenalu i Arteti, pa je vicešampion Premijer Lige dobio novi motor na sredini terena. Možda i poslednju kockicu mozaika potrebnu da se sruši Mančester Siti.

Arsenal je oborio nekoliko rekorda. Dao je više novca nego Mančester Siti za Džeka Griliša (117 miliona evra), Rajs je postao najskuplji Englez u istoriji Premijer lige, a to će otvoriti brojne debate. Pričaće se danima da li je Rajs igrač vredan toliko novca... Ali Areta je rekao svoje, a uprava Arsenala je reagovala.

Vest Hem je prosto morao da popusti pod pritiskom Arsenala. Na kraju su u redovima Vest Hema odlično profitirali, imali su sjajnu strategiju prilikom prodaje Dekalana Rajsa, pošto su sudarili dva engleska velikana i verovatno najveće takmace u borbi za titulu naredne godine. Na sve to treba dodati da je 24- godišnjem fudbaleru ugovor sa Vest Hemom isticao narednog leta, mada je imao mogućnost da ga produži na još jednu sezonu. Ipak, prvi čovek Čekićara Dejvid Saliven je posle finala Lige Konferencija poručio da je Rajs odigrao poslednji meč u dresu Vest Hema i izrazio želju da ide.

Arsenal je krenuo prilično jako u letnjem prelaznom roku. Posle Deklana Rajsa očekuje se ubrzo i ozvaničenje Kaja Havreca koji se upravo oprostio od dresa Čelsija. Očekuje se da Tobdžije za taj transfer izdvoje preko 70.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mikael ArtetaDeklan RajsArsenalVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara